Politika

Danas sjednica u DEMOS-u: Lekić-Danilović 8:3

Lekić i Danilović

Lider Demosa Miodrag Lekić obezbijedio je većinu u Predsjedništvu partije koje zasijeda danas, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Prema našim informacijama od 11 članova predsjedništva osam će podržati Lekića, dok su u manjini ostali Goran Danilović, Goran Radonjić i Neda Bogavac. Lekić je obezbijedio većinu nakon što je zadobio podršku Zorana Miljanjića i grupe funkcionera Demosa oko njega.

To je, bar do juče, bila treća frakcija u ovoj mladoj političkoj partiji.

Ako se obistine predviđanja izvora Dnevnih novina, većina od osam članova Predsjedništva omogućiće Miodragu Lekiću da i ubuduće vodi partiju, a Goran Danilović neće moći da sazove Skupštinu partije kako je planirao.

“Ako se bude poštovao Statut Demosa Danilović ostaje u ogromnoj manjini i neće moći da povlači poteze koje je planirao. Od planirane Skupštine Demosa neće biti ništa, i on je može sazvati samo pučistički iz položaja manjine, što mu ne može omogućiti preuzimanje partije”, kaže naš sagovornik koji je želio da ostane anoniman.

Povodom dešavanja u partiji nedavno se oglasila Seada Sadiković, članica Predsjedništva, koja je istakla da Predsjedništvo oštro osuđuje pokušaj razbijanja stranke čiji su inicijatori članovi Predsjedništva Goran Danilović i Goran Radonjić.

Ona je kazala da Danilović i Radonjić „žele partiju da okrenu na desničarski, nacionalistički kurs“, napominjući da je Demos stranka građanske profilacije.

“Predsjedništvo Demosa traži da Danilović prekine sramno ponašanje. Razbijanje stranke očigledno je ranije planirana operacija, koja je proširena učešćem jednog broja članova Demosa, negdje manipulatorskim metodama, a negdje reprodukovanjem grupisanja koje je počelo mnogo ranije, imajući i svoje pojavne oblike ne slučajno suprotne građanskom utemeljenju i konceptu Demosa u vidu osveštavanja prostorija Opštinskog odbora Podgorice. Ova operacija, koja je otvoreno vođena od Gorana Radonjića i, sakriveno, od Danilovića, već je destabilizovala Demos kroz izraženi otpor članova i nanijela štete stranci u javnosti”, kazala je Sadiković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posmatrac
Gost
Posmatrac

Ovo je gdja Sadikovicka koju je Danilovic doveo u DEMOS? Nije jos tada smetao “njegov nacionalizam”? Ovi su ljudi smijesni, a i mediji vole svasta da objavljuju. Cus Miljanic i njegovo krilo, a covjek rekao da osniva svoju partiju i to bas toj Pobjedi. Strasno.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Jesu li to i Janjusevica vratili u tzv.predsjednistvo? E bruke sta radi Leka

mina
Gost
mina

Uzalud je Danilovic pokusavao svo ovo vrijeme, koliko su zajedno, da imitira Lekica,ali uzalud.Obrazovanje I iskustvo Lekica su za Danilovica nedosanjani san.Mada, moram da primijetim,da odredjena kritika na racun aktivnosti Demosa ,stoji ,jer nedostaje malo vise agilnosti ,a sto ne reci I demagogije,jer je to najuspjesnija taktika u Crnoj Gori.Pogledajte samo Becica I njegove mlade skojevce,sa sve crvenim kravatama,kako namicu… Više »

Sa strane
Gost
Sa strane

Predsjedništvo Demosa nema nikakve nadležnosti nad sazivanjem Skupštine Demosa. Danilović ako ima većinu u Glavnom odboru može sazvati Skupštinu, što je i uradio zahtjevom, ali Lekić odbija da uradi ono što mu je obaveza po Statutu.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Još Danilović nije objasnio, zašto je zvao Amfilohija 16-og, kad su javili da su pohapsili Dikića i kompaniju.

Nidjenebo
Gost
Nidjenebo

Danilović je za vrijeme ministrovanja u MUP-u na visokim pozicijama zaposlio nekoliko osoba koje su bile osuđivane i učestvovale u kriminalnim obračunima. Ko takvog može podržavati?!

Mali Jože
Gost
Mali Jože

Zar ih ima toliko u stranci ??

podjele.me
Gost
podjele.me
Anominus
Gost
Anominus

Pa, što ih ekspresno ne izbačite iz partije, no čekate da ojačaju. I, da vi rečem, pretvaranje nacionalista u političara građanske profilacije naprosto je MISSION IMPOSSIBLE! Što znači da je građanska partija s njima propala stvar. Ćerajte to dok još možete, śutra će oni vas, jer nacionalizam je zarazan.

z. d.
Gost
z. d.

Pusti ih Anonimuse neka se džapaju Ionako nijesu nizašta. Niti su građanska partija, niti nacionalna. Ni voda ni vino a o liderima da ne pričamo.

Send this to a friend