Politika

Demokrate 25. maja biraju predsjednika partije

U susret drugom kongresu koji će se održati 25.maja, Demokratska Crna Gora je već uveliko otpočela ozbiljne organizacione i tehničke pripreme za njegovo održavanje. Kongres će birati predsjednika Demokratske Crne Gore u naredne četiri godine.

“Završene su unutarpartijske pripreme na svim nivoima organizovanja. U svim opštinskim organizacijama Demokrata završen je kandidacioni postupak predlaganja kandidata za organe partija u novom sazivu (Glavni odbor, Predsjednik, Statutarna komisija i Nadzorni odbor), nakon čega su opštinski odbori, na održanim sjednicama, jednoglasno utvrdili kandidatske liste”, saopštile su Demokrate.

Potom je na sjednici Glavnog odbora jednoglasno utvrđena lista od 900 delegata koji će 25. maja birati Glavni odbor Demokrata u narednom četvorogodišnjem mandatu.

“Glavni odbor će brojati 122 člana, od čega se 90 bira na Kongresu, a 32 su članovi po funkciji, shodno Statutu Demokratske Crne Gore. Novi predloženi saziv Glavnog odbora čini 33 odsto članova iz reda mlađih od 30 godina, 31 odsto članova iz redova manje zastupljenog pola, 71 odsto visokoškolaca, osam doktora, 10 profesora, pet magistara, 12 studenata i još 43 člana koji do sada nijesu bili članovi Glavnog odbora”, navode oni.

Ukupan broj učesnika Kongresa biće oko 1.400, gdje će, osim delegata Demokratske Crne Gore, biti prisutni i gosti iz zemlje, ali i regiona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Brat
Gost
Brat

Kada su “Demokrati” 29.04.2019. u CDM-u najavili izbore za predsjednika partija, napisao sam slijedeći komentar: “Hahaha… sad ćemo vidjeti demokratiju Demokrata. Nemojte da bude na kraj da je “za predsjednika Demokrata je jednoglasno izabran jedini kandidat, mr Aleksa Bečić”. Hahaha…” Sad je u pitanju da li sam ja vidovit? Ne, nisam, nego čitava Crna Gora unaprijed je znala da ovi… Više »

Kotor
Gost
Kotor

Znaci kompletno clanstvoo na kongres I jos ce falit jedno 1000 ljudi

Dejan
Gost
Dejan

Imali od tih 5 magistara svakoji provjereni tad?

Globovanje
Gost
Globovanje

Ko ce biti predsjednik partije ” Aleksa Bečić ” ? 🤣 and the winner issss Aleksaaaa Bečiiiiić !

Ogledalo...
Gost
Ogledalo...

Hahaha… sad ćemo vidjeti demokratiju Demokrata. Nemojte da bude na kraj da je “za predsjednika Demokrata je jednoglasno izabran jedini kandidat, mr Aleksa Bečić”. Hahaha…

dule
Gost
dule

Dr Bečić je bez konkurencije!

Fileopg
Gost
Fileopg

biće tijesno oće li Magistar Aljeksa pobijediti Bečića bez titule Magistra….

niksic
Gost
niksic

samo ne becica,i bice te glavna opoziciona partija,a sa njim nema napretka,on sjedi na pet stolica

Send this to a friend