Politika

Demokrate bojkotuju Skupštinu Prijestonice: Ne želimo davati legitimitet vještačkom dizanju tenzija

Na Cetinju u sali Skupštine Prijestonice, održava nova predstava u režiji koalicije DPS-SDP-SD, u kojoj su zamislili da se nekih 3-4 sata raspravlja o Cetinjskom manastiru i da im Demokrate i kolege iz opozicije u tome posluže kao sparing partneri. Taj film neće gledati. Odbornici Demokrata bojkotovaće današnju sjednicu Skupštine, jer ne želimo davati legitimitet ovakvim postupcima, niti učestvati u njihovim predstavama i vještačkom dizanju tenzija, pa neka sami sa sobom raspravljaju, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Sva životna pitanja, od suštinskog značaja za Prijestonicu, program razvoja i ostala važna pitanja bačena su u treći plan, a građanima se konstantno serviraju pitanja o nacijama, kanonima, zastavama i grbovima. Za današnju sjednicu servirana je rasprava o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom i građani treba da znaju da pokretanje ovog postupka nema ama baš nikakve veze ni sa Crkvom, ni sa državom, ni sa pravom, već isključivo sa suludom politikom DPS-SDP-SD koalicije i njihovim digitronom za predstojeće lokalne izbore”, poručuje se u saopštenju.

Kako su istakli, aktuelna cetinjska vladajuća koalicija i njihovi dugogodišnji odbornici, “nikada nijesu pokretali ovakav ili sličan postupak proteklih decenija”.

“Ovakav predlog nikada nije predat u skupštinsku proceduru, ni od strane lokalne uprave, odnosno gradonačelnika, ali ni od strane bilo kojeg odbornika DPS-SDP-SD kao ovlašćenog predlagača, niti su ikada pokrenuli sličnu građansku inicijativu. To dovoljno govori o pravnom osnovu, namjerama, ali i trenutku pokretanja ovog pitanja – baš nekako nakon pada režima na državnom nivou i uoči lokalnih izbora u Prijestonici”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da koja god odluka bude donesena, “neće proizvesti nikakve pravne posljedice”.

“I vrlo je nekorektno, da ne upotrijebimo neku težu riječ, prema građanima na ovakav način postupati – jednima nešto obećavati i stvarati im neka očekivanja, sve druge optuživati da su izdajnici, unositi kavgu među ljude, a pri tom dobro znati da bilo kakva donesena odluka u vezi Cetinjskog manastira neće proizvesti nikakve pravne posljedice. Građani Cetinja, treba da znaju da DPS-SDP-SD koalicija danas neće, niti može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom – mogu donijeti samo neki Zaključak koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora”, istaknuto je u saopštenju.

Iz Demokrata su poručili da će “dizanje tenzija prepustiti koaliciji DPS- SDP-SD”.

“Građani Cetinja treba da znaju i da će vladajuća koalicija u Prijestonici ova pitanja oko nacija, kanona, zastava, grbova rabiti do besvijesti i u narednom periodu, sve do izbora, koristiti svaki skup, svaki istorijski datum, svaki javni nastup za novo dizanje tenzija i stvaranje pometnje, jer oni druge politike i drugoga programa nemaju. Demokrate nastavljaju tamo gdje su stale, bavimo se isključivo pitanjima od životnog značaja za sve građane Cetinja, a lake predstave i programirana dizanja tenzija ostavljamo koaliciji DPS-SDP-SD koju je vrijeme pregazilo”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Vještačko dizanje nivoa gušenja u Prijestonici. Dječije suze i mrtvi kućni ljubimci, na sreću je tu stalo. A vi kažete “vještačko” dizanje tenzija? Ipak mislim da je realno, jer je strpljenje Crnogorcima dogorjelo.

Expert
Gost
Expert

Bas Vam vjerujemo ,a sakrili ste se u misju rupu,gosp.Becicu

Zaki
Gost
Zaki

Kako da ne. A sto se krse ljudska i vjerska prava nacionalnih Crnogoraca decenijama je ok i treba tako da ostane???
Litije su bile prirodno dizanje tenzija, a ovo je vjestacko??? Procitani ste!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

a demokrate kao pp običaju

Stipe
Gost
Stipe

Bravo demokrate, imate moju podrsku na narednim izborima u prijestonici.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Brao ti ga u pamet.

Optimista
Gost
Optimista

Tako je bree ! Živeo kralj

ZAVITE SERGEJA
Gost
ZAVITE SERGEJA

CUTITE IZDAJNICI I TUDJE SLUGE.

Send this to a friend