Politika

Delegacija Skupštine Podgorice posjetila Beč

Delegacija Skupštine Glavnog grada 24. i 25. novembra boravila je u radnoj posjeti Beču, koji je u kontinuitetu proglašavan za najbolje mjesto za život u konkurenciji glavnih gradova Evrope, te se kroz prezentacije i razgovore sa stručnim službama i rukovodstvom Skupštine grada Beča upoznala sa dobrom praksom i funkcionisanjem sistema.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, delegacija u sastavu predsjednik Skupštine Đorđije Suhih, sekretar Skupštine Veselin Vukčević i odbornici u Skupštini Mihailo Andjušić i Nikola Kažić boravili su u Beču na poziv predsjednika Skupštine grada Beča Tomasa Rajndla.

Osim sa Rajndlom, susreli su se i sa Tomasom Šubekom, šefom Uprave, Odjeljenje za međunarodne odnose, MD-EUI, kao i našim studentima koji žive i studiraju u Beču.

“Tokom posjete, sa zvaničnicima Grada Beča razgovaralo se o saradnji dvije Skupštine, kao i dosadašnjoj saradnji dvije gradske uprave”, navode u Glavnom gradu i dodaju da se delegacija upoznala i sa funkcionisanjem e-servisa grada Beča, kao i drugim servisima koji su u funkciji potreba građana.

Predsjednici dva lokalna Parlamenta predložili su uzvratnu posjetu delegacije grada Beča, kao i potencijalno potpisivanje memoranduma o saradnji dva parlamenta.

Send this to a friend