Politika

Danilović: DF i Demokrate treba da sjednu za isti sto

Goran Danilović

Ujedinjena Crna Gora je među prvima saopštila da moramo pokušati sa objedinjavanjem političke snage u opoziciji, makar među onima koji dijele iste ili slične vrijednosti, kazao je poslanik te stranke Goran Danilović, prenosi Dan.

Opozicija, kako ističe, mora pripremiti vlastite politike za zajedništvo koje se očekuje i svi bez izuzetka moraju za isti sto ukoliko ne planiraju da budu uz Demokratsku partiju socijalista.

“Moramo preći preko razmirica i saopštiti odlučan i jasan stav da idemo rame uz rame u odlučujuću borbu za slobodu Crne Gore. Prvi koraci su najteži i zato ih treba uraditi tiho. Mi smo tu, bez ucjenjivačkih namjera, samo tražimo jasnu zajedničku politiku. Trenutak je da za isti sto sjednu Demokrate i Demokratski front, a potom i svi drugi koji neće nikada priskakati u pomoć DPS-u. A ako, iz nekog razloga, svi ne možemo zajedno, ako je omraza veća čak i od ideje koju branimo, onda makar politički korektno i ljudski treba to da objavimo građanima i saopštimo kako je pametnije da idemo, ne napadajući se, jedni pored drugih, ali prema istom cilju”, poručio je Danilović.

Naglašava da građani očekuju politički odgovor na politički džumbus koji je izazvao DPS.

“Bilo bi strašno pogrešno, i mi to nikada nećemo činiti, da se sada češemo o litijski protest građana, gdje ogroman broj pravoslavaca izlazi na ulice i šeta u najvećim skupovima ikad viđenim u Crnoj Gori. Tamo treba da budemo i ostanemo kao i svi vjerujući ljudi. Taj otlor je nadpartijski i zato je ovako istrajan i veličanstven”, kazao je predsjednik UCG.

Za početak, kako je rekao, treba zajednički pružiti otpor pozivima da se vrate u odbore Skupštine i “nešto kao dogovaraju sa DPS-om“.

“To je bila i ostaje promašena politika. Moramo sve staviti na sto i to brzo: šta je danas sa tehničkom vladom, hoćemo li u bojkot izbora i institucija ili pod kojim uslovima idemo na izbore? Razjedinjeni smo lak plijen, a, makar i tehnički, ujedinjeni smo na vratima prvog velikog uspjeha. Nema više vremena za kalkulisanje i iščekivanje. Vrijeme za odluke je davno prošlo, ali narod i greške političkih protivnika otvaraju nam još jednu šansu. Prokockamo li je, prokockaćemo i politike i pos lednju narodnu nadu, a to nam nikada neće biti oprošteno”, zaključio je Danilović.

65

avatar
1000
58
7
0
 
57
FileopgPRIMORAC BOKAOnaj drugiMilePiksi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

kako se ovi sa oko 0,5 % podrške javljaju da panično traže nekakve koalicije najširih razmjera dako bi se nekako dokopali barem jednog mandata za sebe. Očekuje se sličan vapaj Jokovića a i Lekića…

PRIMORAC BOKA
Gost
PRIMORAC BOKA

OVO JE NAJISKRENIJA I JEDINA PRAVA PRICA ZA OPOZICIJU KOJA BI, PRIDRZAVAJUCI SE TOGA, MOGLA DA ZAPRIJETI SEFU REZIMA NA PREDSTOJECIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA. JEDINI PROBLEM U OVOME JESTE STO OVU PRICU MORAJU NEKE NOVE NEISKOMPROMITOVANE MLADE SNAGE NA POLITICKOJ SCENI CG DA SE UKLJUCE I OBJEDINE CJELOKUPNU OPOZICIJU, A OVE VJECITE GUBITNIKE, VODJE SADASNJE, POD HITNO ODSTRANITI OD ZDRAVOG TKIVA,… Više »

Sejo
Gost
Sejo

Danilovic zapravo podseca na masku koji hoce da se preoblikuje u “iskusnog politicara”

opozicijaMne
Gost
opozicijaMne

Ovaj Danilovic samo isceruje neku pravdu, ali na pogrešan nacin.

Djekna
Gost
Djekna

Ako stvarno zele srusiti hobotnicu morati ce naci neki model. Sami, ni jedni ni drugi, nemaju tu snagu,ali su majstori da, svako malo, naprave po neki gaf koji ide u korist dps u. Mozete zamisliti da neko moze glasati dps, poslije svega. Ali da ima neke, iole, prihvatljive alternative sve bi bilo drugacije. Mora se sjesti za isti sto i… Više »

Onaj drugi
Gost
Onaj drugi

Đekna, ti i ovaj bivši tehnički ministar ste pali s Marsa ili ne uzimate redovno tablete. Ova boranija ima stolova koliko hoće, jadan nebio, ali im fali nešto drugo.

Aladin
Gost
Aladin

Da nece i kod nas Knezevic i Djukanovic da idu i pale zastavu to me samo zanima?? I posle da mi se oni bore za dobro crnogorskog naroda. Apsurd

Simba
Gost
Simba

Po promasenoj politici vidis kakvi su i politicari…propali kao i politika im.

Boka
Gost
Boka

Kako imas obraza da pricas da cete vi nesto postici za Crnu Goru vi koji ste isli u Beograd da palite crnogorsku zastavu..

Mile
Gost
Mile

On licno?

Marocco
Gost
Marocco

A sta radi Danilovic oce da izigrava mirovnog vodju izmedju Becica i Mandica.

Petra
Gost
Petra

Kako sad sastanak kad Becic nije dobio sablju od Vulina, pa da se izmedju sebe pobiju.

Gordan
Gost
Gordan

Ja predlazem da se sastanak obavi u Budvi pa da vidimo kako bi se Carevic i ovi iz Demokrata sastali.

StevanPG
Gost
StevanPG

Ti koji se budu odupirali sastanku opozicije su ljudi koji na indirektan nacin rade za DPS.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Becic bi mozda i dosao na sastanak ali ne smije od DPS.

Cipsy
Gost
Cipsy

Becic i Mandic se izmedju sebe bore za glasove srpskog naroda a ne da se mire i da zajedno planiraju akcije djelovanja opozicije.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Kako mislim da sjednu za sto oni koji se ne mogu na oci vidjeti??

Send this to a friend