Politika

Davidović o pisanju medija: Nisam dao mito, htio sam da gradim mini hidroelektranu

Miodrag Daka Davidović

Biznismen Miodrag Davidović oglasio se danas povodom, kako kaže, mnogih netačnih i zlonamjernih članaka koji su  objavljeni posljednjih dana, demantujući da je dao novac za mito i ističući da je u Sjevernoj Makedoniji planirao da gradi malu hidroelektranu i vjetropark.

<<<Da li je Daka Davidović finansirao kampanju Zaeva?<<<

U tekstu koji prenosi portal fokus.mk Davidović pojašnjava da je biznismena Zorana Milevskog upoznao preko uglednog beogradskog biznismena, krajem 2016. godine.

“Milevski mi je preporučen kao ozbiljni poslovni čovjek iz Makedonije, koji mi može pružiti potrebnu podršku i logistiku, zbog čega sam ga angažovao kao konsultanta, pregovarača i posrednika u poslovnim projektima koje sam želio da sprovedem u Sjevernoj Makedoniji”, naveo je Davidović.

Kako je dodao, kao vlasnik velike površine zemljišta u opštini Štip, na Bregalnici, koja je pogodna za izgradnju i rad mini hidroelektrana i vjetroparkova, dogovorio se sa poznatim austrijskim i kineskim kompanijama, koje su bile spremne da obezbijede finansijska sredstva za realizaciju tog projekta, dok je njegova obaveza bila da obezbijedi građevinsku dozvolu i druge neophodne dokumente.

S obzirom na to da se radilo o višemilionskom projektu, biznismen tvrdi da uplata 300.000 eura na ime konsultantskih usluga posredovanja, logistike i zastupanja pred nadležnim organima u Sjevernoj Makedoniji nije bila nesrazmjeran tako velikoj vrijednosti projekta.

“Dakle, medijska kvalifikacija da je riječ o mitu je ciljana i sračunata, jer u ovom poslovnom odnosu nema niti jednog elementa koji bi ukazao na to, a kamoli odredio navedenu isplatu kao podmićivanje i korupciju. Sve ovo ukazuje da je nekome cilj samo da me diskredituje u poslu i pokuša da spriječi realizaciju započetih poslovnih projekata u Sjevernoj Makedoniji”, naglasio je biznismen.

Prema njegovim riječima, i činjenica da je navedena sredstva uplatio Milevskom za vrijeme mandata Vlade Nikole Gruevskog, a ne Vlade Zorana Zaeva, potvrđuje koliko su članci neistiniti i sa ciljem montirani.

“Milevski, uprkos svim obećanjima i obavezama, nije uspio da obezbijedi nijednu dozvolu, niti je preduzeo bilo kakve aktivnosti na realizaciji projekta u Opštini Štip, jedino što je učinio za mene jeste organizovanje sastanka sa premijerom Zoranom Zaevom. Tačno je da sam na sastanku sa Zaevom predstavio svoje planove u vezi sa izgradnjom mini hidroelektrane i vjetroparkova. Međutim, saopšteno mi je da su sve koncesije za tu vrstu aktivnosti već odobrene po povlašćenim tarifama, te su me usmjerili na generalnog sekretara vlade, Dragija Raškovskog, kako bih provjerio kakvi su planovi vlade za davanje novih koncesija u budućnosti”, naveo je Davidović.

Međutim, ističe da do danas nije dobio nikakve informacije koje bi upućivale na to da bi u budućnosti mogao da očekuje realizaciju tog projekta.

“Očigledno je da Milevski nije ispunio nijednu preuzetu obavezu i da nisam realizovao nijedan poslovni projekat, tako da su ogromna sredstva koja sam uložio u nekretnine ostala neaktivna i zarobljena u Sjevernoj Makedoniji, te nisam ostvario nikakvu korist, što ukazuje da su kvalifikacije pojedinih medija da je riječ o mitu netačne i zlonamjerne i samo štete ovoj zemlji, jer je ovo loša poruka svim stranim investitorima koji žele da ulažu u Sjevernu Makedoniju”, poručio je Davidović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

SVE MOJ DO MOGA

Bole
Gost
Bole

Ovo je suma sumarum nasih biznisa, politike i slicno. Neko nesto sazna, objavi se, sa manjom ili vecom kolicinom dokaza, okrivljeni da izjavu: “Ko? Ja? Nijesaaam jaaa”, i to je to, idemo dalje. Je li iko odgovarao za onih 10 miliona iz limenke? Ne mogu ih prezalit, mogli smo za trecinu vise uzet vozila od NATO-a.

