Politika

Davidović: Ni mrtav u koaliciju sa DPS-om

Osnivač i lider Narodnog pokreta, Miodrag Daka Davidović, kazao je da nije opcija da nakon izbora uđe u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

U okviru predizbornih aktivnosti Davidović je juče posjetio porodicu Vučetić u Straševini.

“Vi odlično znate kolika je moja uloga u stvaranju svega ovoga, znatno veća nego brojnih koji se danas busaju u prsa i prisvajaju zasluge. No to je manje bitno. Nijesu pucali ni u Mila ni u Janka ni u Marka već u Joanikija i mene. Ja koji sam podigao 4 manastira sasvim, sam i 300 crkava pomogao da se sagrade. Najveći sam ktitor Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. I ja da izdam našu crkvu? Mi sa DPS-om sigurno nećemo, o tome nema riječi”, kazao je Davidović.

Napominje da je kampanju krenuo iz Ostroga.

“Da živim pet miliona godina ne mogu dobiti veću čast nego kada sam lično obnovio tu svetinju. Mnogi su dolazili kod mitropolita da preuzmu obnovu manastira, međutim on nikome nije dao blagoslov jer je znao da ih od nas neće boljeti glava i da ćemo sve završiti u roku. Zašto su udarili po nama prije nego što je i formiran Narodni pokret? Zato što znaju koliko sam istrajan u svojim planovima. Ako sam sa Crkvom, kako mogu biti sa DPS-om, oni prave svoju crkvu, ne mogu biti u dvije crkve! Jedini sam pod kapom nebeskom koji ima 3 najsjajnija ordena SPC: Orden Svetog Save prvog reda, Orden kralja Milutina i Orden Svetog Stefana Dečanskog. To niko na planeti nema! Sa DPS-om ni mrtav”, zaključio je Davidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

Ko ovo moze primiti u svoj dom

Emma
Gost
Emma

Ni ziv sa bilo kojom partijom koja brine o CG. Vase mjesto je u neku srbsku crkvicu.

djomaa
Gost
djomaa

nije mi jasno što nije učio za popa..

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Ti pomoga da se izgradi 300 crkava muči lazove , to su sve bile postojece crnogorske crkve koje ste ti i Amfilohije prepravljali i osrknavili .

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Jeste da ti izjave ni djelovanje nemaju neku trzinu ali nijesi pobudalio.

Zvoncica
Gost
Zvoncica

To što je izgradio crkve nema nikakve veze da ne bi napravio pakt sa dps-om

Cudo
Gost
Cudo

E tvoji javni radovi ce nas spasiti.

HN.
Gost
HN.

Mi u HN smo ovu supervjersku priču slušali prije 4 godine od stranke Izbor. I naravno da su poslije izbora ušli u koaliciju sa DPS-om. To je bio plan od početka, samo mi glasači nismo znali, nego se poveli za crkvenim odlikovanjima, Grigorijem i družinom. Sada će i Daka da nađe nekog plaćenog sveštenika, koji treba da predstavlja crkvu u… Više »

mira
Gost
mira

Sve što je stvorio je za vrijeme DPS.Toliko o tome i o njemu.

Prosperitet
Gost
Prosperitet

Ako dobro razumijem, gospodin Daka kao glavnu granu privrede vidi izgradnju crkava?

Send this to a friend