Politika

Danilović: Sada razumijemo da su u DPS-u falsifikovali plan Demokrata

Goran Danilović

Kada su kolege iz Demokrata predložile radnu grupu ili posebno radno tijelo za izmjenu izbornog zakonodavstva i pratećih zakona morale su znati da će DPS jedva dočekati – oni prosto obožavaju radna tijela i komisije. Morali su znati da bez DPS-a nema većine, čak ni proste, za izmjenu zakona, a o dvotrećinskoj koja je neophodna za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, da i ne govorimo, kazao je poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Dodaje da je od početka bilo nezamislivo da Demokrate isporuče “plan rada” parlamentarnoj većini, da se plan prihvati u cjelosti, da oni u tome ne učestvuju i da na kraju proslavimo svi.

“Sada razumijemo da su u DPS-u “falsifikovali” plan Demokrata i da ne treba učestvovati u radu tijela koje predlaže DPS?! UCG je spremna da da svoj doprinos, da učestvuje u svakom pokušaju iza kojega stoji makar većina opozicionih poslanika ali ovakvom komunikacijom između opozicionih subjekata smo razočarani. Pitamo: da li DPS treba sam da formira parlamentarno tijelo i ispuni plan Demokrata i URA,  koju vrstu podrške iz pomenute koalicije očekujete od nas opozicionih poslanika, šta nam je plan ako DPS odbije “Plan”, hoće li kolege iz Demokrata i URA napraviti neki opozicioni  sastanak,  hoćemo li da komuniciramo preko medija, hoćemo li, na kraju, ne bude li DPS htio kompromis, bojkotovati naredne parlamentarne izbore i šta ćemo činiti  u međuvremenu?”, pita Danilović.

Danilović poručuje da, ako ćemo da mijenjamo zakone, i maloljetni i punoljetni znaju da moramo pregovarati sa DPS-om ali i da moramo razgovarati međusobno.

“Možda može i drugačije, možda se računa na to da DPS sam odluči da usvoji najbolje zakonodavstvo ikad, ili makar predloži, a da opozicija potom pobijedi i prije izbora, ali mi u UCG nešto ne vjerujemo u tu mogućnost. Kako god, tu smo, samo da se dogovorimo “o čemu se radi”?”, poručio je on.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Musa
Gost
Musa

A sto se morate sastajat ‘opoziciono’ oko ovog. Nemate svi isti kolektivni mozak, jer glava i sluzi da bi u njoj bio smjesten mozak jer da niej tako ne bi glave trebale a time ni mozak . Dale na odboru svako neka da svoje misljenje po mogucnsoti SVOJE a ne uvezeno od komsiluk ai to je to. Niko pametan ne… Više »

Drimon
Gost
Drimon

Ovo su realna pitanja. Dakle, da li su Demokrate možda očekivale da sve partije bezuslovno podrže njihov predlog? Oni se rugaju sa javnošću, i treba tu radnu grupu formirati bez Becica i Abazovica.

Vukasin S.
Gost
Vukasin S.

SNP je nsjgora toboz partija u CG.

Strijelac
Gost
Strijelac

Ti, Daniloviću, vršiš pripremu terena za izbore 2020.god., onako izokola i prilično lukavo, mora se priznati, kako biyse nekome prišljamčio i zadržao to jedno, jadno mjesto u Skupštini.

Ljuba-Beranac
Gost
Ljuba-Beranac

Demokrate su dno dna nacin vladanja u Budvi u Kotoru dje imaju pedsjednike oostina je katastrofalan ne znanje, ne kvalifikovani ljudi katastrofa veliku stetu nanose opouicionom jednistvu svaki dan se preoucavaju sa DF koji je dno dna , Demokrate su uzele biracko tjelo Dps-a neko iz vana vuče konce u opoziciji a taj neko je stvorio Demokrate uvukao je Snp… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

“nekvalifikovani” sinko

Janko
Gost
Janko

Sta nam isprica😂

Instruktor
Gost
Instruktor

Zna se ko je formirao URU i Demokrate,tako da DPS slobodno moze prihvatiti Plan….jer ga je sam sastavio

Send this to a friend