Politika

Demokrate: DF saradnju nije prekidao jedino sa DPS-om

Demokratska Crna Gora saopštila je da Demokratski front saradnju nikad nije prekidao jedino sa Demokratskom partijom socijalista, nakon što su iz DF-a odbili da učestvuju na današnjem sastanku opozicije i pokreta “Odupri se”.

DF je danas poručio da neće prisustvovati sastanku jer su Demokrate i DPS zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 poslanika, te da smatraju da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su ih dovele Demokrate.

<<<Opozicija doživjela fijasko, svađe i uvrede ih deklasirale<<<

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da bi i Briselski plan i tehnička vlada bila realizovana da  su svih 39  poslanika opozicije ostali u bojkotu

“Ali ne! Oni su sa ogromnim oduševljenjem koje ni sa kim iz opozicije nisu dijelili, prihvatili samo Plan DPS-a, dok su plan opozicije uporno odbijali. Ovih dana slave jedan jubilej – već su godinu dana članovi odbora o kojem govore ovih dana. Naravno, i to zajedno sa DPS-om. Iz tog odbora ne smiju da povuku svoje članove, jer su tako obećali Đukanoviću”, poručuju Demokrate.

U ovoj partiji tvrde da saradnja DF-a i DPS na planu izbornog zakonodavstva nikakva novina.

“I 2014. su, iza leđa opozicije, preko noći usvojili izborno zakonodavstvo sa DPS-om. A 2007. su, isto tako, prevarili opoziciju, potpisali sporazum sa DPS-om i izglasali Ustav Crne Gore. U posljednje vrijeme uglavnom su radili na razbijanju protesta „Odupri se“ i na iniciranju svađe sa ovim pokretom tokom samih protesta. Takođe, u jeku afere „Koverat“ njihovi najviši funkcioneri sastajali su se sa Đukanovićem”, tvrde Demokrate.

Kako su naveli, očigledno je da je DF-ova višedecenijska saradnja sa Đukanovićem i DPS-om dala rezultate jer su, kako podsjećaju, neki od njihovih funkcionera isticali da imaju želju da sa DPS-om rade kao da su jedna partija.

“I radili su kao da su jedna partija. Makar ako je vjerovati, a za to jeste, ne bojimo se, Peđi Bulatoviću, koji u Skupštini reče da su zajedno sa DPS-om pripremali Odbor i ugradili sve što treba u njemu. Ti perfekcionisti”, dodaju Demokrate.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
presmijesno
Gost
presmijesno

Dok je DF finansirao prevoz na proteste vi ste pravili neke svoje skupove. Dok je ostatak opozicije bojkotovao izbore u Tuzima vi ste na iste izasli, i odrzavate neprirodnu koaliciju. Vama je bitna samo fotalja i mandati i da sacuvate dps zbog cega ste od strane ambasada i formirani. Vase su drustvo Muljarevic i Pavicevic i to dovoljno govori o… Više »

Janko
Gost
Janko

Ko je organizovao paralelne proteste, ko je izasao na izbore u Tuzi, ko je prekrsio sporazum?

Bokelj
Gost
Bokelj

Posle Pozitivne Demokrate su najvece razocarenje na politickoj sceni Crne gore i to najvise zbog prevelikog pridavanja znacaja samih sebi, misle da su najpametniji.

Fileopg
Gost
Fileopg

opet mi nijeste objavili komentar ijako ničim nije kršio zadata pravila. Izgleda da komentari koji ne idu u prilog Demokratama ne prolaze kod pojedinih administratora…

Pošteni gradjan
Gost
Pošteni gradjan

Opozicije nema i trebaju svi zajedno u opoziciji da sjednu i dogovore se a ne da se kontriraju i prepiru koja je najjača opoziciona stranka. Narod od toga nema ništa samo ovi na vlasti i oko vlasti. Treba da vas je sramota sve zajedno. Prepucavate se preko novina , sta vam to znači??? Trideset godina gledamo i slušamo pretežno iste… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

kako da se okupe lideri, kad su se svi ispiljeli iz Narodne Stranke,a zbog ličnih ambicija i netrpeljivost osnovali svoje lične stranke…

Demokrata 🇲🇪
Gost
Demokrata 🇲🇪

Tako je! Najbolja je Demokratska Crna Gora!
✊🇲🇪

1389
Gost
1389

Jeste, vijdeli su to gradjani Kotora i Budve ❤️
😂😂😂😂

Cetinje
Gost
Cetinje

tacno Demokrata,ali najbolja za izbjegavanje,pogotovo tvoj odbor na Cetinje,zastida i poltroni,o alkoholu da ne pricamo.

Send this to a friend