Politika

Demokrate: Carević nas optužuje, a abolira DPS

Smatramo sramnim da predsjednik Opštine Budva Marko Carević optužuje nas za Kotor, a da ne pominje da je u pitanju protivzakonito djelovanje Demokratske partije socijalista i otvorena politička korupcija, saopštili su danas iz lokalnog odbora Demokrata, reagujući na optužbe prvog čovjeka Budve.

<<<Carević: Nema koalicije sa DPS-om, Demokrate se uplašile pa izmišljaju, vidjeli smo ih u Kotoru<<<

“Nakon što su, drugi put zaredom, gospodin Carević, DF i DPS osujetili održavanje sjednice SO Budva, predsjednik Opštine je, u svojoj izjavi, imao niz vrlo zanimljivih opservacija. Iako smo, više nego jasno, rekli šta mislimo o saradnji gospodina Carevića i DF-a sa DPS-om, dužni smo, zbog javnosti, da odgovorimo i na ono što je gospodin Carević plasirao u svojoj izjavi”, navode u budvanskom odboru Demokrata.

Kak ističu, Carević kaže da je sazvao dva koaliciona sastanka i da se njihovi stavovi znaju, a nije rekao da otkad je on na čelu Opštine, skoro da i nemaju koalicionih sastanaka.

“Osim kada su njemu potrebni kako bi pokušao da manipulacijom prikrije svoju saradnju sa DPS-om i realizaciju sumnjivih projekata („MIA Investment“) kao i da saopšti kako svi koalicioni partneri navodno prihvataju i afirmišu ovakve stavove predsjednika Opštine. Da građani znaju: dok je Krapović bio na čelu opštine Budva, imali smo svakog petka u 16 časova koalicioni sastanak u kabinetu predsjednika Opštine i Krapović je prisustvovao svakom sastanku od 16. oktobra do maja ove godine. Svakom sastanku, Careviću”, poručuju Demokrate.

Što se tiče navoda da nisu „preboljeli rotaciju i dječije bolesti”, te da “opstruiraju rad Carevića“, kako navode, to nije nova konstatacija.

“Carević je prve dvije godine gdje god stane kukao i plakao kako ga nećemo pustiti da bude predsjednik Opštine, te svaku odluku oko koje se nismo složili okarakterisao kao pokušaj da se izbjegne rotacija. Svi u Crnoj Gori znaju, Careviću, da smo zatekli katastrofu u opštini Budva krajem 2016. godine, da je u samo dvije godine opština konsolidovana i postavljen sistem koji vam je predat u skladu sa dogovorom i u dobroj vjeri sa pozamašnom ciframa na računima. Izuzetno smo ponosni na ono što je Krapović uradio, izuzetno smo ponosni što smo održali riječ. Rotacija je u Crnoj Gori mnogo puta dogovarana, ali nikada, do sada, ni na jednoj funkciji, nije realizovana. To dovoljno govori građanima”, kažu u toj partiji.

Prema njihovim riječima, Carević se, takođe, drznuo da kaže da su ih vidjeli u Kotoru i kako su vodili Kotor.

“Smatramo sramnim da gospodin Carević optužuje nas za Kotor, a da ne pominje da je u pitanju protivzakonito djelovanje DPS-a i otvorena politička korupcija. To ne pominje, već abolira DPS i pokušava da krivicu prebaci na nas”, poručuju Demokrate Budva.

To, kako tvrde, radi zato što mu nije moglo biti da predsjednik Opštine Vladimir Jokić predloži SO Kotor da mu pokloni 27.000 kvadratnih metara u Grblju, iako je vršio pritisak preko Potpare i kotorske ekipe.

“Sada, nakon što se DPS vratio, vjerujemo da će mu biti lakše da svoje kombinacije po Grblju završava, onako kako ih je završavao godinama unazad sa DPS-om Kotor. Nelegalno je zaposjeo preko milion kvadrata u svom selu Krimovici, još u vrijeme DPS-a, a sada, opet preko DPS-a, to pokušava legalizovati kroz donošenje PUP-a Kotor. Sve mu je ucrtano preko MORT-a, i kamenolom, i poljoprivreda i turizam, iako je opština Kotor decidno tražila da se koncesiona područja u Krimovici i na drugim lokacijama obrišu. Dopis je, u ime opštine Kotor, potpisao potpredsjednik Mišo Samardžić i nekoliko sekretara. Pozivamo građane da prate šta će biti odluka MORT-a, to jest DPS-a”, naglašavaju.

Ukazuju da Carević kaže da se plaše njegovog uspjeha.

