Politika

Đeljošaj: Otvorenim Balkanom se stavlja tačka na međusobno priznanje Srbije i Kosova

Nik Đeljošaj

Crna Gora ne smije biti inferiorna kad je u pitanju inicijativa Otvoreni Balkan, već kao članica NATO saveza, iako mala zemlja, mora biti među glavnim činiocima projekta, ocijenio je predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj.

Kaže i kako ne razumije inferiornost pojedinih političkih struktura u Crnoj Gori, dok poražavajućim smatra strah od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“To je ispod nivoa. Svakome treba ponuditi šansu da se promjeni. Mi smo članica NATO-a. Ne treba da imamo strah od bilo koga. Treba da se otvorimo za saradnju sa svima, a pogotovo sa komšijama”, napisao je Đeljošaj na Tviteru.

Okosnicu Otvorenog Balkana, kako je rekao, činiće Crna Gora, Albanija i Sjeverna Makedonija – tri države članice NATO-a, uz veliku podršku SAD.

“Kosovo će, kao najmlađa država, takođe biti dio Otvorenog Balkana. To je, uz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, ukupno šest država. Otvoreni Balkan je zajednički projekat naših najznačajnijih međunarodnih partnera, a ja sam lično edukovan ne samo politički, da se svrstavam uz američke vrijednosti, bez izuzetaka”, rekao je Đeljošaj.

Otvorenim Balkanom se, smatra on, stavlja tačka na međusobno priznanje Srbije i Kosova i zatvara se, kako je rekao, “najvažnije otvoreno pitanje između država Zapadnog Balkana”.

“Crna Gora ne smije biti inferiorna u ovom procesu, nego kao članica NATO-a, iako mala zemlja, mora da bude među glavnim činiocima projekta. Ne razumijem inferiornost pojedinih političkih struktura u Crnoj Gori.
Pogotovo smatram poražavajućim strah od Vučića”, napisao je Đeljošaj na Fejsbuku.

U Evropsku uniju (EU), smatra on, ne možemo da stignemo ako se ne otvorimo prema susjedima.

“Gledajmo u budućnost, a ne u prošlost. Treba da preuzmemo odgovornost, a ne da da od svega i svačega pravimo nacionalnu temu. Želimo ekonomski razvoj i saradnju. Ko želi da ostane u devedesetima – srećno mu bilo. Ja to sigurno ne želim i neću”, poručio je Đeljošaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Što se onda razbi SFRJ?

Blade
Gost
Blade

Kosovo je Srbija. Ne postoji druga mogućnost

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Koja je razlika izmedju Veliko srpskog i Veliko albanskog nacionalizma,razlika je sto se ne zna koji je grdji i podmukliji.

Joko
Gost
Joko

Bravo

okle
Gost
okle

Otvoreni Balkan je realnost i tu se mi nista ne pitamo. Crna Gora je drzava samo na papiru, valjda to i najzatucaniji umovi znaju, tako da kad SAD kaze “ulazite” mi pitamo “kad”. Nema tu mnogo opcija. Po mom mizljenju OB je najbolje nesto sto nam se moglo desiti. Razvice se Luka Bar pod jedan, a i sjever CG ima… Više »

sičija
Gost
sičija

Jeste li se Vi to, gospodine, uortačili sa svojim Abazovićem? Priča Vam je izuzetno providna i neutemeljena u činjenicama. To jedno, a drugo, ako mislite da Crna Gora “mora” ući u O.B. varate se, ne mora i neće, a Crnogorci najbolje znaju zašto NE. Sem toga, Vi kažete ;“… ne razumijm inferiornost pojedinih političkih struktura u Crnoj Gori, dok poražavajućim… Više »

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Aha. Znači tu si. 😉 Dobro. Evo da vidiš da nećemo biti kusur ničiji, ali nemoj poslije da tražiš opet u vlast, jer je nećeš gledati ja ti garant.

Kako goj
Gost
Kako goj

Šta vi ovim nekim Albancima, obolješe od VUČIĆOFILIJE. Rama, Dritan, Nik… Mora da je zarazno!

Rada
Gost
Rada

Neces djeljosaju nice pretvarati cg u druge teritorije tudje necemo crnogorsku zemlju NE Damo🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Tuzanin
Gost
Tuzanin

CG je uvijek bila otvorena prema susjedima, ti bi to trebao najbolje znati. neka dolivanje ulja na vatru!!

gost
Gost
gost

Crna Gora neka pazi prvo svoje interese pa drugih. Jer mi nemamo drugu domovinu.

Valter
Gost
Valter

Bio na brifing u Ul…

Haha
Gost
Haha

Samo se nadaj fljamurtaru da ce ti Kosovo biti drzava.

Ivana
Gost
Ivana

Ulcinj nikad nece bit albanija zaboravite to

Levis
Gost
Levis

Ne BiH filozofirao,jednostavno,Vučić i Albanci bi da se zjb sa nama.Hahhaha..Dobro je da se Đeljošah otvorio.Znači na vidiku je koalicija URa,SNP Albanci i DF,mašala

Rogo
Gost
Rogo

Ne interesuje nas ni Srbija, ni Kosovo, ni Albanija, ni Hrvatska, ni Bosna… Neće ovaj narod, a još manje ova država biti predmet podkusurivanja sitnih ljudi i političkih šibicara, upamtite!

Njegoš
Gost
Njegoš

Postoji neki red: prvo srbisstan da prizna Kosovo, genocid, pohapsi ratne zločince,… pa onda se može razmišljati o nekakvoj suradnji. Bez ispunjenja prethodnog nabrojanog nećemosa srbisstanom u srednji vijek.

Montenegrina HN
Gost
Montenegrina HN

Ovaj je totalno razocaranje!

Pravnik
Gost
Pravnik

Fino kaže Đelošaj da je cilj open balkana međusobno priznanje Kosova i Srbije! Ne znam šta će Crna Gora u tom paketu, treba valjda da izigrava nekakvog sudiju?

Tetka Darinka
Gost
Tetka Darinka

Sada već i znamo da če na Vladi svi glasati za Otvoreni Balkan i temeljni ugovor osim BSCG I SDPa..
Pozivam SDP Konjevića i Krivokapića da uslove opstanak Vlade.Ako to ne urade onda su im fotelje bitnije od CG i onda Draginja Vuksanović više ne može da glumi veliku Crnogorku.Ili jesi ili nisi!!!

StoSeReadiii
Gost
StoSeReadiii

U sve li se razumije.. fudbal, nato, eu, balkan.. samo sto o fudbalu sam pise – uocljiva je razlika u vokabularu

Pobro
Gost
Pobro

To jest tako onda imamo veliku Srbiju i veliku Albaniju a nas to ne zanima.

Boro
Gost
Boro

Ako je tako onda zasto Kosovo nece ni da cuje za Otvoreni Balkan?

Parada
Gost
Parada

Ovo je potvrda da Crnu Goru i Makedoniju oce da rascerece , Srbija i Albanija !

Ipi
Gost
Ipi

Hahahaha,a sto ce sa cg bit nema veze jeli?

Eto tako
Gost
Eto tako

Koliko meleona?

prkosi
Gost
prkosi

pa Crna Gora da im drzi svijecu

Mister no
Gost
Mister no

Sto tebe stalo za Srbiju i Kosovo,valjda ti je Crna Gora najvaznija,ili ne?

So & Tekila
Gost
So & Tekila

Da 🇲🇪 bude utješna nagrada 🇷🇸 da prizna 🇽🇰?

Istina
Gost
Istina

Samo još da pojasni što znači stavljanje tačke, konkretno?!

Send this to a friend