Politika

Demokrate će na Kongresu izabrati 122 člana Glavnog odbora

Glavni odbor Demokratske Crne Gore jednoglasno je utvrdio listu od 122 kandidata za članove novog saziva tog odbora, saopšteno je danas iz te partije.

Demokrate su kazale da je sjednica Glavnog odbora održana na Žabljaku u susret predstojećem Drugom kongresu stranke, na kojem će biti izabrani Glavni odbor, predsjednik, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

Na listi kandidata za novi saziv Glavnog odbora 31 odsto članova je iz reda manje zastupljenog pola, 33 odsto članova je iz reda mladih do 30 godina, a 68 odsto članova iz reda mlađih od 40 godina.

“Na listi je 71 odsto je visokoškolaca, osam doktora, pet magistara nauka, deset profesora, 12 studenata i 43 kandidata koji do sada nisu bili članovi Glavnog odbora”, navodi se u saopštenju.

Kongres, kao najviši organ Demokratske Crne Gore, izjasniće se o predloženim kandidatima 25. maja.

Na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija, sa posebnim osvrtom na aktivnosti Demokrata.

“Konstatovano je da je afera ,,Koverat” u prethodna četiri mjeseca otvorila brojne procese, među kojima se ističe buđenje nezadovoljne, većinske, građanske Crne Gore, kao i jedinstveno i sinhronizovano djelovanje opozicije, koja nije dozvolila da fokus pažnje pređe sa režima i DPS-a na opoziciju. U vezi sa tim, istaknuto je da je Plan vaninstitucionalnog djelovanja Demokrata, DEMOS-a i Crnogorske bila pravovremena i efikasna reakcija, kojom je izražen demokratski, građanski bunt u odnosu na postojeću političku i institucijalnu krizu u državi, koju je afera ,,Koverta” dodatno produbila”, ističu Demokrate.

Rukovodstvo partije je podsjetilo i na ranije zaključke Predsjedništva Demokrata da su afera „Koverat“ i dešavanja u vezi sa njom jasno pokazala da su institucije sistema zarobljene.

“Time se potvrđuje ispravnost odluke Demokrata da istraju u bojkotu Skupštine Crne Gore i da ne učestvuju u radu Odbora za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva”, dodaju u toj partiji.

Glavni odbor je konstatovao da je u svim opštinskim i inicijativnim odborima te stranke sproveden unutarpartijski postupak u kojem su funkcioneri i članovi u demokratskoj atmosferi predložili onoliko kandidata koliko se i bira na Drugom kongresu Demokratske Crne Gore.

Redovni Kongres Demokrata se saziva i održava jednom u četiri godine.

31

avatar
1000
31
0
0
 
29
fixniFileopgKrnovoTeniserVasilije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
fixni
Gost
fixni

Od 122 clana pola su iz DPS-a, provaljeni ste gospodo !

Fileopg
Gost
Fileopg

122 da li slućajno ili namjerno broj tel ..policije

Krnovo
Gost
Krnovo

Treba sad kravate nove da se siju, eto troska.. pi

Teniser
Gost
Teniser

Treba se bojati, to su sve persone velike.. cus

Vasilije
Gost
Vasilije

Ali biranih, pazite dobro to hahaha

Velimir
Gost
Velimir

Zar vas ima 122 u Crnoj Gori?
Opet nešto plagirate!

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

8 doktora i 5 magistara ! Jesu li svi plagistrirali ka im sheff ?

ines23
Gost
ines23

Istu pricu vrte svuda, i na protestima i na kongresu,vi bi trebalo da promijenite naziv partije u Pokvarena stara ploca.

Vitinka
Gost
Vitinka

Interesantno kako bas danas u popodnevnim satima kad je SDP zakazao sjednicu opozicije Demokrate imaju Kongres? Ne bih rekao da se odje o slucajnosti radi ne namjerno izbjegavanje Ranka.

oliver14
Gost
oliver14

Ja mislim da ce onaj koji bude najvise pricao o dps od tih kandidata da dobije neku poziciji, jer tako Becic filtrira svoju partiju.

Kosta
Gost
Kosta

Ovoliko DPS iz 2 grada dodje ljudi na kongres, a njima cijeli kongres 122! E tragikomedije.

goran1978
Gost
goran1978

Oni su nasli ovih 122 dusa tako sto su pokupili neke fidbalske ekipe tako je i Becic osnovao partiju sa drugovima sa fudbala.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Ee odmah sam se zapitao mogi li sakupiti uopste 122 clana.

Egzodus
Gost
Egzodus

A mozda da batalite imidz sekte i da se uozbiljite ? Imate li to u statutu

kontraš
Gost
kontraš

Bravo golubovi,pa da izglasate novog predsjednika partije koji ima kicmu i karakter

Send this to a friend