Politika

Danilović: Povukao bih priznanje Kosova i ukinuo sankcije Rusiji

Goran Danilović

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović saopštio je da bi povukao priznanje Kosova od strane Crne Gore i ukinuo sankcije Rusiji jer, kako je istakao, “na taj način neće se postići mir u Ukrajini”.

“Priznanje Kosova je urađeno sramno, uz gaženje našeg trajanja i istorijske časti. To ne bih uradio zbog bratskog odnosa prema Srbiji, nego zbog nas, zbog Crne Gore jer je Kosovo i naše rodno mjesto. Taj potez, međutim, može da povuče samo neka buduća vlada, odnosno većina u njoj”, napisao je Danilović na Facebooku.

On naglašava da je to nadležnost isključivo Vlade u skladu sa Ustavom i međunarodnim pravom.

“Sve stranke sadašnje skupštinske većine, sve do jedne, prihvatile su da se ne mijenjaju spoljno-politički prioriteti i da se ispunjavaju sve preuzete obaveze jer drugačije ne bismo mogli zajedno. I ne mislim na potpis “Zdravkove Vlade” ili potom “manjinske”, nego i na obavezu preuzetu od svih 41 poslanika za formiranje 44. Vlade. Zato bismo u ovoj kampanji morali govoriti o onome šta može Predsjednik po Ustavu, a šta ne”, navodi Danilović.

Na pitanje da li bi ukinuo sankcije Rusiji, Danilović kaže da bi i da je to “u našem interesu i naša obaveza.”

“Treba težiti u budućnosti stvaranju većine koja ima državotvornu svijest i dostojanstvo. Da, sve parlamentarne stranke su za integrisanje u EU, ali to za mene ne znači da klimamo glavom, da se ne pitamo sa svojom spoljnom politikom i da svakoj ludosti koja uništava i naš ekonomski interes i našu državnu čast, damo zeleno svjetlo. Pogubnom politikom u minule dvije ipo decenije naša zemlja je uništena i u ogromnoj je zavisnosti od EU. Ipak, ubijeđen sam da mi trebamo njima koliko i oni nama i da o nekoliko presudno i državno važnih stvari uvijek može i mora da se pregovara”, istakao je Danilović.

Smatra da se sankcijama prema Rusiji neće postići mir u Ukrajini, ni u svijetu.

“Isporukama oružja Ukrajini nećemo doći do mira niti će tako Ukrajina pobijediti Rusiju! Tako će samo stradati Ukrajinci i ekonomski oslabiti sve zemlje EU! Da! Pregovori što prije jedini su način za mir u Evropi. Nuklearnoj velesili se ne prijeti konvencionalnim naoružanjem – to nije hrabrost, to je budalaština”, tvrdi Danilović.

Međunarodno pravo i pravda su, prema njegovim riječima, argumenti malih zemlje i malih naroda.

“Nas su učili da moramo kapitulirati i pomiriti se sa gubicima u ratu sa NATO članicama! Zašto danas drugačije savjetuju Ukrajinu? Zato što misle da Rusija nije dovoljno velika i jaka da se ponaša kao i oni? Zašto im životi Ukrajinaca nisu važni? Odgovor je jasan i užasan; nije važno jeste li u pravu, jeste li napadnuti ili napadate, štiti li vas međunarodno pravo ili ne – važno je samo imate li moć? Sila oduvijek pripada velikima i to je njihov ključni argument”,naglašava on.

“Ne navijam za Montenegro”

Prema riječima Danilovića, za predsjednika se kandiduje u skladu sa Zakonom.

“Radim za sebe, za one koje volim, pa tako i za Crnu Goru. Ne radim i ne navijam za Montenegro jer je ponižavajuće da svoju otadžbinu slavimo pod tuđim imenom. Nije u pitanju nikakva forma, nego suština suštine. Jedina smo evropska zemlja čija je međunarodna oznaka izvučena iz tuđeg jezika. Ne mislim da oko toga moramo da povedemo rat i da se istrijebimo, ali treba da povedemo razuman razgovor, koliko god dugo treba, i da sebi vratimo dostojanstvo. Crna Gora nikoga ne dijeli, Montenegro, međutim, dijeli nepomirljivo. Ako hoćemo da se ujedinimo onda moramo na istini i onome što nam je oduvijek zajedničko”, naglasio je Danilović.

