Politika

Danilović: Srbija nam ne može pomoći ako ne pomognemo sami sebi

Srbija može pomoći srpsku kulturu, očuvanje Crkve, tradicije srpskog naroda u Calnoj Gori i ne može pomoći Srbima u političkom smislu, prije nego mi pomognemo sebi, rekao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović između i naglasio da Srbi iz Crne Gore ili srpski političari ne mogu pomoći zvaničnoj Srbiji ali da mogu odmoći.

>>>Vučić: Bićemo uvijek uz Srbe u Crnoj Gori>>>

Danilovićje  danas je na sastanku kod Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iznio stavove UCG oko najznačajnijih pitanja međudržavne saradnje Srbije i Crne Gore i o stanju ugroženih građanskih prava nacionalnih Srba, srpske jezičke zajednice i gotovo cijelog demohrišćanskog dijela države.

“Moramo tražiti prijatelje u međunarodnoj zajednici, nije normalno da Srbija ima kontakte na svim stranama, na istoku i zapadu, a da smo mi u CG izovani. Treba vući hrabre poteze i to nije problem Srbije nego naših politika”, izjavio je on.

Dodao je i da je osnovna politička disciplina dijela političkih predstavnika Crne Gore otkrivanje izdajnika u vlastitim redovima, a ne strateško razmišljanje o budućnosti.

“Međusobno smo postali politički neprijatelji što je nedopustivo. Istom cilju se može ići različitim putevima. Srpski političari i svi koji predstavljaju srpski narod ili srpsku jezičku zajednicu moraju znati da u ime 30 odsto građana Crne Gore imaju obavezu da u najskorije vrijeme osvoje vlast i tako zaštite građanske i nacionalne interese Srba. U protivnom ćemo polako ali sigurno nestajati. Do osvajanja vlasti se može doći na častan ili nečastan način – ja predlažem da se opredijelimo za ovaj prvi put, a to podrazumijeva međusobnu slogu i uvažavanje”, rekao je Danilović.

Na kraju je poručio da Srbima u Crnoj Gori niko ništa ne mora da daje, te da problem Crne Gore nisu zakoni nego njihovo sprovođenje.

B.M.

 

10 Komentara na "Danilović: Srbija nam ne može pomoći ako ne pomognemo sami sebi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend