Politika

Đeljošaj: Slavlje uz albansku zastavu neće ugroziti tekovine crnogorskog društva

Slavlje uz albansku zastavu, neće ugroziti nijednu tekovinu crnogorskog društva, naprotiv, pokazuje demokratki kapacitet države, poručio je lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj.

<<<Tenzije zbog albanskih i zastava OVK, krivična prijava protiv Đeljošaja>>>

On je poručio da je svima jasno da ovdje nije problem slavlje koje su organizovali  pristaliceAlbanskog foruma, nego, kako tvrdi,  pokusaj da se njihov  fenomenalni izborni rezultat i podrška građana koju su dobili stavi u drugi plan.

Đeljošaj se osvrnuo na rezultate izbora u Tuzima.

“Albanski forum je pobjedio na izborima za Skupstinu opstine Tuzi. Birači u Malesiji su dali bezrezervnu podršku našem programu za ekonomski razvoj Malesije. Izborna kampanja i sam izborni dan je protekao u fer i demokratskoj atmosferi, na šta su dali doprinos ucesnici izbora, ali i institucije koje su organizovali i sproveli izbore.  Pozivam sve izborne liste, da se povuku pokušaja promjene volje birača raznnim postizbornim manipulacijama”, poručio je on.

Sve je čisto i jasno

Kako je doao, svi zapisnici su potpisani od svih, nakon prebrojavanja su ponovo potpisani i za nas je ovo kraj, sve je čisto i jasno.

“Svim izabranim odbornicima čestitam uz nadu da ćemo zajedno raditi na dobrobit svih građana Malesije. Na hiljade ljudi je slavilo pobjedu nase liste u nedelju veče, na istorijskim prvim izborima za Opštinu Tuzi, bez ijednog najmanjeg incidenta, cime su gradjani Malesije pokazali visoki nivo odgovornosti i kulture. Nasi simpatizeri u trenucima slavlja, nijesu nikoga vrijedjali, provocirali ili ugrozili”, poručio je Đeljošaj.

Kako ističe, u Crnoj Gori žive različite nacije i vjere, a Albanci su dokazali i pokazali na djelu da su branitelji građanske Crne Gore, za razliku od onih, kako ističe, koji ih kritikuju i šire lazi!

“Iskreno, navikli smo da budemo dezurni krivci, bili smo  napadnuti 1998.godine kada smo podržali Đukanovica, takođe 2006 godine smo bili meta napada zajedno sa dijasporom jer smo podržali nezavisnu Crnu Goru, podržali smo Crnu Goru u NATO i na sličan nacin smo bili izloženi napadima kao i prošle godine kada smo podržali na predsjedničkim izborima zajednickog kandidata partija iz vlasti, Mila Đukanovica, ali kao i svaki put, bili odlučni i istrajni u svojim odlukama kao i danas”, napominje Đeljošaj.

Bez prava na manipulaciju

Prema njegovim riječima, oni koji gube imaju pravo da se ljute ali nemaju pravo da ovoliko manipulišu.

“Albanski forum je odgovorna i dosledna politička organizacija ali u potpunosti mirna na sve ove provokacije, jer znamo da smo pobijedili i znamo da slavlje naših pristalica nije ugrozilo niti će ugroziti nikoga, naprotiv, uvjek spremni da branimo sva dostignuća koja smo zajednički dostigli, naravno svjesni i spremni da ispravimo svaku eventualnu grešku”, jasan je on.

On kaže da su brojke jasne, Albanski forum ima stabilnu većinu sa manjim strankama, da li će to biti SD, Demokrate ili BS, ne zavisi samo od nas!

“Mi i u prethodnom mandatu smo bili jedina opština u kojoj na vlast nijesu bile sve partije koje su vlast na drzavnom nivou, nijesmo pravili buku, nego dostojanstveno prihvatili status opozicije i dali veliki doprinos kada je bilo potrebno da se podrži sve sto je bilo u interesu građana. Znamo da ove brojke su povod ove necivilizacijske kampanje protiv nas a pogotovo na neprimjernom izvještavanju RTCG-a”, navodi on.

Poruka za DPS

Ima, kako kaže, partnersku puruku za DPS Crne Gore.