“Tu nam ne preostaje ništa drugo nego da se nasmijemo, jer to kaže predsjednik Opštine koji u SO Budva nije jednu jedinu riječ progovorio od imenovanja, predsjednik Opštine koji se nije pojavio ni na jednoj javnoj raspravi, nije podržao i zaštitio svoje kolege i saradnike, koji donira platu od hiljadu i kusur eura dok kamerama snima one koji su, nažalost, u stanju potrebe i na njihovoj muci skuplja političke poene, dok je na drugoj strani inkasirao preko dva miliona eura samo od ugradnje asfalta u Budvi, do sada, za vrijeme ove vlasti. Takvog predsjednika se niko ne plaši, plašljivog i neiskrenog generala niko u bitku ne prati, Careviću”, dodaju Demokrate.

Osvrnuli su se i na tvrdnju Carevića da peru svoju prošlost, te su ga pozvali da javno objavi šta su oni to loše i nezakonito uradili, pozivamo ga da, bez odlaganja, sve objavi.

“Ne, Careviću, nemamo mi potrebu da peremo svoju prošlost. Pa nismo mi puleni Sveta Marovića, nije nama DPS dao kamenolome, platoe, plaže bez tendera, legalizaciju nelegalnih objekata, poslove i dilove nismo završavali kao vi nekada sa Svetom, a danas sa Milom. Nama moralne lekcije neće dijeliti Bato Carević, ni moralne, ni političke. Vi izvolite nastaviti ovu polemiku, ako vam basta, pošto žalite što ste sa nama koaliciji, učinićemo da zažalite što ste nas ikad i upoznali”, zaključile su Demokrate Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Koordinator
Gost
Koordinator

Demokrate = san snova

Koordinator
Gost
Koordinator

Ove Demokrate su sno dna

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Frontovci su u dil sa DPS
Potpara nije još smijenjen sa nijedne funkcije u kotoru
Dobro je zamiješao karte…stari kockar sada
Četnik početnik vlado potpara

Oriðinal
Gost
Oriðinal

Kolika je kvota da će Demokrate imati više glasova od broja partijskih funkcionera???

Lootey
Gost
Lootey

OK, pa ajde da se ide na izbore. Neće Demokrate, jer je Carević popularan, do 40 odsto, a oni su oko 8 odsto.

Ferdinand
Gost
Ferdinand

Neka što je popularan, nego i harizmatičan kao kuvana noga.

Kiren
Gost
Kiren

Aleksa ti li si?😂

Binnet
Gost
Binnet

Dok DF razara režim i otkriva nepočinstva DPS-a i Prve familije, Demokrate ih napadaju. Sve je jasno

Fileopg
Gost
Fileopg

Zašto mi moderator briše komentar đe tvrdim da je licemjerno tek poslije razlaza otkrivati saznanja o nepočinstvima i kriminalnim radnjama Carevića u ranijem periodu.

Cetnje
Gost
Cetnje

Ima li jos neku u Crnoj gori ko podrzava i ko vjeruje Blecicu

Trojanci
Gost
Trojanci

Demokrate napadaju sve opozicione partije

Tacno
Gost
Tacno

Neko rece…Da je isključivi cilj Demokrata od njihovog osnivanja pokušaj uništenja kompletne opozicije to je valjda svakome danas jasno…

Simio
Gost
Simio

Tako je, udbaška posla

Smijesno
Gost
Smijesno

Djecija posla. Bez dana radnog stsza van politike dijele nekom lekcije

Mika
Gost
Mika

A sto ste, kad ste znali sve to napraviste koaliciju sa njim-Carevicem i podrzaste ga?! Aha, mila foteljica demokravate

Ferdinand
Gost
Ferdinand

Ne no je trebalo DPS da podrže kao DF.

Semafor
Gost
Semafor

Carevića istjerati iz fotelje i poslati na njegovu farmu da čuva goveda i ovce

Zoran
Gost
Zoran

Sa aleksom bečićem nakad nijesi načisto.nema te koalicije i saveza koju on neće razbiti.trenutno je najbolji igrač dps-a.razbio je i džemalove demonstracije i uru i demos i sve koji su sa njim imali posla.treba upozoriti daku na njega on je sljedeća meta.

Ljubo Mijović
Gost
Ljubo Mijović

Ti si Zoran isto kao što sam ja Donald Tramp..Botu DPSa

Nera
Gost
Nera

Ljubo,
Bolje bi i tebi bilo da si i DPS-u,ovako ćeš ostati razočaran za vazda.

Naravno
Gost
Naravno

Snp prvo

Stop
Gost
Stop

Je li otvorena politicka korupcija kad vama “crnogorska” spasi vlast? Pitam za druga

Send this to a friend