Vidiš ti to
Gost
Vidiš ti to

Auuu, nagrdiše čoeka za trista iljada! A on junački i časno, ništa im neće.

RealAN
Gost
RealAN

I ti izgubi 300.000 ka ja da sam izgubio 3 eura…a i dobar posa tome te za logistiku uze tolike pare. Ozbiljan neki cojek🤣🤣🤣

Daka
Gost
Daka

“sagradio par crkava da malo smirim savest” sve vjernici kriminalci

Nikola
Gost
Nikola

Mirno spavaj oprosteno ti je, svi grijesi kakvi god da su ti samo daj donaciju crkvi

Marko
Gost
Marko

Sve i da si htio da das mito ili bilo kojim kriminalom da se bavis, kao sto se i bavis

Limski galiot
Gost
Limski galiot

Ovo je najgora vrsta covjeka koja hoda CG.U CG je iskoristio je nemoc drzave i njenog sistema ,njenih inspekciskih službi , drugih institucija i čocjek se lako obogatio. Tužno je i žalosno da su ljudi koji su krvnički oštetili državu sada njeni najveći odnosno ljuti neprijatrlji. E to je ovaj stočar Daka koji mrzi i ime Crna Gore. Nadam se… Više »

Starac Kočo
Gost
Starac Kočo

ratni profiter prica o postenju hahaha

Maja
Gost
Maja

Ti da mu kazes😂😂😂

Mestar
Gost
Mestar

Ovaj covjek se vec 10 godina bavi teskim privrednim kriminalom, a krije se iza crkve i vjere i mjesto mu je samo iza resetaka. On je jedan od najvecih neprijatelja i mrzitelja Crne Gore.

Ja sam
Gost
Ja sam

Ada ono sto smo culi nismo culi

neramne
Gost
neramne

Sve ugledni biznismeni,dobro ti je preporucio,koja prica..ti naivan…strasno

marko
Gost
marko

A molim te kako ide sviranje violine , riba li prst … da nije jos koji svetac pogledao , pomazao .
Priznaj odakle ti pare ….necrmo ti nista
Nikad vise 1918. ..legrndo moja

27 mil Dmaraka⚽
Gost
27 mil Dmaraka⚽

Kažu da je jedan mafijaš bio sa najviše devojaka ja sam 93 bio među tri. 😆😅

Njegoš
Gost
Njegoš

Evo naslov veliki u Vijesti: Afera Daka 😂 aprililili

Izbelgije
Gost
Izbelgije

Ehh da ti vjerujem ljudino !!! Aj kad ti tako kažeš verujem ti .
A bježi tamo nijesi lud da priznaš .

Milija mićo
Gost
Milija mićo

Greote

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Sveti Daka hodroelektranski.

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

REKAO DAKA?XAXAXAXAXAXA

TetkaBanka
Gost
TetkaBanka

Nemoj brigaš bate sve ti vjerujemo. Interesantno da N-Vesti nisu ni slovo o ovome napisali, ali sad zasigurno od njih očekujem da počnu da se zalažu za izgradju malih HE jer kako gazda i finasijer radi mora da se u stopu prati.

Daks
Gost
Daks

Je li se ovaj sastajao sa Joanikijem, ko zna šta se sve radi iza leđa ovom mračnom narodu, bilo kako da se zove!!!!

27 mil Dmaraka⚽
Gost
27 mil Dmaraka⚽

1993 sam bio međutim tri zavodnika kažu da je jedan mafijaš posle bio sa najviše devojaka a kad sam ja bio,bio je tu džambo nikola mladen dado malačko itd. Posle su došli mafijaši pa lamelasi ljuma i ostali baš me interesuje šta će na kraju da ispadne bio je tad i luka malačko posle se vinuo sa brojevima telefona nikola… Više »

Rale
Gost
Rale

Vazi….

Vartolomej
Gost
Vartolomej

Zar i ti sveti čovječe nečastivim mHE da se baviš. Kako sad dalje?

Aok
Gost
Aok

Aha znaci uplatio si 300.000, ovaj nista nije uradio, i ti castio covjeka 300.000 i nikom nista? Pa ovo je jednako vjerodostojno kao i ono ranjavanje u mali prst i onaj Carevicev jednodnevni gips.

Njegoš
Gost
Njegoš

Eee blago ti u pamet, kako si mislio da gradiš hidroelektranu bez mita??!

Send this to a friend