“Najbolje bi bilo da se upitaju zasto niko neće da  ima posla i vlast sa lokalnim DPS-om Tuzi, jer svako ko se bavio tuđim dvoristem a preskočio svoje, pogriješio je. Za deset godina vladanja Malesijom, bukvalno nijedan kapitalni projekat nisu završili ali se nijesu ni zalagali da nesto urade i zbog ovih činjenica građani Malesije su im uskratili povjerenje”, naveo je Đeljošaj.

Kako dodaje, dvije od tri partija njihove kolaicije su vlast na državnom nivou sa DPS-om.

“Sve naše partije su dominantno podržele sve politicke procese u Crnoj Gori i znamo da odvojimo lokalni i državni nivo. Državna vlast u kojem smo i mi, je u ovom mandatu dosta radila na napretku a pogotovo ostvarivanju manjinskih prava, a jedan od zajedničkih projekata je i Opština Tuzi. Ne povlačimo se na pola puta niti zabijamo nož u leđa, istrajaćemo do kraja da sve sto smo zajednički zacrtali ostvarimo. Svako ko ne poštujue volju gradjana na demokratskim izborima će napraviti grešku”, zaključio je Đeljošaj.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
S. K...
Gost
S. K...

Nik, $edi đe si, ni za đesi nijesi. 😂😂😅

feGro
Gost
feGro

e ne da si bezobrazan….

backo
Gost
backo

G-din Djeljosaj izjavljuje da albanske zastave nece ugroziti tekovine crnogorskog drustva, sram te bilo, dje si ti rodjen, u Crnoi Gori, iskolovala te Crna Gora,dala ti prava sva moguca, a ti mases zastavama OVK po Crnoj Gori,malo po malo ides po misljenje u Albaniju, da dobijes direktive, ti ne želiš dobro Crnoj Gori, vec radis protiv nje, a sve si… Više »

Hlans
Gost
Hlans

Demokrate=OVK

Jack
Gost
Jack

Postoji kod naseg naroda jedna izreka sto opisuje ove sadasnje vlastodrsce u CG i njihove partnere i glasi ovako:Sto ovca vidi lezeci nije daleko..

CiNick
Gost
CiNick

Ništa nije problem. Samo (ne)upotreba simbola pokazuje odnos prema državi, što bi ona morala primit k znanju i prema tome se ravnat. Crnogorcima i ostalijem patriotima jasno je na što śutra mogu računat, a antidržavni režim može trljat ruke jer im razvaljivanje države po nacionalnijem šavovima odlično ide. Umjesto građanske države, koju proklamuju, uz sva manjinska prava, oni zidaju nacionalne… Više »

Radosav
Gost
Radosav

Malesija treba da se pripoji arbaniji !

CiNick
Gost
CiNick

To bi sad trebala bit “nagrada” Crnogorcima za toleranciju, što nijesu poput komšija vršili prisilnu asimilaciju?

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Dobili su sve,ne samo oni,Bošnjaci,Srbi,zapošljenlja beneficije više nego mi Crnogorci.Čim nešto neide pozivaju se po nacionalnoj osnovi greote od njih.

Flash
Gost
Flash

Od koga su dobili ? Svi oni ! Sto su dobili ?

020113
Gost
020113

Albanci su posteno dobili ove izbore u Tuzima. Neka im je sa srecom. Zelim im da ne budu kao njihovi prethodnici i da zapostavljaju ovaj kraj CG nego bas suprotno da pokazu. Dps nije izgubio glasove zbog nikakve zastave vec zbog ne rada i ne angazovanja da jedan jedini veci projekat uradi u ovoj opstini. Misle da mogu pred svake… Više »

djuradj
Gost
djuradj

…da dobro mislite bile bi i Crnogorske zastave…lako se vidi ko dobronamjerno postupa…prvo crnogorska pa ostale jer ste u Crnoj Gori…ona vam je hleb i krov dala…prejeli ste se…

Dzon
Gost
Dzon

Zalosno je dragi moji da slavite drugu drzavu a mrzite ovu u kojoj zivite, zalosno je da drzite OVK zastave, pored svega koliko ste ispostovani, al dobroo… pod ruke s demokratama tu ste nedje s rezonima !

Kontraš
Gost
Kontraš

Ne brini se ti Nik puno, brzo će pući tikva među vama. Tako je bilo i u Ulcinju, koji je mnogo bogatiji od Tuzi. Niste toliko bogata opština, koja može zadovoljiti apetit svih konstituenata vašeg bloka, pa da vidimo kad nastane frka oko položaja. Evo i DF, koji je za vas supersila, počeo da se osipa. Janko Vučinić istupio sa… Više »

Thor
Gost
Thor

Nik kao Crnogorcu uopste mi ne smeta Albanska zastava niti jedna jedina na planeti. Smeta mi zastava uck i poklici toj organizaciji. U Crnoj Gori tome nema mjesta i smatram da nije dostojanstveno ni cojski na takav nacin proslavljat u nasoj drzavi. To je nepostovanje prema nama Crnogorcima koji postuju Albanski narod a ima nas mnogo.

Mr. Bin
Gost
Mr. Bin

Zastave nijesu toliki problem. Problem su pokliči,, UčK”. To je bila vojna formacija na Kosovu i kakve ona veze ima sa izborima u Maleziji, to nam objasni Nik.

Nik aga
Gost
Nik aga

Foljkljor, ka kod vas Eviva!

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Eviva Đeljošaj! Eviva Aljbania!

Nenad
Gost
Nenad

Mozda je bilo cg zastava al su se itopile u masi albanskih posto su dosta slicne

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Albanci su stvorili Montenegro pa je i red da slave kako oni misle da treba

Liberal
Gost
Liberal

Montenegro je pisalo prije nekoliko stotina godina isto. Pa u vrijeme Njegosa, kralja Nikole isto je međunarodni naziv bio Montenegro. Za tvoju nesreću biće dok si živ. Montenegro je vjecan. Viva vero Montenegro!

moje znanje
Gost
moje znanje

P O T P I S U J E M

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

I ja!

Senka
Gost
Senka

Montenegro je mnogo starije, postojalo je mnogo prije no li su Albanci kročili na Balkan.

Cgc
Gost
Cgc

Sto nije bilo Crnogorskih zastava? Da potvrdite tekovine drzave kojoj pripadate i u kojoj zivite

Blok 5
Gost
Blok 5

Kakve veze uck ima sa CRNOM GOROM? TO TI TREBA DA OBJASNIS !!!
CRNA GORA JE GRADJANSKA DRZAVA ALI ZNAJ DA TO STO SI NAUMIO NECE TI ODJE PROCI.
PA UČEKAJTE U ALBANIJU

Maljota
Gost
Maljota

Vec je proslo

Snctum
Gost
Snctum

Perfidno Djeljosaj perfiDNO…
uck i ovk nije provokacija nije.

Marv
Gost
Marv

Nisu ni u CG, ne samo Malesija …

Velimir
Gost
Velimir

Nik,vijori i Crnogorsku zastavu i sve je ok!
Nik,zaboravi nekakve OVK i učk!
Nik,pamet u glavu!
Vi iz fronta nemojte braniti Crnu Goru,nikad ali baš nikad,kao do sad što ste to činili!

Mijajlo
Gost
Mijajlo

Ako zaborave uck, sto im ostade od istorije ? Sluzenje turcima i enver hodza !

Ljubo
Gost
Ljubo

Pravac Spuz

DUKLJA
Gost
DUKLJA

POD HITNO,BEZ ODMORA TOKOM PUTOVANJA.

Europejac
Gost
Europejac

Alnanci nijesu nikad bili protiv Crne Gore za razliku od nekih drugih

Sendvic
Gost
Sendvic

Super ste vi !! Super sad uvatite Becica ,,, ha ha ha

Kosuta
Gost
Kosuta

Slaviti sa tudjim zastavama a ucestvobati na izborima u Crnoj Gori je van svake pameti .
Licno da se pitam odvojio bih ih od Crne Gore pa bi sami dosli nakon par godina i gadila bi im se zastava Kosova ili Albanije .

Micko
Gost
Micko

,,Istrajavamo do kraja,,-i idiot bi shvatio.

Marinero
Gost
Marinero

Svaka cast Djeljosaj svaka ti je na mjestu.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A je li neko u CG odgovarao zbog nošenja slika osuđenih ratnih zločinaca Mladića, Karadžića i Šešelja? Inače redovna ikonografija na skupovima Demokratskog fronta.. Čak se njihove slike prodaju na nekim javnim mjestima. Ko je ikad odgovarao zbog toga? Niko. A cijela drama zbog albanskih zastava. Zastave OVK su drugo, to ne podržavam, jer predstavlja provokaciju Srbima u CG.

makarena
Gost
makarena

lijepo je kad barem neko govori istinu..

