Politika

Demokrate: DF dokazao da je udarna pesnica DPS-a

Demokratska Crna Gora reagovala je nakon što je Demokratski front danas napustio sjednicu Administativnog odbora, te su iz te partije poručili da da su lideri DF-a ovakvim svojim ponašanjem još jednom pokazali ono što svi u Crnoj Gori znaju – “da su udarna pesnica DPS-a bez koje da ostane, DPS bi bio težak politički invalid”.

<<<Koprivica i Šaranović članovi Odbora, DF napustio sjednicu<<<

Demokrate su uvjerene i da je DF nemali broj puta pokazao da mu uopšte nije stalo do sveobuhvatne izborne reforme, pa samim tim ni do Odbora, predviđenog da radi u cilju njenog ostvarenja.

“Sjetimo se da su upravo funkcioneri Demokratskog fronta, kada su ulazili u Odbor, u vrijeme kada je isključivo DPS bio u njemu, govorili: “Ako uđemo u Odbor” (kao da je bilo dileme da li će ući), “mišljenje Hana nas ne zanima”. To je izjava koja pripada Koči Pavloviću. Svjedoci smo kako je DF još tada pokazivao animozitet prema komesaru Hanu. Porijeklo tog animoziteta, uvjereni smo, leži u afirmativnom odnosu komesara Hana ali i cijele EU prema Briselskom planu. Ako bismo zašli još dublje u psihologiju funkcionera DF-a oni mrze sve koji pokažu volju da Đukanovića osujete u namjeri da i dalje sprovodi izbore u nefer i nedemokratskim uslovima”, poručuju oni.

Demokrate navode da je sva buka i galama DF-a motivisana vlastodržačkim porivima Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića.

“Vidi se to i po tome što Demokratski front pokazuje, u više navrata, da ne želi da uđe ni u jedno tijelo u kojem je opozicija, ali hoće tamo gdje je DPS i samo DPS. Došlo je dotle da se po Crnoj Gori priča kako bi DF već sjutra mogao da uđe u Vladu Crne Gore, ali neće, jer tamo DPS nije sam. Eto, dotle ide potreba DF-a da uvijek bude nasamo sa DPS-om”, navode iz ove partije.

Sada su se, kako dodaju, poslanici Nebojša Medojević i Slaven Radunović, našli da utvrđuju ko je DPS-ov opozicionar na osnovu toga čijim su glasovima poslanici Demokrata, Koprivica i Šaranović, izabrani u Odbor za izborne reforme.

“Bolje da su se, umjesto toga, obratili svojim kolegama, Peđi Bulatoviću, Branki Bošnjak i Strahinji Bulajiću i da su njih priupitali: A čijim ste vi glasovima postali članovi tog Odbora? Sem toga, ovo nije jedini Odbor u koji su predstavnici DF ušli glasovima DPS-a. Treba li podsjećati da je Andrija Mandić u Odbor za bezbjednost ušao glasovima DPS-a? Na isti način i u Odbor za NATO? A je li DPS poslanike Demokrata ili Demokratskog fronta poslao da predstavlja Crnu Goru u Parlamentarnu skupštinu NATO-a? Demokratski front je sav u grču jer se plaši da mu neko ne preuzme naklonost DPS-a”, dodaju oni.

Naglašavaju da se DF od njih ne mora plašiti, jer se za Demokrate zna da sa DPS-om ne žele da imaju ništa, ni formalnih, ni neformalnih susreta.

“Što se za gospodu iz Fronta ne može reći što, uostalom, potvrđuju brojne zajedničke fotografije. Pokazuje to i spremnost Demokratskog fronta da podrži predlog da se na kvotu akademske zajednice stavi Boris Bastijančić, savjetnik u kabinetu Mila Đukanovića, što je klasična farsa i izigravanje smisla pravila o učešću akademske zajednice. Moglo bi se ovako nabrajati do u nedogled, ali nema potrebe. Dovoljno je podsjetiti da DF ni po koju cijenu nije želio da u radnu grupu oko izbornih reformi slučajno uđe koja nevladina organizacija”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

DF je volio da se hvali kako su oni “najaca opoziciona partija”E velika stvar.Jes u njihovim glavama

dzonatan
Gost
dzonatan

pobjede a ne podjele? haha ajte makse tamo svi redom

Bokelj
Gost
Bokelj

Pi pi pi i za jedne i druge.Isti ste i jedni i drugi, i vi ocekujete da vam.neko da podsku.

Minaio
Gost
Minaio

Satori i ulica,sund muzika i rostilj,to je DF.Demokratska Crna Gora bi trebala,od danas da ignorise trucanje DF,jer oni vise kao politickka organizacija ne postoji.Oni su sada psovacko drustvo.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Ajde dako izotimate jedni drugima biracko tijelo…Pi lijepo li vas je vidjet ka’ dvije babe tuzbalice

Jovan
Gost
Jovan

Niko tu nije Dps-ov.. jer Dps-u takvi ne trebaju

TrT
Gost
TrT

Ao, evo ih opet. Iz frižidera, iz veš mašine, iz bojlera iskaču kao gremlini. Rekao im neko da se upornost isplati i da sto puta ponovljena laž postaje istina. Pa ona čuvena rečenica “zašto napadate nas mlade od 40 godina”. A tako naivni i nevini da ih treba zabraniti za mlađe od 18 godina. Ko god im se primakne mora… Više »

Send this to a friend