Politika

Demokrate DF-u: Izvolite srušite Vladu, ako smijete

Foto: Demokrate (Arhiva)

Demokratski front očito misli da su građani ove zemlje ludi, gluvi i slijepi, a uz sve to i potrošna roba čija budućnost ne znači ništa i ne postoji van smisla da se ispunjavaju njihove pokvarene ambicije, saopštile su Demokrate reagujući na izjavu poslanika DF-a Jovana Vučurovića. Ranije danas Vučurović je saopštio da lider Demkrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zaslužuje da bude smijenjen jer podržava glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i nezakazvanja sjednice parlamenta na kojoj bi se birao Tužilački savjet. Demokrate poručuju DF-u: Srušite Vladu, ako smijete.

<<<Vučurović: Zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice Bečić zaslužuje da bude smijenjen<<<

“Tome služe banalne laži, obmane i prostačke ucjene koje i sada pokušavaju plasirati. Ali da vidimo o čemu se tu u stvari radi. Prvo, ko zna šta se nalazi u fiokama, kad se Andrija Mandić panično plaši nezavisnog tužilaštva?! Sve su prilike da zbog toga DF nastupa sa pozicije ucjene, uslovljavajući cio proces izbora Tužilačkog savjeta jednim kandidatom”, navode Demokrate.

Prema njihovim riječima, blokirali su cio proces koje mora biti baziran na konsenzusu.

“DF, SNP i URA predlože pet kandidata, Demokrate prihvate četiri, naglašavajući da nećemo pristati da se radi kao što je to radio DPS, da se u Tužilački savjet biraju partijski ljudi. I onda sve stane i dođe na ivicu da propadne zbog drskosti da se po svaku cijenu insistira na jednom čovjeku, umjesto da se traži dogovor. Šta je nego prljava ucjena kad se kaže “Meni niko nije zamisliv kao član Tužilačkog savjeta, ako to nije i Nikola Bulatović, jer bez Nikole Bulatovića taj Tužilački savjet nema ni funkciju ni smisao”?! To znači samo jedno: da se želi partijski obojiti Tužilački savjet, spriječiti dogovor i konsenzus i zaustaviti država na putu evropskih integracija. Neće moći”, poručuju Demokrate.

U saopštenju DF, podsjećaju Demokrate, kaže da je tužilaštvo prepoznato kao partijska institucija DPS.

“To je tačno. Ali zamislite, sad DF traži da bude partijska institucija DF-a. E, neće moći. Godinama smo se borili za reformu tužilastva, a sad bi da ga umjesto Mila Đukanovića poklopi Andrija Mandić. Kako rekosmo, neće moći. I onda naravno ide podmukla teza kako su, pazite sad, “Demokrate sačuvale Katnića”! Ali, da raščlanimo i tu prljavu DF laž”, piše u saopštenju Demokrata.

Dogovor je bio, ističu Demokrate, da nema partijskih ličnosti.

“Demokrate ne kandiduju ni jednu partijsku ličnost. DF to uradi. Demokrate kažu da se oko Tužilačkog savjeta mora uraditi sve po pravilima, kako odluke sjutra ne bi bile na bilo koji način kompromitovane, i kako bi se Tužilaštvo bez ikakvih hipoteka moglo pozabaviti onim što mu je posao. I onda DF ucjenjuje. Sjednice nema gospodo jer ste vi izbor jednog čovjeka, advokata vašeg lidera, stavili iznad potrebe da se formira Tužilački savjet i smijeni Katnić. I nema cijene za koju ćemo mi na to pristati”, naglašavaju Demokrate.

Predlog za izbor članova Tužilačkog savjeta, prema navodima Demokrata, se može razmatrati na plenumu samo i isključivo kada ga utvrdi matični odbor, odnosno kada se postigne saglasnost i dogovor među članovima parlamentarne većine.

“I nikako drugačije. Samo na taj način, jer je cilj graditi državu i institucije na ispravan način, a ne kako je to decenijama radio DPS praveći partijske institucije! Toga smo se nagledali posljednjih 30 godina, i protiv toga smo se borili. Dakle, kad se podvuče crta jasno se vide dvije stvari: svi časni i hrabri profesionalci, koji su se prijavili za Tužilački savjet i oko kojih nema osporavanja su taoci jednog čovjeka-partijskog advokata DF-a, kojeg Andrija Mandić i i njegov šef Vučić iz ličnih razloga nameću, kao i zbog toga što im je cilj da naša država bude blokirana u pregovorima sa EU, da bi profitirali u haosu, izazvali rušenje vlasti i povratili višedecenijske saigrače u sedlo”, ističu Demokrate.

Za kraj gospodo, poručuju Demokrate DF-u, da vam bude krajnje jasno: Tužilastvo neće biti ni Andrijino, ni Aleksino, ni Milovo, nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana ove zemlje.

