Politika

Darmanović poručio da evropska odbrana doprinosi zajedničkoj sigurnosti

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović poručio je danas da jača evropska odbrana, koja je komplementarna sa NATO-om, daje značajan doprinos našoj zajedničkoj sigurnosti.

Darmanović je učestvovao u Sofiji na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova članica i kandidata za članstvo u EU  u okviru bugarskog predsjedavanja EU.

Govoreći o nedavno objavljenoj Strategiji za evropsku perspektivu Zapadnog Balkana, Darmanović je istakao da ona predstavlja pozitivan signal u sadašnjem trenutku kada je regionu potrebna jasna poruka da je evropska perspektiva za zemlje Zapadnog Balkana neupitna.

Naglasio je da Crna Gora Strategiju doživljava kao podsticaj da nastavi s naporima i dobrim rezultatima kako bi zaokružili svoju političku, ekonomsku i socijalnu reformu.

“Darmanović je kazao da Crna Gora, kao nova članicaNATO-a i kandidat za članstvo u EU, snažno podržava sve napore koje ove dvije organizacije preduzimaju u cilju obezbjeđivanja trajnog mira i stabilnosti”, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ža.B.

 

Send this to a friend