Politika

Darmanović: Ulaskom u NATO Crna Gora pečatirala nezavisnost i stabilnost

Time što je Crna Gora postala dio NATO-a prije godinu obezbijedila je ne samo granice nego i nezavisnost i suverenitet, kazao je u intervjuu za TV Pink M ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, povodom godišnjice ulaska u Alijansu.

Govoreći o pokušajima destabilizacije u našoj zemlji uoči parlamentarnih izbora 2016. i miješanju Rusije, napominje da naša zemlja nikada nije primarno bila meta Rusije, već kao dio Zapadnog Balkana.

“Naši odnosi sa tom zemljom zavisiće od toga kakvi su odnosi među velikim silama. To što je Sporazum o državnoj granici između Crne Gore i Kosova stupio na snagu prije neki dan veliko je olakšanje kako za Crnu Goru, tako i Kosovo”, dodaje ministar.

Dodaje da je crnogorska nezavisnost izglasana na referendumu prije 12 godina dobila finalni pečat ulaskom u NATO i time postala dio sistema kolektivne bezbjednosti i obezbijedila ne samo svoje granice nego i suverenitet i nezavisnost.

“Ovo je dostignuće za generacije koje dolaze, možda čak više nego za one koji su sada ovdje. To govorim zbog toga što je Crna Gora po prvi put u svojoj istoriji postala institucionalno dio zapadnog svijeta. Kada kažem zapadnog svijeta, mislim na vrijednosti toga svijeta, mislim na činjenicu da NATO nije samo zajednica vojnih snaga nego je to zajednica demokratije. CG je dakle po prvi put postala dio te velike porodice. Mi smo bivali blizu zapada u svojoj istoriji, najbliže komunistima, jer je Tito vodio nesvrstanu politiku, pa nismo bili dio sovjetske imperije, a živjeli smo dobrim dijelom, ako ništa drugo, zapadnim stilom, ali nikada nismo bili dio institucije. Sada jesmo i kada se završi proces time što ćemo ući u EU bićemo u potpunosti dio najrazvijenijeg dijela svijeta”, kazao je Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kakoe
Gost
Kakoe

A evo se nadam da jes. Znaci vise nam niko ne moze napanut drzavnost. E odlicno da bi pa da nesto drugo progovorite u tim kampanjama mimo drzavnosti i stabilnosti i napada na drzavu.

Mesar muckey
Gost
Mesar muckey

Aaa????? Hahahaha…… Ovo je cirkus, kakve budalastine jos pominju?!

Rade Hn
Gost
Rade Hn

Ulaskom u Nato samo su kriminal i cijene u porastu.

Bokelj
Gost
Bokelj

Neka neka , ali svakako neće mi neki četnik doći na vlast i to je najvažnije

Pivo
Gost
Pivo

Čovjekoliki nezavisni anal(itičar).

Kanal
Gost
Kanal

Malo si više gucnuo, ili ništa neznaš.

ośetljiv
Gost
ośetljiv

Možete li, ubuduće, kad objavljujete ovakve uznemirujuće fotografije, stavite upozorenje!?

pilot
Gost
pilot

Upozorili su vas NATavioni, prije neki dan.

ośetljiv
Gost
ośetljiv

Upozorili su na “uljeza” u avionu!

Baranin
Gost
Baranin

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sigurica
Gost
Sigurica

Hoćete li čitav život da nam tutkate, NATO ovo, NATO ono,…. onda nešto nije u redu…

Inadžija
Gost
Inadžija

Oćemo !

Send this to a friend