Govoreći o Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), on kaže da je ona “bila i ostala zajednička i Staroj Crnoj Gori i Brdima i Boki.”

“SPC nije moja, ali ja jesam njen onoliko koliko jedan skroman vjerujući čovjek zaslužuje.Ona nas je okupljala, pismenila i prosvećivala dok smo bili pod raznim okupacijama. Ona je bila i ostala zajednička i Staroj Crnoj Gori i Brdima i Boki. Pojedini vođe i države koje su našom voljom i mimo nje znale da gospodare ovim prostorom često su nas izadavali i ostavljali na cjedilu, Crkva nije nikad. Sve što sam ja okupirao treba da odrobijam. Samo da se dogovorimo šta je to?”, zaključio je Danilović.

Izvršni odbor Ujedinjene Crne Gore predložiće Glavnom Odboru da za predsjedničke izbore kandiduje Gorana Danilovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tara
Gost
Tara

Ovaj Danilovic..je gori od Mandica i Becica-Dritana..SNP..kako ga nije stid..Ovo je pravi srbijanski fasista..Idi za Srbiju date ne gledamo..

Vuja
Gost
Vuja

Sto se ne izmjeris samostalno jednom nesoju.ni familija te ne glasa.

Pametnica_PG
Gost
Pametnica_PG

Sjedi doma.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Kako se ovaj salta .Koliko stranaka promijeni i ni kriv ni dužan sjedi u parlamentu i svaki mjesec uzme od 2000 do 5000 hiljada evra nizašta .A umalo zaboravih pa odrecituje ponešto. Izbori i svaka stranka samostalno na izbore..

Duda
Gost
Duda

Nijesu ti javili da Vucic priznaje Kosovo ali ti Danilovicu nedaj srce Srbije.Dogodine u Prizrenu.

Duki
Gost
Duki

Pozdrav za gospodina svaka čast

Zoran
Gost
Zoran

Sta se ovaj koprca. Oce pare za kampanju a nema ni 0,1%.

Otvoreni balkon
Gost
Otvoreni balkon

Mandić sa Ali ekspresa.

Ragnar
Gost
Ragnar

Pobjeci negdje, daleko sto dalje, gdje ne trebaju pilule za spavanje…..

poseidon
Gost
poseidon

Legendo evo ga i Vucic priznaje kasnis kao i tvoji jataci….

amo
Gost
amo

Kako reče veliki Ivo Andrić:Doći će vrijeme kada će pametni zaćutati,budale progovoriti,a fukare zavladati!E pa došlo je to vrijeme i evo traje dvije ipo godine i nikako ovaj narod to da shvati,jer je u principu ili osnovi nepismen.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Jedino je sramno da se neko svrsta uz rusku agresiju na suverenu državu. A o Kosovu ne bih ni da pričam, ovaj čovjek je zreo za penziju. Živi još u devedesetim.

oooo
Gost
oooo

Brzo ce vam vas sef Vucic pokazat kako se priznaje Kosovo i kako se okrece ka EU. A ovaj bi da ukida priznanje i povlaci sankcije Rusiji?! Ovi bi najradijje bili srpska pokrajina CG. Malo morgen za nepunih 2%.

wertz
Gost
wertz

…a što se kandiduješ kad ne znaš ni ingerencije presjednika…nema presjednik ta ovlašćenja…poštenije je reći…oću da uzmem pare od kandidature i kampanje…i to je to…a ne ovđe mlatiš…

Ann
Gost
Ann

A bi ti nesrećniče za tudju korist ste uvijek prvi … Ovo se u normalnim drzavama proglasi za izdajnika I bude potpuno marginalizovano, a tek cemo videti ko je sve Ruski agent u Cg a ima ih mnogo I kao sto su ih po Njemackoj počistili sad

KPCG
Gost
KPCG

ovaj lik siri retoriku fasizma

Ganu
Gost
Ganu

I ja,al me ne.pita niko nista. Aj recite neku riječ koja je za budućnost djece,a ne sve jedno isto.

