Politika

Đeljošaj i Rajnke: Nastavljamo dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo

Ambasadorka SAD, Džudi Rajzing Rajnke, sa saradnicima, juče se sastala  sa predsjednikom Opštine Tuzi, Nikom Đeljošajem.

Predsjednik Opštine je ambasadorku upoznao sa konstituisanjem organa u novoformiranoj, najmlađoj opštini u Crnoj Gori. Upoznao je sa temeljima na kojima planira da uspostavi administraciju I načinom funkcionisanja kao I sa planovima za budućnost.

Đeljošaj je istakao zadovoljstvo i tradiciju dobrih bilateralnih odnosa koji vežu dvije države, naročito imajući u vidu činjenicu da brojni građane Malesije žive u Americi. Ono što je jako bitno za Malesiju, jeste upravo dijaspora koja je dala ogroman doprinos u svim procesima demokratizacije, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. Kak je naveo, Đeljošaj očekuje da će se dobra saradnja nastaviti te da će se realizovati mnogi projekti od zajedničkog interesa.

Rajnke je čestitala je novom rukovodstvu u nadi da će se uspješno nositi sa izazovima koje donosi dobro rukovođenje. Takođe, istakla je spremnost za saradnju kao i otvorenost za projekte na obostrano zadovoljstvo.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine Opštine Tuzi, Fadil Kajošaj,  kao i potpredsjednik Opštine Ivan Ivanaj.

 

Send this to a friend