Sasha
Gost
Sasha

U CG sve manjine provociraju, samo crnogorci cute i uvlace se zbog interesa dps-a

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

A mora Dukljanin da pomene Srbe, to sto pricas da su zlocinci sto je namjesteni haski sud vodio hajku prema Srbima pa tako “presudio” to macku o rep…To su heroji koji branise nas narod

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Mladic je najveci srpski junak ! Ajde ti Djeljosaju pod skute

To je to
Gost
To je to

Kome ti sad pokusavas da mazes oci! Srcete vi iz istog lonca inace bi vi sami to istog sekunda zaustavili!

Kuvar
Gost
Kuvar

Zreo da proseta do spuza ,da odmori glas I razbistri glavu ….

Alfa
Gost
Alfa

… a ti si strucnjace za Rjecnike i ostale rabote odavno zreo za Spuz…. samo sto neces moci koliko oces, cini ti se ….

moje znanje
Gost
moje znanje

AKO GA IMA I U ARHIVI CANU NEKA GA ODŠTAMPAJU I PUŠTE U PRODAJU,MENI HITNO TREBA

Terra nova
Gost
Terra nova

Naprotiv Djeljošaj, pobjeda vaše partije nije problem – problem je slavlje na nedoličan način. Kakvu poruku šaljete sa OVK i kakve veze oni imaju sa Crnom Gorom ?

Pepe
Gost
Pepe

Pa da upravu si da nemaju veze sa C Gorom kao sto imaju Dusko i Sveto u Londonu i Beogradu

ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Ova drzava ti je toliko Djeljosaju omogucila, a ti ne pokazujes postovanje prema njoj. Ne volis drzavu koja ti je dala krov nad glavom i omogucila egzistenciju.

Pepe
Gost
Pepe

A ti slijepo vjeruj svom gospodaru sto se bogati i nosi koverte i pokazuj mu postovanje , a kakvo je njegovo postovanje prema drzavi za koju su itekako zasluzni i Albanci i drugi narodi . Upravo je taj ne postuje i takvi kao ti.

Crni panter
Gost
Crni panter

On je svoj na svome i sigurno pokazuje vise postovanja prema drzavi od pojedinih.Ako je bilo ispada pojedinaca netreba generalizovati kao sto je obicaj u nasim krajevima.Zato ne treba odmah u stub srama i osude….

Middle Finger
Gost
Middle Finger

Ti iscijepa javno crnogorski rjecnik pa ne shvatam kako te neko ne prijavi zbog toga. Eto koliko ti je stalo do drzave od koje hljeb jedes!

EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

Evo ovaj uporno nastavlja, ka da je problem bio samo zastava a ne skandiranje Uck

Enesa
Gost
Enesa

Ja volem Cg, svoju kucu, sve sto su mi pruzili.. Postujem Mila, presednika naseg.. Dosla sam iz Elbasan i ovdje imam dom i imali su moj glas na izborima

Alfa
Gost
Alfa

…sve se vidjelo…

Kinez
Gost
Kinez

Ugrozice tekovine crnogorskog drustva ne slavlje uz albansku zastavu, nego njeno pretjerano isticanje i micanje Cg zastave, koja nije istaknuta ni na jednom mjesto u Tuzima.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

A kako objasnjavate to sto nema zastava Cg u Tuzima? Na taj nacin pokusavate da odrzite koncept gradjanske drzave, tako iskazujete postovanje prema drzavi koja vam je pruzila krov nad glavom?

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Vec je ugrozilo i uz svaku zastavu treba da bude CRNOGORSKA ZASTAVA OVA DRZAVA VAS HLJEBOM HRANI NEZAHVALNICI !!!!

Prepelica
Gost
Prepelica

Eto sad imate vlast pa cemo vidjeti kako ćete se ponasati, nego kako ste počeli tacno mislim da su zazalili svi sto su vas glasali

cikotic
Gost
cikotic

O tebi dovoljno govori cinjenica da si spreman da udjes u koaliciju s demokratama

Niksa
Gost
Niksa

Raskinite koaliciju na repoblickom nivou
Da vidim junaci

kontraš
Gost
kontraš

E dabogda izgubili vlast !!! Ova DUA da ima obraza vratila bi se koaliciji sa DPSom !

almir
Gost
almir

dps je za Tuz uradio mnogo alli ti si na prevaru uzeo pobjedu i jos hoj da nam cetnike dovedes

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Vidjeli smo kako ste se ponijeli,posle 10 minuta od proglasenja vlasti ste pokvarili utisak gradjana o vama

Anti DPS
Gost
Anti DPS

E sram vas bilo ,vi ste bukvalno albanska verzija rusofilskog DFa ,postujte dje ste !

