Politika

Darmanović: Ne vjerujemo da će ambasada Srbije držati odbjeglu Branku Milić

Crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović danas je poručio da Crna Gora ne vjeruje da će ambasada Srbije držati odbjeglu Branku Milić u svojoj zgradi.

“Čekamo da Srbija odluči po pitanju optužene u slučaju pokušaja terorizma Branke Milić. Ne vjerujemo da će ambasada Srbije držati bjegunca u svojoj zgradi. Čekamo odgovor na taj slučaj i očekujemo da će se stvar riješiti u skladu sa dobrim odnosima dvije zemlje”,  rekao je šef diplomatije u Briselu gdje učestvuje na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a.

Kako je dodao, Crna Gora nije vodila razgovore o formiranju bilo kakvog pakta protiv Srbije.

“Mi ne funkcionišemo na takav način”, dodao je on.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore zatražilo je od Ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije tog diplomatskog predstavništva zbog aktuelne situacije sa optuženom Brankom Milić u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora

Milićeva, koja je optužena za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, sklonila se u Ambasadu Srbije u Podgorici 23. novembra nakon što joj je Viši sud Podgorici, gdje se protiv nje vodi proces, odredio ponovni pritvor.

Milićeva se od oktobra prošle godine branila sa slobode, a iz zatvora u Spužu se preselila u Manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Dugi Moračkoj kod Podgorice, a garancije da neće pobjeći iz Crne Gore dao je mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

kADA CUVAJU VASEG MAROVICA ZASTO NE BI I NJU , SAMO MJOJ VRATITE DOKUMENTA DA ODE NA LIJECENJE KAO I ON

Vlatko
Gost
Vlatko

Tebe diplomatu od formata će sigurno poslušat…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

CG i Srbija će morati naći rješeje za ovo. Srbija ne smije predati svog građanina ako drži do sebe, a CG ne može samoinicijativno upasti u ambasadu. Neki kompromis se mora napravit. Najveći problem je što i Srbija i CG imaju idiote na vlasti koji više rade protiv svojih državljana nego za njih.

SlovenskaSparta
Gost
SlovenskaSparta

Budimo realni, pametniče naš, znači li to da u Crnu Goru mogu doći bjegunci iz Srbije a da ih Crna Gora ne mora izručiti, ili to može biti samo jednostrano????

Gen. Dukljaniin
Gost
Gen. Dukljaniin

Neka je tamo, taman je za ambasadorske funkcije!

Iki
Gost
Iki

Pitace tebe izdajnika svega Crnogorskog

Biohazard
Gost
Biohazard

Srbiji je u rukama jako vruc diplomatski krompir 🙂 . S’obzirom da je i sam Vucic priznao da je istraga pokazala da se u Srbiji pripremalo ono sto je trebalo da se dogodi u CG , a samim tim oni sada stite jednog od osumnjicenih , i sluze kao utociste i to u sred Crne Gore !

Monnea
Gost
Monnea

…da, …VRUC KROMPIR, …u politickom smislu izmedju dvije bratske drzave zatrovane Europeidom. Moje misljenje je da gospodja Milic nikada nece biti predata Crn.gor.skim vlastima, …ili hoce isto kada i Svetozar i Milos Marovic. Razlog je logicno ocigledan mada ne i transparentan. Prvi razlog je priznanje Kosova a drugi je Rezolucija ponistenja Podgoricke Skupstine.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Monnea

Koje bratske države ???
Jel’ ti to ozbiljno ili si ironičan ???
Dosta patetike.
Srbi su davno shvatili da je tzv. bratstvo sa vama samo iluzija i ništa više.
Vi ste možda naša i naj veća greška posljednjih 100 godina.
Ona se više ne smije ponoviti ni u bilo kom obliku.
Daleko vam kuća od naše bila.

razocarang i
Gost
razocarang i

E moja R.Srpska.TI si najsrecniji covjek,na ovoj minijaturnoj Drzavi.Srecan,jer si apsolutni neznavenko.Ocigledno ne poznajes karakter svoga naroda.
Znas li nesretnice,da su ,,Crnogorci,,najpodlozniji narod izdajama i prevarama ; ( Kralj Nikol,Laza lazarevic,Marko Miljanov ,Guverner italije na Cetinju Pircio Biroli )
Samo postoji jedan momenat koji moze potvrditi tvoj stav: A TO JE,DA NEMA TE SANSE,DA BI VAS SRBIJA PRIMILA VISE U ZAJEDNICU.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ razocarang i

Ja sam iz Republike Srpske, iz mjesta Pelagićevo, zovem se Marko Lazarević i nikakve veze s’ Crnom Gorom nemam.

razocarang i
Gost
razocarang i

Ne,nego ce potrat da vama ugodi.ZASLUZILI sSTE

Nemač pojma
Gost
Nemač pojma

Šta označava maj u crnogorskoj himni?

Send this to a friend