Politika

Delegacija stranke na Kongresu EPP: BS doprinosi integraciji Crne Gore u EU

Delegacija Bošnjačke stranke koju predvode potpredsjednik Osman Nurković i politićki direktor Suljo Mustafić, učestvuje u radu Kongresa Evropske narodne partije (EPP) koji se održava 20. i 21. novembra u Zagrebu.  Od više zvaničnika EPP-a, Bošnjačka stranka je prepoznata kao politička organizacija koja u značajnoj mjeri doprinosi daljoj integraciji Crne Gore u EU.

“Uloga Bošnjačke stranke kao prozapadne i proevropske partije značajna je za političku scenu Crne Gore i doprinosi njenoj stabilnosti, jačanju institucija, regionalnoj saradnji i ukupnoj evropskoj perspektivi regiona”, saopšteno je iz ove partije.

Predstavnici BS razgovarali su sa Paulom Rangelom, potpredsjednikom EPP i Domagojem Ivan Miloševićem, predsjednikom Odbora za evropske poslove u Saboru Hrvatske .

“Strateško opredjeljenje za građansku državu i multietničke vrijednosti bile su značajne preporuke za članstvo u ovoj najbrojnijoj političkoj alijansi u Evropskom Parlamentu”, rečeno je predstavnicima BS.

Najavljena je kontinuirana potpora politici proširenja EU prema regionu, kao i jačanju evropskih vrijednosti, kroz podršku osnaživanje privrednih i infrastrkturnih projekata koje jačaju ekonomije i bolje povezuju zemlje regiona .

Na marginama Kongresa u Zagrebu predstsvnici BS razgovarali su i sa Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik BS i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković susreo se i sa svojim hrvatskim kolegom Olegom Butkovićem i tom prilikom dogovorena je posjeta ministra Butkovića Podgorici.

Za predsjednika EPP-a izabran je Donald Tusk, poljski političar koji je u prethodnom sazivu obnašao dužnost predsjednika Evropskog vijeća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Rijech ,,obnassao,, je li iz bossnjachkog jezika?

🛸🛸🛸🛸
Gost
🛸🛸🛸🛸

U njega se da ne kazem sta

Bnjj
Gost
Bnjj

Da se ovi iz BS pitaju oni ti nas integrisali u Tursku i Arapski svijet, kao što je njihov ideolog Babo(Izetbegović) želio i pisao knjige ali ipak su novci i stanovi kod Evrope jaca a oni idu za interes. Da su ovi pobijedili prije 150,100god biji bismo Turski vilajet i Turci danas

Send this to a friend