Politika

Danilović: Još nije kasno za zajedničku akciju

39 opozicionih poslanika treba da potpiše minimum uslova o kojima svi govorimo, a nikako da ih učinimo zajedničkim i jedinstvenim, pod kojima ćemo se takmičiti iduće godine na svim izbornim nivoima, saopštio je Predsjednik IO Demosa, Goran Danilović.

“Niko više ne pominje, kao da smo preko noći zaboravili, da novi parlamentarni izbori moraju biti najkasnije sa predsjedničkim na proljeće. Bila bi to jedinstvena prilika da cijela opozicija, nakon izborenih fer uslova, stane iza jednog, nestranačkog kandidata za predsjednika CG i na jednu opozicionu i jedinstvenu listu poslanika. To bi omogućilo da različite opozicione strukture budu zadovoljne i da lakše možemo dogovoriti zajednički nastup”, navodi se u saopštenju Danilovića.

Danilović smatra da bi trenutno najjače opozicione liste na taj način mogle predložitii; ili kandidata za predsjednika CG ili kandidata za premijera, a po istom principu i manji subjekti bi dobili podršku da njihovi najbolji kadrovi budu, srazmjerno snazi, nosioci lista i kandidati za gradonačelnika, odnosno predsjednike opština, na nekim od lokalnih izbora koji će se iduće godine održati istovremeno u više od deset gradova u Crnoj Gori.

Kaže da samo razumna politika i racionalan dogovor unutar opozicije mogu donijeti pobjedu nad DPS-om.

“Iskustvo nas uči da samo nestranačka ličnost može u predsjedničkoj utakmici pobijediti bilo kojeg kandidata vlasti i otvoriti put jedinstvenoj opozicionoj listi da bude pobjednička na parlamentarnim izborima. Za uspjeh je prije svega neophodan dogovor Demokratskog fronta i Demokrata kao dvije najorganizovanije i najjače opozicione strukture – a bez dogovora svi ćemo biti gubitnici”, navodi Danilović.

Preduslov za sve, kako smatra, je istrajavanje na poštenim uslovima za izbore, na kontroli biračkog spiska i državnih resursa, na kontroli Vlade i to blagovremenoj.

“U suprotnom sve će se pretvoriti u unutaropoziciono takmičenje koje će skupo koštati i nikad više nećemo osvojiti 39 opozicionih mandata”, poručuje Danilović na kraju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

E slatko se nasmejah na izjavu danilovica.

Biohazard
Gost
Biohazard

Ovi bolesnici bi voljeli da si izbori jednom u pola godine

Nikonijebio
Gost
Nikonijebio

Danilović…čovjek koga ne voli niko…kome ne daje pare zaradjene na Lekićevoj grbači

blondy
Gost
blondy

Demos nema ni 2% podrske i ovaj lik predlaze neka rjesenja,ko god da bude kandidat za predsjednika Milo ce ga pobijediti u prvkm krugu sto je i ssma opozicija priznala.sto se tice parlamentarnih izbora ista situacija,dps sy koalicionim partnerima dobija sigurno,a ovi nesrecnici se bore za jos jedan poslanicki mandat i sve privilegije koje uz to idu.neka opozicione partije izadju… Više »

ccccccc
Gost
ccccccc

Daniloviću, batali se ti priče više……prelazni rok ti je u toku.

Send this to a friend