Mirko
Gost
Mirko

Ovaj nikad nije čuo kakvi su međunarodni nazivi za Mađarsku i Hrvatsku.
Mlaćenje prazne slame i predizborna govorancija. Ništa od drugog kruga. Sljedećiiii

Emir
Gost
Emir

Neka su im ga oteli.
Sve vrste zločina i genocid su počinili nad tim narodom na Kosovu.
a sa takvom pameti necete ni vi ni mi sa vama zajedno nigdje dogurati.

Stamena54bu!gmi
Gost
Stamena54bu!gmi

Uh čudo bi učiniju sa tim nagrdio bi kosovo a spasio rusiju kosovo ide u evropu a mi idemo u 18 vijek toste uradilili ove 2 godine

BBBB
Gost
BBBB

A zali boze kada su ovakvi progovorili i uzdigli se

Festadjun
Gost
Festadjun

I onda kazes da si za EU

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Žali ti bože škole

Nikola
Gost
Nikola

Što je dobro kad neznaveni progovori, pa si srećan zbog različitosti!

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Izrod što drugo reć.

Jole
Gost
Jole

Nesrecnik. Koliko je nekad glumio. Ili je sad puko…

Role je king
Gost
Role je king

Bravo,to bi nas usrecilo,genije.

Baki
Gost
Baki

Mućak

King Henry
Gost
King Henry

HAAHAHAHAHA a ti bi kad bi se ista pitao mucenice.

Roxy
Gost
Roxy

Jedno si od vecih razočarenja danas na političkoj sceni…znači dugo si glumio….

Elena
Gost
Elena

A ko je ovaj?😂

Laufer
Gost
Laufer

Nista pametnije se nije ni ovekivalo od tebe i tvoje kombi partije zarad 11 glasova vise i dobijanja malo parica od drzave za tebe i tvoju bijednu partiju.

Terry
Gost
Terry

Ova izjava je dovoljna ne samo da ne bude kandidat (mada je smiješna njegova mikro podrška od 0,0002% glasača) nego da mu se i zabrani bavljenje politikom jer je pogubna za CG……

Gabard
Gost
Gabard

Čovjek pokušava ukrasti koji glas od crnogorskih pro Srba a poslije kad bi bio predsjednik (malo morgen) onda bi tu odluku odlagao do kraja mandata.
Vidi li ovaj narod ov pitam se?

Primorac
Gost
Primorac

Da vise oce prekinuti sa tim Kosovom. Evo meni zivot prolazi a oni se stalno vrte oko kosova, koje je odavno prodato i napusteno od strane srba, a nas stalno truju sa nekim mitom. Jedino sto bi pozdravio da naprave neku vojsku dobrovoljaca, naravno , sastavljenu od njih,zagovornika, kao i uze i sire clanove njihovih porodica plus drugi dobrovoljci koji… Više »

Primorac
Gost
Primorac

Jedino sto jos treba da doda u svom projektu da ukine priznanje Drzave St.Vincent & Grenadines jer nama normalnim gradjanima je potpuno jednako vazno kosovo i ta ostrvska zemlja u Karibima

Poljoprivrednik
Gost
Poljoprivrednik

Ovakvijema što tri decenije śede u Parlament Crne Gore, primaju masne plate, jedu, putuju, piju, voze se i sve to sa grbače naroda, a rade protiv Crne Gore i ne priznaju je, oduzeti imunitet i ukinuti pravo na poslaničku penziju.

9Bojna
Gost
9Bojna

Ne mogu da vijerujem kakvim osobama ste dali drzavljanstvo. Dobro se dobrim vrati tako kazu ali u vasoj kuci vidim da se dobro sa najgorim vraca.

Aj em
Gost
Aj em

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kiko
Gost
Kiko

Tebi je super,primaš pet hiljada eura mjesečno pa se možeš šegačiti sa ovom boranijom.

zeleni
Gost
zeleni

E neces biti predsjednik ni ti ni tebi slicni !!!
Takvima kao ti treba protjerati I zabraniti ulaz u Crnu Goru
SRAM te bilo

Decenija
Gost
Decenija

“Jedina smo evropska zemlja čija je međunarodna oznaka izvučena iz tuđeg jezika.” Skracenica za Njemacku je GER po Deutschland, za Grcku GRE po Hellas, za Madjarsku HUN po Magyarorszag, za Albaniju ALB po Shqiperia, za Hrvatsku CRO…. Slaga i ne trepnu.

