Politika

Danilović: Vladi pod hitno potreban profesionalan i odgovoran PR tim

Goran Danilović

Vladi je pod hitno neophodan profesionalan i odgovoran PR tim. Način na koji se prezentuju Vladine politike javnosti mora biti jasan i razumljiv građanima. Najbolji potezi u prvim danima se ne vide, a nesnalaženje je u prvom planu – to su skupe greške i neće se lako ispraviti, saopštio je danas predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kako je istakao, politike ministarstava nisu međusobno odvojene i nepovezane, a javnost upravo stiče utisak da svako vuče na svoju stranu.

“Bolje je nekoliko dana, pa i sedmicu, zaćutati dok se ne povežu konci nego izlaziti u javnost sa protivrječnostima. Komunikaciona politika je važna skoro koliko i politika. Ovo je dobronamjerna preporuka, a alternativa je nastaviti kako se počelo. Ako bude tako, neka je i to sa srećom samo odgovornost nećemo dijeliti”, poručio je Danilović.

On je istakao da je potpuno jasno da nakon potpisanog sporazuma trojice lidera pobjedničkih koalicija, odmah nakon izbora, o nemijenjanju spoljne politike, predsjednik Vlade treba da održi riječ i nastavi komunikaciju i sa EU i sa NATO.

“Iako se nismo oduševili brzinom kojom je to potpisano, svjesni činjenice da je to mjera kompromisa, nakon toga smo nastavili dalje i dali mandat Krivokapiću za sastav Vlade. Ipak, svi mi koji smo bili protiv integracija Crne Gore u NATO nismo prestali da postojimo niti ćemo se stidjeti svog stava. Na svakom mjestu s ponosom ćemo isticati to da smo bili za neutralnost i to da je odluka o članstvu u NATO morala biti donijeta na referendumu. Taj ponos sa nama treba da podijeli i predsjednik Vlade, od Brisela do Moskve, svejedno. Dakle, kako smo mi prihvatili da u mandatu ove Vlade ne diramo u spoljnopolitičke prioritete, tako i Vlada treba da ističe činjenicu da ni danas, ni prije dvije godine u javnosti nije postojala natpolovična podrška članstvu Crne Gore u NATO”, naglasio je lider UCG.

Kako je kazao, medijskoj javnosti i novinarima u Briselu mora biti jasno da čak i u ovoj Vladi ima i onih koji su bili i ostali protivnici NATO integrisanja Crne Gore, ali da zbog toga nisu sumnjiva i nepodobna lica.

“Vlada nije preuzela samo međunarodne obaveze, nego i najvažnije unutrašnje od kojih se živi. I Vlada i naša skupštinska većina treba da urade sve da se građani oslobode pritiska, da im se garanutuju i podstiču slobode mišljenja i izjašnjavanja, da se krajnosti u našim ličnim ili kolektivnim izborima ne guraju pod tepih nego da gradimo društvo u kojemu se poštuju slobode i pravo drugoga”, naveo je Danilović.

Rekao je i da je naša unutrašnjo-politička stvar i sloboda protivljenje ili skepticizam u vezi sa bilo kojim globalnim bezbjednosnim ili drugim pitanjem, te nismo dužni da klimamo glavom, niti da se izvinjavamo NATO-u zbog nepovjerenja i sumnjičavosti, ali smo, kako je kazao, dužni da sprovodimo dogovorenu politiku pa u okviru nje i odnos prema vojnom savezu čiji smo član.

“Ako neki pojedinac treba da se izvinjava ili ograđuje od sebe i svojih političkih djelovanja od juče neka to uradi u svoje ime, ali ne preko naših leđa. Prvo da mudrom politikom posijemo malo međusobnog poštovanja i ljubavi među građanima, pa ćemo potom podijeliti i ljubav sa svojim spoljnopolitičkim partnerima”, zaključio je Danilović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Bili ste jako “dobronamjerni”i prema staroj vlasti. Mnogo vam je stalo do drzave nego vam je bitno da uhlebite svoje partijske poslusnike “po dubini”

Black
Gost
Black

Ima ima, ali ignorise. Dok ne dovuce svoje.

Musa
Gost
Musa

pihx3003

Black
Gost
Black

Imaju ga oni, ali nece da saradjuju kopleksasi sa onima koji znaju svoj posa!

Jovan
Gost
Jovan

Evo mozes ti. Lijepo zboris a i strpljiv si

vjecna da je
Gost
vjecna da je

a to bi vjerovatno ti trebalo da vodis i pop perovic …..2 kopije sveta marovica sa supljom pricom koju i sam zaborave posle 10 minuta ….da nam slazes tvoje novinarske mitove i lazi …..to na neki seocki skup dje ima siromasnih nepismenih nezadovoljnih ….

Leon
Gost
Leon

Živio NATO! Svi osim vas iz “kupus koalicije”(27 mandata) su za NATO, znači 54 poslanika. Tačno 2/3

Solomon
Gost
Solomon

Jos ovoga da uhljebe i slika je full kompletna

Komplexi
Gost
Komplexi

Ovaj ne može da preboli što ga je Rukoljub ispalio za fotelju

Natalija
Gost
Natalija

Ovaj se sam nudi?!
Boze,na sta su spali ovi ljudi.

Send this to a friend