Kaktus
Gost
Kaktus

Kako ova DUA moze s ovakvima u koaliciju,pa partija vam se zove albanski forum ,bukvakno vam se koalicija bazira na albanskim interesima a ne na interesu evropske crne gore u kojoj zivite,treba li ja sad da vas glasam samo zato sto mi je otac iz tirane? Primitivno vam je slavlje bilo,nismo zamjerili samo se izvini covjece ,sta ce ti ova… Više »

To je to
Gost
To je to

Bravo! Objasni doticnom je li se smjelo i smije u Tirani istaci zastava druge drzave ako nije ambasada?

InesBD
Gost
InesBD

Sve ste vi to planski odigrali po nečijem nagovoru.Smirite malo ipak

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Dobili ste samostalnu opstinu, mislim da na tome i te kako treba da budete zahvalni i da cijenite.

makarena
Gost
makarena

a vi samostalnu drzavu zahvaljujuci albancima brzo zaboravljate

Helena88
Gost
Helena88

Bolje na vrijeme da vam se uvedu neka pravila kako treba da se ponašate jer ste mnogo osilili

Marelica
Gost
Marelica

Vi ste pokazali prije svega nepostovanje, a zatim i nezahvalnost za sve sto se za vas uradilo od strane drzave i vlasti. Sramota.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Da nije dps ovaj bi se ocijepio u nezavisne tuzi 😀 dzaba se fin pravi ,procitali smo ga

katja
Gost
katja

Sve mi jasno kad ces da Becicem koaliciju da praviš,taman si isti kao on

Leart
Gost
Leart

Stidim se ovakvih,pa zar ne mozemo da se fino slazemo nego nam treba jedan ovakav tačijev lutak da nam maze oci

Komita
Gost
Komita

Kako ne ugrozava kad u ovakvoj situaciji jasno saljete poruku da vam nije stalo do multikulturalnih tuzi nego ste cak i skinuli zastave crne gore sa skola i opstine ?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Poznajem dosta albanaca koji su osjetili potrebu da mi se izvine zbog one bruke sa zastavama,a ti ih branis i pricas kako je za to kriv nekakvi glavni dpsovac iz tuzi ? Smijesno

makarena
Gost
makarena

čista laž

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Dps je i te kako pomogao vasem razvitku. Vase partije su ukljucene i na drzavnom nivou, dobili ste i vrtic, u planu je bilo i otvaranje skole. A najznacajnije od svega jeste sto ste dobili samostalnu opstinu.

To je to
Gost
To je to

I medresu….

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

malo ima postenih kao sto je ovaj.na gostovanje na rtcg prije par godina pitas ga na srpskom on odgovara na albanskom.

Kantautor
Gost
Kantautor

Da nije bilo Dps -a ne ni bilo ni Tuzi tako da sad samo mozes da pričas gluposti

Liberal
Gost
Liberal

E lijepo,strasni ste vi politicari kad ocete koaliciju sa becicem koji je do juce bio podmladak SNPa

Sasha
Gost
Sasha

Zaboravljaju da je krajem devedesetih snp, ciji je becic podmladak, jurisao na tuzi!!! Srecna vam koalicija sa cetnicima!!! Zastava ovk i koalicija sa cica draza juniorsima 🙂

Stefo12
Gost
Stefo12

dps je ostvario istu kolicinu mandata kao do sad ,i to cak 200 ljudi vise ,no je DUA izasla iz koalicije ove god i sad je sa ostalim albanskim koalicijama i odatle vama vecina

Lipovo
Gost
Lipovo

G-dine Djeljossaj, tekovine crnogorskog drusstva ni mnogo jache, ni mnogo vecce naccije nijesu mogle ugroziti, a ne ssaka ,,neizzivljenih I nezrelih,, njenih gradjana.

singapur
Gost
singapur

Politika me nesto previse ne zanima, ali ovo jeste noz u ledja i mnogo su albanci sebi dali slobode i sa zastavama i sa provokacijama

To je to
Gost
To je to

Jedino Vlada i DPS to ne vide! Mi smo svi ludi ali oni ne!

Mačak
Gost
Mačak

Zahvaljujuci DPS-u si i dobio Opstinu

Send this to a friend