Carli Caplin
Gost
Carli Caplin

Jes čitav svijet avetan a ti pametan a ti bi Karlovac Ogulin i sve priznao kad bi mogao cus on za mir .Posla bi te ja u Rusiju i završio priču i sve tebi slicne e tek bi tada svijet bio miran.

Rialiti
Gost
Rialiti

A bi ti no te niko nista ne pita niti imas ikakvu tezinu pa zato i mlatis.

Komentator
Gost
Komentator

Ko je ovaj

Marko
Gost
Marko

Koja je medjunarodna oznaka Finske? FI. Zemlja se na finskom zove Suomi. Kvazi intelektualac

Izmedjuredova
Gost
Izmedjuredova

Eto ja rekoh pa što uhvatim uvatio sam, a što ću jadan

Whoseeme
Gost
Whoseeme

Ko si ti? Pa predskednik mog ulaza ima vise glasaca pd tebe?

Ko si ti? Zasto ista pricas? Trosis podgoricki vazduh…

Nemanja
Gost
Nemanja

Neka kaze neko ovom nacionalisti da Crna Gora na engleskom se ne prevodi Serbia, to je prosto fakat.

Sasa
Gost
Sasa

Kakav pokvarenjak!!!

Damjanovic
Gost
Damjanovic

Ali neces imati prilike Danilovicu na svu sreću!

Građanin Kl
Gost
Građanin Kl

Morački Kazanova in action.Žene,čuvajte se!

Parilo
Gost
Parilo

Bas si nas iznenadio.

Nemanja
Gost
Nemanja

Moracko da se velja i bude bitan a ni familija ga ne glasa, isti Risto, prica o skromnosti a ovamo grobnica od 20 miliona koju smo svi finansirali.

Rado
Gost
Rado

Ti bi ali to je zavrsena prica…

Bungiš
Gost
Bungiš

Je li ovo onaj sto je predlozio brđanina za direktora a njegovog pomocnika bivseg.
U crkvu se dogovaraju vlade i direktori Up.😀

Motorola
Gost
Motorola

Eto tako, on ga doveo predlozio da im cisti put i da se sklanja ne daje intervijue i sl.

Rozaj
Gost
Rozaj

Smijesna coveculjka 😂

Tacno
Gost
Tacno

Ovo misli 70% naroda CG,mozda se to manjina ne svidja ali neka oprosti!

boro
Gost
boro

Ne misli , misli samo koliko ce spajic dati platu

Ragnar
Gost
Ragnar

To cemo viđet, uz sve uvezene koji veze nemaju sa Crnom Gorom

Chunk
Gost
Chunk

takoe, to je najvažnije nešto za cio četn. blok od lažnih demokrata preko mickeja do DF-a i svetosavske

Mongro
Gost
Mongro

Za kad ti to treba?

Igor
Gost
Igor

Sreca pa se ni u svoju kucu ne pitas mnogo legendice malena!!!

Skeletor
Gost
Skeletor

Posle parlamentarnih ces navijati za Serbiu i dako se prebacis na njihov budzet, da pravimo ispracaj i opste veselje u Crnoj Gori a u svijetu poznatoj i zvanoj MONTENEGRO Daniovicu, Njegosu su tako pisali pisma i oslovljavali drzavu, nego ti ne znas mnogo, znamo te.

Big
Gost
Big

Ovog u penziju slobodno,ni svoja porodica ga ne glasa 🤣🤣🤣🤣

Sasa
Gost
Sasa

Na glasačko mjestu đe su mu glasali majka, brat, snaha, ovaj nije dobio ni jedan glas.

prkosi
Gost
prkosi

jos jedan ………….sto ce raditi ovi kad vucic prizna kosovo i uvede sankcije rusiji … ili kad ce priznati nas referendum od 55% ili da postoje Crnogorci ili da nam kaze sto to znaci za bilo kog gradjinina Crne Gore

Mery_Jane
Gost
Mery_Jane

Zato nikad nećeš imat ni cenzus.

Srbin
Gost
Srbin

Sreca nasa sto se ti pitas koliko i moja pokijna baba.
Odmori vise evo nas smaras 30 godina daj brate oladi malo.

