Politika Bogdanović poručio

Demokrate bojkotuju rad sjednice do realizacije Briselskog plana

Poslanici Demokrata nastaviće sa bojkotom i u radu sjednica Skupštine Crne Gore do realizacije Briselskog plana, poručio je danas Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

Saopštenje Bogdanovića prenosimo u cjelosti: 

Demokratska Crna Gora se od parlamentarnih izbora 2016. godine, zbog uslova u kojima su održani isti, a koje ne pamti evropsko podneblje, nalazi u bojkotu rada sjednica Skupštine Crne Gore. Tada smo dali riječ građanima koji su nam ukazali povjerenje da budemo poslanici, da se nećemo vratiti u rad Parlamenta, dok se ne stvore uslovi za slobodne i fer izbore i dogovori datum održavanja narednih parlamentarnih izbora. U junu prošle godine smo u Briselu zajedno sa komesarom Hanom predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, koji predstavlja mapu puta koja bi trebala da dovede do poštenih izbora.

Nažalost, godinu dana je vlast odbijala da implementira Briselski plan uz podršku Demokratskog fronta. Međutim, na samom kraju proljećnog redovonog zasijedanja, 31. jula 2019. godine, pod pritiskom međunaordne zajednice i opozicionih progresivnih snaga, usvojen je Briselski plan čime je stvorena osnova da se krene u rad na njegovoj implementaciji kroz Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i dugog zakonodavstva, u čijem radu će naši predstavnici učestvovati, naravno pod uslovom da učestvuju i druge opozicione kolege, a pri tom ne računajući onaj “opozicioni” politički subjekt koji je zajedno sa DPS-om godinu dana opstruirao usvajanje Briselskog plana.

Bez obzira na prethodno navedeno, i ovim putem Vas obvještavamo, da saglasno Briselskom planu, koji je dobio podršku Evropske unije, poslanici Demokrata i dalje neće učestvovati u radu sjednica Skupštine Crne Gore, jer tačka 3 Briselskog plana koji je podržala EU i komesar Han jasno kaže da “potvdjujemo spremnost da učestvujemo i glasamo u plenumu tek kada parlamentarni ad hoc Odbor dogovori sva konačna rješenja o gore pomenutim stavkama (Plan), zajedno sa potvrđivanjem datuma parlamentarnih izbora i dogovora o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu”. Prethodno citirano je potvrdila režimskim medijima i portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić u jednom do javnih istupa u prethodnom periodu.

Samim tim, poslanici Demokrata nastavljaju bojkot sjednica Parlamenta do realizacije Briselskog plana, koji zajedno sa Vladom građanskog jedinstva na čijem čelu neće biti DPS, vodi ka fer, slobodnim i poštenim izborima, jer ne tražimo ništa za sebe, već da zemlja kandidat za članstvo u EU, u 21. vijeku i na pragu 2020. godine ima uslove za izbore koji omogućavaju da se uspostavi vlast koja proističe iz slobodno izražene volje birača, saglasno Ustavu Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peterr
Gost
Peterr

Ušli u ovaj skupštinski odbor sinoć, a kažu da bojkotuju skupštinu. Kakvi ljigavci. Ko još može ovakvima da vjeruje.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Demokrate blede vase crvene kravate…

Sale
Gost
Sale

Bravo za Demokrate.

Fileopg
Gost
Fileopg

Brzo će vam odgovoriti Evropa koja i tako za vas kaže da ste” loši momci”prrvaranti- Bad boys….

marius
Gost
marius

Ukinuo bi ja vama platu, pa bi svi vidjeli koji ste vi karakteri.

darko
Gost
darko

kuku i lele i kuku

Fileopg
Gost
Fileopg

Vrnuli se sa ljetovanja pa da nadoknade po tri četiri saopštenja dnevno. Izgleda su tačne tvrdnje da je Bogdanović preuzeo stranku Bečiću…

Fileopg
Gost
Fileopg

to pismo proslijedite Evropi koja vas i tako smatra prevarantima koji su ih već dva puta prevarili…

460
Gost
460

Plate ne bojkotujete, sram vas bilo. Izdajnici Crne Gore.

Janko
Gost
Janko

Demagogija je politički program Demokrata

Send this to a friend