Politika

Demokrate: Dobitnici stanova u groznici

Nakon afere Koverat i ovih dana aktuelne afere Stanovi, Demokratska partija socijalista, u svom saopštenju, govori o napretku koji je Crna Gora napravila u proteklom periodu. Ne možemo, a da se ne zapitamo: otkud im toliko cinizma, saopštili su danas iz Demokratske Crne Gore, ističući da su dobitnici stanova u groznici.

<<<DPS: Opozicija da prevaziđe međusobne animozitete i pristupi radu Odbora<<<

“Umjesto što, ničim izazvani i ni od koga pozvani, dijele savjete opoziciji šta i kako, bolje im je da su od nekoga sami potražili savjet kako da se povrate od političkog nokauta koji su doživjeli pritiskom međunarodne zajednice da prihvate Briselski plan”, poručuju Demokrate.

U toj partiji ocjenjuju da za crnogorsko društvo, za koje su navodno u DPS-u zabrinuti nema većeg cilja od realizacije Briselskog plana.

“Zahvaljujući Briselskom planu fokus Odbora neće biti na fasadi i kozmetici, već na kreiranju suštinskih rješenja za korjenitu reformu izbornog sistema. Izborne krađe više neće biti nagrađivane, već kažnjavane. Umjesto toga, oni rade ono što najbolje umiju – obmanjuju kako je, tobože, sada neko iz opozicije prekinuo bojkot. Bojkot su prekinuli samo oni sa kojima su 2007. usvojili Ustav, a 2014. izborne zakone, a svi ostali njihovi stalni pozivi opoziciji da prekine bojkot, kao što i sami znaju, nisu urodili plodom”, dodaju Demokrate.

Ističu da je bojkot imao za rezultat ono od čega su oni najviše strijepili – pritisak međunarodne zajednice da oni naznače granicu svojim izbornim nepočinstvima, što se i dogodilo prihvatanjem Briselskom plana, čiji naziv ne smiju da prevale preko usta.

“Razvili su uslovni refleks: kad god im neko pomene Briselski plan, oni se razbjesne i, u bijesu, krenu da plasiraju neistine. U posljednjem saopštenju, čak, svoju očevidnu kapitulaciju, koja se ogleda u obaranju Gvozdenovićevog plana za dalju dogradnju izbornog zakonodavstva, pokušavaju da predstave kao pobjedu njihove politike. Šta reći, osim: uvijek tako pobjeđivali”, navode Demokrate.

Jasno je, kažu u toj partiji, da je to psihološka strategija uz pomoć koje pokušavaju da se izbore sa traumom izazvanom Briselskim planom.

“Dobro je ako su na vrijeme prepoznali da im Briselski plan aktivira komplekse, zna se da je rana dijagnostika ključ brzog izlječenja. Isto tako, što prije budu shvatili i prihvatili da je prošlo vrijeme kada su izborni ambijent mogli da kreiraju kako im volja, a da za to, pritom, imaju podršku iz opozicionih redova, to će biti bolje za njih i lakše će se izboriti sa po njih kobnim posljedicama Briselskog plana”, naglasili su u Demokratskoj Crnoj Gori.

Oni su poručili da DPS-u neće pomoći ni sluge sa kojima žele da izazovu razmirice u opoziciji.

“Pročitani ste i raskrinkani. Bolje bi bilo da sagledate sopstvene redove koji su urušeni nakon trijumfa Briselskog plana i afere Stanovi. Sve veći broj vaših članova se pita sa kojim pravom ste privilegovanim pojedincima koji imaju nekoliko stanova i kuća dodijelili još po jedan stan ili značajan stambeni kredit. Očigledno je u maloj bari puno krokodila, tj. puno apetita, a nedovoljno stanova i stambenih kredita. U groznici su dobitnici stanova, jer osjećaju gnijev vaših izigranih funkcionera, a slijede i prijave i revizije”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rvz
Gost
Rvz

Nemam živaca da čitam ove referate. Može to i sažetije i jasnije.

Madjo Kovačević
Gost
Madjo Kovačević

Dje mi je komentar o sendvičima!?..Ovi botovi ispod mogu o svemu da pišu samo ne o temi… ..Bravo vam ga ..

Haris
Gost
Haris

Kakvi su ovo plagijatori sa srpskim trobojkama aaahahahaha podjele a ne pobjede.

Fileopg
Gost
Fileopg

Niko ne zna zašto je liderčić Demokrata precrtao titulu mr ispred svojeg imena i prezimena. Da li ga je neko primorao iz Evrope ili neko iznutra ili se Bečić dośetio da to sam uradi ne bi li se zaboravila bruka oko njegovog plagijata…

Moraca
Gost
Moraca

Kakve su ovo zastsvice ?? Varka za budale ili ??? Neznam šta da mislim ali ovaj iz demokrata je čudan !!! 🤪

MilenaS
Gost
MilenaS

Oleeee! Aleksini groznicari…bez ideja i bez plana, a talambasaju li talambasaju…to je mala Guca. Oleeee!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kakav crni nokaut. To je samo u vašim glavama. Oni uzivaju u blagostanju i stanovima. Mi sto bijedno i jadno zivimo mi smo nokautirani

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da nećete na posa dolazit ?

Svevlad
Gost
Svevlad

Od kada ti komentarises političare?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ha ha, u pravu si. Ali kao opravdanje, nije stvar u političkim stavovima nego u primanju plate a nedolasku na posao. A svaki dan na CDM- po desetak komentara njihovih članova. Izvinjavam se neće se skoro ponoviti. Mada kada pišem protiv Ministara, niko me ne opominje.

Svevlad
Gost
Svevlad

To je legitimni način borbe. Demokratija sve trpi. Ja kad pogledam Parlament sa vremena na vrijeme, nema više od 2-5 predstavnika DPSa.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije legitimno ne dolazit na posao. Legitimno je doći u salu i bojkotavati rad: čitati novine, okrenuti leđa, staviti slušalice… ali bita na radnom mjestu. A primat dvije hiljade mjesečno, a mlatit đe te je volja nije legitimno.

Mrdak
Gost
Mrdak

Ne bogumi…Treba se nakanit posle tri godine na posa’ ići….

Rvz
Gost
Rvz

Nije “bogumi” nego “bogami”.

Send this to a friend