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Ovaj je poznati folirant. Pročitaj gramatu ruskog cara Petra Velikog iz 1715. koju je poslao Vladici Danilu i Crnogorcima, u kojoj se na više mjesta pominje montenegrinska nacija!

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Junači se Goran iz fotelje pođi dobrovoljac zove te Putin .

Mili
Gost
Mili

Crni Daniloviću.Vučić uvodi sankcije jer mora a ne želi a ti ispade jači i od Srbije

Vojvodina
Gost
Vojvodina

Ja bih priznao nezavisnu Vojvodinu.

ciko
Gost
ciko

a i Sandzak i Sumadiju

MIRAL
Gost
MIRAL

Ti samo sanjaj možda ti se i ostvari ali na kukov dan e moj brate ko bi da vlada Crnom Gorom on koljeničar i spajićsve se oburdalo

Lord
Gost
Lord

Ko je ovaj sad?

WEKND
Gost
WEKND

Kakav manipulator! I u Njegosevo doba je Crna Gora tako nazivana kada su crnogorske vlasti imale bilo kakav dodir sa inostranstvom, od dokumenata, sporazuma i pasosa.

Elio Viniri
Gost
Elio Viniri

Legendo..ne vrijedjaj narodu inteligenciju…Svaka drzava ima svoj medjunarodni naziv,koji se cesto ne poklapa sa nazivom iz njihovog jezika,a prvi primjeri su ti Serbia I Russia…ne mogu da ti nabrajam druge primjere jer mi je muka…

Lou
Gost
Lou

Sta ovaj lupa, nije istina da je Cg jefina evropska zemlja, čija je međunarodna oznaka izvučena iz tuđeg jezika, neka se malo bolje raspita

Vlado Cupara
Gost
Vlado Cupara

Znamo mi sve to ali se ti pitas bas kolko i ja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Hamagama
Gost
Hamagama

I tata bi sine!

.Mila
Gost
.Mila

Auuu , što se dogodi čovijeku? A bio je umjeren
okrenut centru. No očigledno smo svi van vinkla !

Jovetic
Gost
Jovetic

Srbija priizna Kosovo on bi da police. Posalji ti svoju djecu da ratuju za Kosovo ako ti se ne svidjaa Montenegro ostavi na miru izdajico

MILO iz BERANA
Gost
MILO iz BERANA

Sve bolji od boljeg , samo još da se Marko Milačić kandiduje. No se Marko nešto živ ne čuje,da nije što bolestan ,nedao Bog.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Spreman da ide u Prizren ali ipak će dogodine.

Sasa
Gost
Sasa

Vise nego skroman ,dosta si rekao o sebi ,ne daj Boze da ti odlucujes..A kosovo branite na Kosovu ,a ne sa sigurne udaljenosti..isto tako mozete braniti i Rusiju ,iz Rusije..

Commentator
Gost
Commentator

Greote…

Njegoš
Gost
Njegoš

Croacija, Hungary, srbistan,…

WEKND
Gost
WEKND

I bukvalno Njegos stampao dokumenta, pasose a i svuda ga docekivali sa imenom Montenegro.

Bojana
Gost
Bojana

Kakvo je ovo dno.

Petar.Pan.Lamba
Gost
Petar.Pan.Lamba

Mozes da sanjas samo.😂😂😂😂
Ti.😂😂😂😂😂
Makse aveti jedna, veće sile su uvele sakcije a ti si pametan aj polako.

Boris Kidric
Gost
Boris Kidric

Lose ti je bilo svih ovih godina pod Montenegrom…Crna Gora nema veze sa Kosovom. Sto ne idete da branite Kosovo na Kosovu, nego samo laprdate odavde, dje ste bili kad je bio rat tamo, sto ne odoste da branite..uz duzno postovanje svim stradalima, i Srbima i Albancima.

Milos
Gost
Milos

Ovaj covjek nije zdrav u glavu, a eno ti ga vucko priznade a ti bi da povlacis priznanje 🤣

MajskaCrnaGora
Gost
MajskaCrnaGora

Iz kojeg si nam ti vijeka stigao , XVog?

gwido
Gost
gwido

i ja dzenifer lopez nego ne moze mi biti ka ni tebi

Send this to a friend