Politika

Davije: Izvanredan napredak Crne Gore nakon sticanja nezavisnosti

Crna Gora je od sticanja nezavisnosti do danas napravila izvanredan napredak i uvjerena sam da će vaša zemlja nastaviti da se snažno kreće putem demokratizacije i snaženja institucija, kazala je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mariz Davije, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Podgorice, Ivanom Vukovićem.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, sagovornici su ocijenili da je uloga Misije OEBS-a od izuzetnog značaja za sprovođenje reformskih procesa i dalju demokratizaciju društva.

Vuković je naglasio da je za Podgoricu posebno važno snaženje kapaciteta Izborne komisije Glavnog grada, u cilju implementacije novih standarda kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, kao i podrška ostvarenju i korišćenju prava ranjivih kategorija stanovništva.

“Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, uz uvjerenje da će u narednom periodu ta saradnja doprinijeti sistemskom snaženju institucija i kontinuiranom unapređenju temeljnih evropskih vrijednosti”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je na tom putu neophodna dalja ekspertska podrška OEBS-a, naročito na polju jačanja administrativnih kapaciteta i usvajanja evropskih vrijednosti, koje promovišu najviše standarde demokratije, vladavine prava i sloboda.

“Davije je, čestitajući Vukoviću izbor na funkciju gradonačelnika, podsjetila da je Crna Gora odmah nakon sticanja nezavisnosti primljena u OEBS i da je, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj saradnji, uspjela da savlada mnoge prepreke i usvoji standarde vladavine prava i sloboda na putu ka EU”, dodaje se u saopštenju.

Ambasadorka je saopštila da će Misija OEBS u Podgorici nastaviti da pruža podršku institucijama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, pozdravivši Vukovićevu inicijativu da zajednički rade na sprovođenju strategija i programa koje tretiraju prava osjetljivih socijalnih grupa crnogorskog društva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bato
Gost
Bato

Imam osjecaj da se ovim gostima mnogo vise cini da je Crna Gora napredovala nego nama.koji smo tu.Crna Gora nikada na izborima nije promijenila vlast.Mi ne znamo kako bi neko drugi mi o DPSa vladao.Mozemo samo da zamisljamo.

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Bogomi će ubačit Belgiju u NATO. Perverzija.

Send this to a friend