Politika

Darmanović: Crna Gora odgovorno pristupa poslu u okviru integracije

Crna Gora odgovorno pristupa poslu u okviru integracije, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na konsultativnom saslušanju na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike.

Darmanović je, kako je saopšteno iz Skupštine, izražavajući zadovoljstvo zbog prilike da razgovara sa članovima Odbora, istakao da je siguran da će EU nastaviti sa realizacijom vizije ujedinjene Evrope, te da Crna Gora odgovorno pristupa poslu u okviru integracije, uz očekivanje da će rezultati biti prepoznati i priznati.

Darmanović je izrazio očekivanje da će proces konsolidacije EU ići paralelno sa procesom proširenja.

“Ministar je takođe ocijenio da perspektiva članstva u EU ostaje glavni pokretač reformi u Crnoj Gori i na cijelom Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz Skupštine.

Konstatujući da je Odbor imao konstruktivnu i sadržajnu raspravu na temu koja je u fokusu javnosti, a ujedno i prioritet vanjske politike Crne Gore, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić naglasio je da integracije moraju biti zajednička odgovornost vlasti i opozicije, a politika proširenja izraz zajedničkog opredjeljenje Crne Gore i Evropske unije.

Send this to a friend