Politika

Danilović Lekiću: Podnesi ostavku, pa ću i ja

Predsjednik IO Demosa Goran Danilović još jednom je uputio javni poziv predsjedniku Miodragu Lekiću, gdje ga je pozvao da podnesu ostavke i ostanu u partiji.

“Uoči opet zakazane sjednice Predsjedništva Demosa u gotovo nevjerovatnom sastavu, a nakon osam mjeseci trajanja u sasvim drugačijem formatu, koje ima namjeru da mimo Statuta preuzima ingerencije drugih stranačkih organa ponavljam javno i poslednji put poziv Lekiću da podnese ostavku na mjesto predsjednika, a nakon njega ja ću uraditi isto i to odmah. Time bi naša zajednička odgovornost za stanje u Demosu bila okončana na moralan način”, kazao je Danilović.

Umjesto suptostavljanja volji većine Glavnog odbora i ogromnoj većini opštinskih odbora partije, Danilović smatra da Lekić treba da povuče korektan i mudar potez i da prestane da brani Demos od Demosa.

“Spreman sam i da potom ni jedan od nas dvojice ne učestvuje u unutarstranačkom izbornom procesu koji će se okončati izbornom Skupštinom zakazanom Zahtjevom većine članova GO i planiranom za 27. avgust. Ja ću i u tom slučaju ostati član Demosa i dati punu podršku novom rukovodstvu Stranke koje bi se izabralo u stranačkoj proceduri. Ovu javnu ponudu činim u trenutku kada ogromna većina Demosa u svim naših strukturama snažno podržava politiku Izborne Skupštine, što mi čini čast, ali i svjestan činjenice da je predsjednik Lekić prenebregao obavezujuće rokove, ignorisao Statut i pokušava da izbjegne izborni proces”, naveo je Danilović.

Ukoliko i ovaj poziv Lekiću bude odbijen, kao i prethodni, ćutanjem i nastavkom razbijanja Demosa kroz vrijeđanje stranačkih funkcionera, Danilović kaže da će kao predsjednik IO Demosa, izabran na Skupštini, biti prinuđen da na statutaran način odlukama Izvršnog odbora brani dostojanstvo većine i obezbijedi unutarstranački izborni proces u svim segmentima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KontraverzniPg
Gost
KontraverzniPg

Mora se odati priznanje Lekicu mislio sam da je Lekic prekriveni cetnik i pogrijesio sam sto ga nisam glasa za predsjednika CG ! Na prve izbore dje lekic ili Demos ucestvuje imace moju podrsku ja sam dosad glasao BS!

mina
Gost
mina

Marksista iz Morace ,Danilovic, zeli po svaku cijenu da bude Lekic,iako je svjestan da je to za njega nemoguca misija..Neka bundzija podnese ostavku I formira svoju interesnu partiju,to bi mu bilo najpametnije.

Tetrijeb
Gost
Tetrijeb

Izgleda da ce neko biti izbačen iz Demosa! Ajde da pogadjamo da Lekić bude isključen iz Demosa kobota je 1.45 a da Danilović bude isključen iz Demosa kvita je 2.9.

JovanaBlok
Gost
JovanaBlok

Danilovic se prepao, vidi da su ga razbili u javnosti pogotovo mali Dajkovic pa se povlaci. Pravi svoju stranku ako ti basta

Vuko
Gost
Vuko

To bi bilo korisno samo uz uslov da Sead Sadikovic bude jedini kandidat za Predsjednika. A da Damilo popove dovodi kuci kad hoce i koliko hoce a ne u partiju.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

“ministar koji je trajao 2-3 mjeseca…i kojega niko nije postovao…smijesno.

Send this to a friend