Politika

Darmanović: Ne vjerujemo da će ambasada Srbije držati odbjeglu Branku Milić

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović danas je poručio da Crna Gora ne vjeruje da će ambasada Srbije držati odbjeglu Branku Milić u svojoj zgradi.

“Čekamo da Srbija odluči po pitanju optužene u slučaju pokušaja terorizma Branke Milić. Ne vjerujemo da će ambasada Srbije držati bjegunca u svojoj zgradi. Čekamo odgovor na taj slučaj i očekujemo da će se stvar riješiti u skladu sa dobrim odnosima dvije zemlje”,  rekao je šef diplomatije u Briselu gdje učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a.

Kako je dodao, Crna Gora nije vodila razgovore o formiranju bilo kakvog pakta protiv Srbije.

“Mi ne funkcionišemo na takav način”, dodao je on.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore zatražilo je od Ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije tog diplomatskog predstavništva zbog aktuelne situacije sa optuženom Brankom Milić u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora

Milićeva, koja je optužena za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, sklonila se u Ambasadu Srbije u Podgorici 23. novembra nakon što joj je Viši sud Podgorici, gdje se protiv nje vodi proces, odredio ponovni pritvor.

Milićeva se od oktobra prošle godine branila sa slobode, a iz zatvora u Spužu se preselila u Manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Dugi Moračkoj kod Podgorice, a garancije da neće pobjeći iz Crne Gore dao je mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije.

13 Komentara na "Darmanović: Ne vjerujemo da će ambasada Srbije držati odbjeglu Branku Milić"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend