Politika

Demokrate Bar: Lokalna samouprava je neažurna i netransparentna

Sekretar Demokrata Bar Milan Nešković, smatra da je netransparentnost lokalne samouprave bilo jedno od glavnih obilježja vladavine Žarka Pavićevića tokom osam godina, kako je kazao, stolovanja u gradu pod Rumijom.

“Danas je stanje i dalje nepromijenjeno, posebno kada je opštinski sajt u pitanju  na kojem je vjerovatno jedini tačan podatak, vrijeme na satu koji je se nalazi u gornjem desnom uglu”, istakao je Nešković.

Tvrdi da sve ovo i ne čudi, ako uzmemo u obzir činjenicu da Srzentić – Nikezić, dolaskom na mjesto gradonačelnika nije mijenjao gotovo ništa pa ni, kako kaže, Glavnog administratora iz ere Žarka Pavićevića.

“Zato danas, na opštinskom sajtu u dijelu rezervisanom za Javne rasprave, za ovu i proteklu godinu ne možete pronaći nijedan izvještaj. Kada pokušate doći do zapisnika sa sjednica skupštine, posljednji trag vas vodi do 6. sjednice lokalnog parlamenta, održane davne 2015. godine”, ističe Nešković.

Poručuje da zbog svega navedenog, građanima Bara mora biti pojašnjeno da ove stvari nisu slučajne i da se na isti način postupalo i u periodu dok je na čelu grada bio Žarko Pavićević.

Naglašava da očigledno nekome, kako kaže, nije u interesu da svaki dokument od opšteg interesa bude javno i objavljen, a koji je inače lokalna administracija dužna objaviti odmah ili u roku od 15 dana.

“Tako, imate situaciju da se pojedini odjeljci na opštinskom sajtu  nalaze u izradi ili u pripremi gotovo četiri godine, evidentno zbog činjenice da je na taj način najlakše prikrititi eventualne zloupotrebe”, dodaje Nešković.

Kaže da nije sramota ne znati, ali jeste za stid ne naučiti, pa poručuje DPS-u i lokalnoj administraciji da pogledaju kako se vodi građanski servis na sajtovima drugih primorskih opštinskih uprava u kojima su Demokrate nosioci vlasti.

“Mada, kada to nijesu uradii za ove tri decenije, izdržaće građani i ova tri mjeseca vašu torturu, jer znaju da se i u Baru spremate za opozicione klupe”, zaključio je Nešković.

Ža.B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Starac Focco
Gost
Starac Focco

Ja sam svoju crvenu kravatu, kad vidim ko je sve nosi, zapalio.Najobiccnija prevara Milosseviccevih pionira,spremnih na sve samo da se dokopaju vlasti.

Lazar
Gost
Lazar

Ne pricajte gluposti.

niksic
Gost
niksic

BLAGO TI U PAMET,ko si sad pa TI?

Send this to a friend