Politika

Demokrate: Bojkot je najefikasniji do ispunjenja uslova

Bojkot parlamenta najefikasnije je sredstvo demokratksog pritiska i ne treba ga prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata, ocijenio je Glavni odbor (GO) te partije.

Sjednica GO, kojoj je predsjedavao lider, Aleksa Bečić, održana je u Petnjici, a na njoj je razmatrana trenutna politička situacija, kao i aktivnosti između dvije sjednice, ali i planirane aktivnosti Demokrata, prenosi Mina.

Kako je saopšteno, GO snažno podržava aktivnosti rukovodstva i drugih funkcionera partije u prethodnom periodu na realizaciji kampanje od vrata do vrata.

“Takođe, GO je čvrst u ocjeni da je bojkot parlamenta najefikasnije sredstvo demokratksog pritiska i da isti ne treba prekidati do ispunjenja svih uslova Demokrata”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da članovi GO podržavaju intezivnu međunarodnu aktivnost Bečića i funkcionera Demokrata, čime se ta partija, kako je ocijenjeno, svrstava u red najrespektabilnijih i najznačajnijih političkih subjekata u zemlji koji će biti nosioci ključnih političkih procesa u budućnosti.

“GO osnažuje odluku rukovodstva Demokrata da u procesu razrješenja političke krize ne pregovara sa liderima Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednikom Vlade, jer se sa onima koji su više puta pogazili sve dogovore i sporazume može funkcionisati jedino po sistemu “uzmi ili ostavi””, piše u saopštenju.

Kako se navodi, GO smatra da je neophodno da DPS prvo prihvati održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i vanrednih lokalnih izbora u opštini Nikšić, zajedno sa redovnim predsjedničkim i lokalnim izborima, kao i izborne uslove opozicije i preporuke OEBS-a, a da se tek nakon toga formira Radna grupa od predstavnika svih političkih subjekata koja će pripremiti izmjene izbornog zakondavstva saglasno zahtjevima opozicije i preporukama OEBS-a.

Saopšteno je da su članovi GO jednoglasno donijeli veoma važne odluke.

“Odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26. novembra”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je osim ove, GO donio i Odluku o kriterijumima, broju i načinu predlaganja kandidata za odbornike u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, na istim izborima.

“GO Demokrata je usvojio Odluku o utvrđivanju naziva izborne liste Demokratske Crne Gore za izbor odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje, skupštinama opština Mojkovac i Petnjica, i Skupštini opštine Tuzi, opštine u okviru Glavnog grada, na izborima koji će se održati 26. novembra”, piše u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorka
Gost
zorka

Niste vrijedni mog komentara… da ne trosim rijeci na kompleksase !

umbrellaa
Gost
umbrellaa

Demagozi zasto ne priznate da se stidite proijekla, da ne zelite da priznate samostalnu Cg i da se ponosite njenim simbolima??

dora
Gost
dora

ja nista novo ne vidim kod vas, sve ista prica, upakovana na razlicite nacine, a opet toliko slicne da normalnom covjeku izazivaju mucninu.

majda
Gost
majda

Samo jedno isto pricaju, aa nista novo i nista konkretno ne predlazu.. Navikli smo da se bavite pustom demagogijom ! i nista drugo !

lola
Gost
lola

ocete li poceti da bojkotujete vrlo visoke plate?

GiDra
Gost
GiDra

imaju li oni o čemu drugom da napišu saopštenje ili kao papagaji ovih 5-6 rečenica ponavljaju

Sljokica
Gost
Sljokica

Logicno da je lakse primati platu ni za sta

Don
Gost
Don

Tesko mi je povjerovati da u 21. vijeku neko da izjavu da je bojkot najefikasniji

Murcielago
Gost
Murcielago

Pa da, osobama kakve ste vi nista racionalnije ne bi palo na pamet

Marko
Gost
Marko

Aleksa okle ti pare za onoliko rakije sto ides po narodu ?

Mirko
Gost
Mirko

Ja mislio da je to malo ozbiljnija partija, ali kada sam vidio šta rade i koga sve zapošljavaju u Herceg Novom shvatio sam da su obični diletanti koji kopiraju DPS. Njima uopšte nije bitna stručnost, iskustvo , obrazovanje, samo partijaska pripadnost. Ima li tu neke razlike od DPS-a osim što je DPS starij, taman koliko Milo od Bečića.

Andjelka
Gost
Andjelka

“Navodi se da članovi GO podržavaju intezivnu međunarodnu aktivnost Bečića i funkcionera Demokrata, čime se ta partija, kako je ocijenjeno, svrstava u red najrespektabilnijih i najznačajnijih političkih subjekata u zemlji koji će biti nosioci ključnih političkih procesa u budućnosti.” HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA e lijepo li je nasmijat se na zoru ovako, gluposti nekoj.Da dijete promijeni drzavu.A tebe ni opozicija ne podrzava a… Više »

Masa
Gost
Masa

Ocete li i za taj bojkot uzeti pola miliona ?

Cetinjanka
Gost
Cetinjanka

Pokupilo se petoro,sestoro djece pa umislilo politicka partija.

Andric
Gost
Andric

Bas ce da trce da vas ispostuju, a i stalo im je sto cete vi bojkovat kao da ste bitna karika.

Mirko
Gost
Mirko

Koga ti da bojkotujes jadni Becicu, tek sto si iz pelena izasao.

kolee
Gost
kolee

E blago nama ako nam je bojkot najefikasniji. Strasno….

MikiMaus
Gost
MikiMaus

Kriza je vama u glavi kao i u sopstvenim redovima….

katarina
Gost
katarina

Umislili da su neki politicari pa se igraju politike, a nista ne znaj no da manilpulisu i lazu.

Maaca
Gost
Maaca

Kakvih ispunjena uslova? O cemu govorite… Nema izbora

jana
Gost
jana

Kako obraza imate da bojkotujete one koji su vas glasali barem. Sram vas bilo.

Mojsije
Gost
Mojsije

Bojkot uz obilatu apanazu iz budzeta
Oni bojkotu ju gradjane

Koki
Gost
Koki

Podjele a ne pobjede

z.d.
Gost
z.d.

Ovaj na slici sve više liči na mister Bina.

Ljuta
Gost
Ljuta

e da sam na mjedtu mandica medojevica pipuna i df ja bih se samo radi vas vrnuo u skupstinu jer vi ne spajate nego razdvajate….

aha...
Gost
aha...

Ne smijete u Skupštinu jer se plašite istine. Da, u Skupštini biste morali odgovoriti na mnoga pitanja. A ni tako nećete uraditi ništa, narod ne voli gubitnike

Nikola
Gost
Nikola

Ok, bojkot i samo bojkot do ispunjenja Vasih zahtjeva.Zahtjevi Vam se ne ispune, Izbori se odrzavaju 2020 god. Kako ce te objasniti gradjanima sto ste uradili za protekle 4 god?

Ogi
Gost
Ogi

Obilazili brda i dolove..

Realista
Gost
Realista

Joa 5 puta da ponove izbore za redom oni nece biti zadovoljni ako oni ne pobijede. Jer svaki izbori dje oni gube su nedemokratski. Iskarikirano ili ne, pred prethodne izbore se desio presedan u demokratiji da je opozicija usla u vladu i opet dzaba

Send this to a friend