Politika

Delegacija EU: Pozdravljamo najavu o postepenom povratku u parlament Demokrata i GP URA

Zgrada Delegacije EU u Crnoj Gori

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori pozdravila je najavu o postepenom povratku u parlament Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, kao i spremnost vladajuće koalicije da osnuje posebnu ad-hoc parlamentarnu grupu koja će nastaviti da radi na pitanjima koja su te stranke predložile.

Iz Delegacije su agenciji Mina, na pitanje da prokomentarišu najave o povratku opozicije u Skupštinu, kazali da EU sa žaljenjem gleda na bojkot prlamenta u Crnoj Gori, koji traje od 2016. godine.

“Politička debata pripada demokratski izabranom parlamentu. EU je u više navrata izjavila da sve političke stranke treba da učestvuju u konstruktivnom dijalogu unutar parlamenta sa ciljem da se pronađe put naprijed“, kazali su iz Delegacije.

Oni su kazali da im je drago što je dio građanske opozicije već ranije objavio povratak u parlament kao doprinos političkom dijalogu.

„Takođe pozdravljamo najavu o postepenom povratku u parlament Demokrata i GP URA“, kazali su iz Delegacije.

Kaako su naveli, dokument koji precizira uslove za postepeni povratak Deokrata i GP URA daje Crnoj Gori šansu da sprovede reforme koje se tiču pravosuđa, slobode izražavanja i medija, kao i izbornog zakonodavstva, što su pitanja važna za put EU integracije Crne Gore.

“Pozdravljamo i konstruktivan pristup predsjednika Vlade i spremnost vladajuće koalicije da osnuje posebnu ad-hoc parlamentarnu grupu unutar parlamenta koja će raspravljati i nastaviti da radi na pitanjima koja Demokrate i URA predložile, i nadamo se da će sve političke stranke učestvovati u ovom procesu”, poručili su iz Delegacije.

Lideri Demokrata i GP URA, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, predstavili su u srijedu Plan za prevazilaženje aktuelnog političkog i institucinalnog stanja u Crnoj Gori, koji će, kako su naveli, dovesti do uslova za održavanje prvih slobodnih i fer izbora u državi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

Sve vi je džaba dok ne uđete u glavni (dislocirani) računar i dovedete birački spisak u red. Sve ostalo je zamajavanje i zaludnja rabota.

Mirjana
Gost
Mirjana

Pozdravljam i ja,samo front vani.

VISITOR
Gost
VISITOR

DOSLA MACA,NA URATANCA !

Send this to a friend