Politika

Danilović sa Palmerom: Opozicija da se složi oko jednog kandidata

Opozicija treba da se složi oko jednog predsjedničkog kandidata, odnosno kandidatkinje, koja bi mogla biti zajedničko rješenje svih iz opozicije i najbolji politički odgovor u trenutku kada opozicioni lideri vrlo teško međusobno komuniciraju, saopštio je predsjednik Političkog pokreta Ujedinjena Crna Gora Goran Danilović tokom sastanka sa direktorom Kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metju Palmerom.

“Crna Gora je previše mala država za ovako krupnu i radikalnu podjelu koja je i političkog i ekonomskog karaktera. Mi želimo ujedinjenje svih potencijala kako bi se sazidala zajednička kuća za budućnost. S tim u vezi, cijelom političkom snagom se zalažemo za jedinstvo opozicije koja je posvađana do te mjere da ne uspijevamo konstruisati zajednički otpor Demokratskoj partiji socijalista. Razlike među nama su očigledne, ali proces razumijevanja unutar opozicije mora da počne. Sve što nas dijeli treba staviti u stranu, makar na određeno ili oročeno vrijeme, i ponuditi najbolju alternativu strankama na vlasti, koje bi najradije da se ništa ne mijenja”, kazao je Danilović.

Tokom razgovora, on je ukazao na posebnosti političkog subjekta na čijem je čelu i na osnovne programske ciljeve kojih će se pridržavati u budućnosti.

Takođe, Palmeru je predočeno da će se Ujedinjena Crna Gora pored poziva na pomirenje crnogorskog i srpskog naroda u Crnoj Gori, s poštovanjem svih manjinskih naroda i zajednica, dominantno baviti životnim pitanjima: zapošljavanjem, razvojem zapostavljenog Sjevera, socijalnom i zdravstvenom sigurnošću za sve građane.

Send this to a friend