“I tačka. A vi izvolite, srušite Vladu. Ako smijete”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valentina Burić
Gost
Valentina Burić

Df nema petlju

Mongro
Gost
Mongro

Zemlja smo jeftine robe, prevrtljivaca i siledžija. Ništa ne osta od slavnih nam predaka, od istorije koja je vjekovima tkala nit čojstva i poštenja.

Patriota1
Gost
Patriota1

😃😃😃😃😃 eko vi BASTA

Montenegro
Gost
Montenegro

Svaka čast ! Sudstvo treba da bude nezavisno i da radi u interesu građana! A zašto onda na čelu državnih institucija politički vojnici i mrzitelji Crne Gore( čast pojedincima)!

MNE
Gost
MNE

E kad vam bečić prijeti objsite se

mne
Gost
mne

A nije da ih branim, jer ih ne volim,a ni vas. Ali neće da sruše vladu jer znaju tvoj plan …čim oni izglasaju nepovjerenje vi stupate u koaliciju sa dps mladim kadrovima. A kao fora će biti da se Milo i stari kadrovi povuku iz politike

David
Gost
David

Više ste se ovome narodu SMUČILI !

_cetinjski_
Gost
_cetinjski_

A isto ka sto ti smijes da je srusus jednaki ste

ludak
Gost
ludak

tuzno da ima naroda nebi vas trebalo srusiti nego procerati iz crne gore sve koji ulazite u skupstinu i vladu posebno ove velike crkvenjake koji su zadnjih petnajest dana urucili stotinak resenja o prestanku radnog odnosa i to srednjoj strucnoj spremi koji imaju visegodisnji staz a na nihovo mjesto doveli lude bez iskustva iz samousluga to vjernici ne rade omraziste… Više »

Mila
Gost
Mila

Ugasio vas je Andrija Nikolic sa Srebrenicom, ne mozete se povezati od tamog momenta .. kao razbijena vojska , bez generala, bez oruzja, gladna i demoralisana. samo se ceka da se sve raspadne

Tata
Gost
Tata

ako smijete??? a ima li sto da oni ne smiju? operisan sam…. 🤣🤣🤣🤣

Leon
Gost
Leon

Neće je srušiti, jer imaju stotine kadrova koje su zaposlili. Da nema toga odavno bi izglasali nepovjerenje. Ovako je smiješno, protestuju protiv svoje vlade a neće da je smijene

Zoran
Gost
Zoran

Ajde df junacine oborite vladu ako smijete. Eto Becic vam porucuje i ja uz njega.

Baki
Gost
Baki

Ako im basta..

Signorina
Gost
Signorina

Dokazaće se zašto DF od starta sabotira promjene. Jedino nijesu sabotirali zapošljavanje svojih članova, isti su kao SD.

Banat
Gost
Banat

Ajde,za dobro Gradjana naše Cg,srušite se i jedni i drugi,pustite nas da se bavimo onime cime se bavi civilizirani svijet,ekonomijom,obrazovanjem,sigurnosti….

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Ajte frontaši ako vam basta!!

Gost9376
Gost
Gost9376

znaci,politicke partije predlize kandidate koji su nezavisni???
da su nezavisni,prijavili bi se kandidati sami

Mrgud
Gost
Mrgud

Sad će naravno podviti rep. Sa njima samo ovako. DF je kamen o vratu promjena na bolje.

Rafaelo
Gost
Rafaelo

Demokrate, zar vam nije jos jasno, sa DF om je lako nac dogovor….. a to je da sve bude kako oni oce i da presjednik Crne Gore bude njihov sef, Aleksandar Vucic.
A to znaci izdaja…i prodaja Crne Gore.
Ne znate jos s kim ste se ufatili da igrate.

ElPatron
Gost
ElPatron

Od koga to ne smije, od tebe?

Rada
Gost
Rada

Međe df na nove izbore imat ni10 posto glasova zato neće

Филео
Gost
Филео

А не треба да сруше владу. Да су паметни да сруше Љаља са мјеста предсједника, таман са ДПС-ом, да видимо како ће онда Демократе да чувају Владу кад немају предсједника Скупштине?

Bokelj
Gost
Bokelj

Demokrate, kad ćete više shvatiti da je to svijest s kojom nema dogovora?! Mladi ste, pošteni, krenite dalje. S ovima nema ništa, nikad, nigdje. To su destruktivci koji svoju zemlju ne priznaju i time se ponose.
Pozdrav iz crnogorske Boke!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Nasa politicka scena nikako nije dosaxnoh poslednjih meseci….samo idu prepucavanja po medijima a u oci niko nista…pa stvarno iki stusite Vladu ili radite kako treba,ovo je cirkus postao.DF-u mora biti jasno da nikada ali nikada u CG ne mogu oni da odlucuju,evo na vlasti su i opet dzaba i.,u CG samo crnogorci mogu da odlucuju

Djuro 🇲🇪
Gost
Djuro 🇲🇪

Sruši te Vladu ako smijete 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂DF-u ??? 😂😂😂😂😂😂😂

Gold
Gost
Gold

A,no što!

marius
Gost
marius

HAHAHA ! Bravo demokrate! Nemaju oni petlju za to.

Send this to a friend