Politika

Demokrate: Dačiću, koliko Vas je Amfilohije cijenio govori to što vas je prije osam godina duhovno sahranio

Demokrate

Demokratska Crna Gora poručila je predsjedniku Skupštine Srbije Ivicu Dačiću da to jkoliko je mitropolit Amfilohije cijenio njega i njegov odnos prema Crkvi najbolje potvrđuje činjenica da mu je još 2013. održao duhovno opijelo-što zapravo znači da ga je prije osam godina duhovno sahranio.

>>>Dačić: Saopštenje Ministarstva vanjskih poslova licemjerno, vlast dogovorena kod mitropolita>>>

“Gospodine Dačiću, jasno je da je vaš cilj da državnim organima Crne Gore inputirate odgovornost za ono što sami nijeste u stanju da dovedete na pravičan nivo. Nažalost, činjenica da je Rezolucija o Srebrenici donijeta u Crnoj Gori jedina koja je zaštiitnički nastrojena prema srpskom narodu, nije vas obavezala da razmišljate o korekcijama vaše Deklaracije o Srebrenici, što bi bio logičan i jedini moralan čin. Očigledno da u vašoj Deklaraciji koju ste usvojili 2010. godine nemate hrabrosti da unesete poseban stav u kom treba navesti da Srbi nijesu zločinački narod”, navode iz partije Alekse Bečića..

Međutim, dodaju, umjesto toga, Dačić se opredijelio da svim silama napadne Crnu Goru i sve njene institucije, i njene građane, i to ne birajući sredstva.

“U redu, i to je nekakva politika, i to ma koliko bilo bazirano na lošoj namjeri i traljavim neistinama ipak nekako možemo razumjeti. Ali to što za tako prizemne i nedorasle optužbe koristite ime našeg počivšeg mitropolita Amfilohija već je stvar sasvim druge prirode. Koliko je mitropolit Amfilohije cijenio vas, vaša djela i odnos prema Crkvi najbolje potvrđuje činjenica da je upravo vama, gospodine Dačiću, još 2013. održao duhovno opijelo. Što zapravo znači da vas je prije 8 godina duhovno sahranio. Taj čin bolje od svih riječi oslikava koliko ste pružili Crkvi, koja danas i vama i vašim izaslanicima u Crnoj Gori služi samo za emotivnu ucjenu i mizernu manipulaciju”, ističu Demokrate.

Podsjećaju javnost da je Dačić i tada odgovorilo Amfilohiju u nekom malograđanskom duhu, govoreći da je vaskrsnuo.

“Takve aluzije u potpunosti pokazuju nepoštovanje i samog mitropolita, ali i pravoslavlja uopšte, ali i naše Crkve uopšte, koju i ovog puta, kao i mnogo puta do sad, branimo od vas. Tako da su litije branile Crkvu i od DPS-a i od SPS-a, ali i od vas gospodine Dačiću, koji ste je tada napadali, baš kao i sada kroz vašu stranačku ispostavu u Crnoj Gori. Još bismo vas pitali zašto mitropolita Amfilohija ne odbraniste od vašeg ministra Selakovića koji za mitropolita reče: ,,On se bavio vradžbinama, on je govorio o nekim neizvesnim stvarima, o nečemu što nije duh pravoslavlja”. Zbilja je kulminacija licemjerstva da se upravo vi sada pozivate na mitropolita Amfilohija. To je nepoštovanje i njega i Crkve i svega onoga što je mitropolit značio građanima Crne Gore. A značio je i znači neopisivo mnogo!”, navode Demokrate.

A onda su poručili.

“Na kraju bismo vas još zamolili, gospodine Dačiću, da se prisjetite i vaših riječi upućenih mitropolitu Amfilohiju: ,,Mislim da Crkva ne bi trebalo da se bavi politikom i da se iz nje čuju političke poruke. To nije dobro ni za državu ni za SPC”. Zašto se vaš stav promijenio u međuvremenu, zašto odjednom svim silama miješate politiku i crkvu i pozivate našeg mitropolita Joanikija? Tim pozivom ga napadate, baš kao što ga danas napada vaš politički partner DPS, kojeg pokušavate vratiti na vlast. Ostaje nam samo da zaključimo da je razlog tome činjenica da se vlast u Crnoj Gori promijenila, a da vama, na vašu žalost, to nije po volji, pa pribjegavate veoma podlom politikantstvu koje je spremno za trenutni politički interes žrtvovati i Crkvu. Zato vam samo možemo poručiti da stvari prihvatite onakvima kakve one jesu, da traćite i vaše i naše vrijeme i da ne zloupotrebljavate ličnost i nemjerljivo djelo mitropolita Amfilohija”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ŠKRIPAR
Gost
ŠKRIPAR

Amfilohije je uvijek lijepo govorio o Crnogorskoj naciji.

Komita
Gost
Komita

A vi Demokrate sahraniste sami sebe.

Markisa1
Gost
Markisa1

Više divite tome i prepucavate se preko pokojnika. A on za zivota sahrani zivog čovjeka baš je to hriscansko. Bice prije da je sektasi. Nemate se čemu diviti vec čuditi no s druge strane pored nečeg što uradite i valja diviti se nečemu što je za čudjenje. Ali to ništa nije novo ovo je zemlja čudnih moralnih načela čudnog naroda… Više »

Send this to a friend