Politika

Demokrate: DPS će se valjati u brlogu kojeg su sami kreirali

Budva

Nakon što su iz Demokratske partije socijalista saopštili da predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović još ne zna šta su ozbiljne odluke, reagovale su Deniokrate. Iz ove partije poručuju da, iako se u DPS svojski trude da predsjednike Bečića i Krapovića, uvuku u brlog koji ste sami kreirali, to se neće desiti, jer će se, kako ističu, DPS valjati u njemu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti: 

Iako se svojski trudite da nas, i predsjednike Bečića i Krapovića, uvučete u brlog koji ste sami kreirali, to se OKG-ovci neće desiti, moraćete se sami valjati u njemu.

Za vrijeme mandata predsjednika Krapovića u Budvi  je  urađeno između ostalog: otvorena su glavna vrata Оpštine poslije četiri godine, sagrađen i stavljen je u funkciju Građanski biro, urađena i stavljena u funkciju sala SO Budva. Takođe, poslije više od četiri godine, repariran je kanalizacioni ispust u Petrovcu, pa gosti Petrovca i ,,Palasa”, kojim nezasluženo upravlja šef odborničke grupe DPS-a, ovog ljeta nisu plivali u fekalijama, a neprijatnih mirisa više nema ni u Pržnom. Najveći problem u istoriji grada, projekat upravljanja otpadnim vodama, prouzrokovan brutalnom milionskom krađom DPS-a Budva se takođe rješava. Poredovog, uloženo je preko 120.000 eura u modernizaciju i opremu lokalnog javnog emitera RTV Budva, što znači potpunu digitalizaciju i signal koji se emituje u HD formatu.

Unaprijeđena je putna infrastruktura u iznosu od 2 miliona eura, a radom opštine su takođe rješeni problemi prebukiranosti vrtića, pa je sada najbolja situacija u Crnoj Gori u Budvi. Uz to, unaprijeđeno je je osnovno i srednje obrazovanje značajno, iako ovo nisu zakonske obaveze opštine. U vezi sa tim, završen je Dnevni centar za djecu i omaladinu sa teškoćama u razvoju. Poslije, takodje nekoliko godina, 1. oktobra počinje da se rješava problem atmosferskih voda u centru grada. Na odgovorne pozicije bivaju izabrani pošteni i stručni  ljudi jednoglasno u Skupštini opštini, i tu treba istaći, da nijednom odborniku u našoj većini niko ne naređuje šta da radi i kako da glasa, niti ih bilo ko pritiska gospodo OKG-ovci.

Ovo je naravno samo djelić onoga što je urađeno, vrh sante leda. Uz ovo i još mnogo toga, plate i sve obaveze opštine se isplaćuju i servisiraju redovno, pored stalnih  milionskih prinudnih naplata ostalih iz vremena vladavine i krađe DPS-a.Vraćeno je gospodo OKG-ovci preko 15 miliona eura za 20 mjeseci, a nije napravljen niti jedan jedini euro novog duga! I još je ostalo novca, jer se domaćinski i pošteno radi. Ovako bismo mogli da nabrajamo u nedogled gospodo OKG-ovci. Evo dvadeset punih mjeseci pričate o padu naše vlasti, i ne samo vi, nego i šef vam, ali mi smo samo jači i jači, a možete samo da čekate. Jesmo li nešto slagali? Toliko o ozbiljnosti, upravljanju, procentima i donošenju odluka.

A Kakva je situacija kod vas,OKG-ovci? Najbolje bi se mogla opisati čitanjem kapitalnog djela Edgara Rajsa Barouza iz 1914-te godine,  „Tarzan među majmunima“. Vidimo da ste sa novim predsjednikom-namjesnikom dobili volju da polemišete i pominjete ilegalu, iz koje ste vi izašli, zamjena teza to ne može sakriti. Možda vam to liči na uspjeh, pogotovo jer ste u nokautu, međutim, vjerujte da to što ste prešli sa musavog desetara sa dubrovačkog ratišta na slinavog lakeja podgoričke vrhuške nije neko ostvarenje. Sada pljujete sa govornice po onima čije ste skute ljubili, i po onima koji su godinama stajali pored vas na promocijama. Kakvi god da su, vi koji ste im trčkarali oko nogu ste gori, iako svako malo kukate kako niste isto što i oni. Ili želite da kažete da Predrag Jelušič i Marko Vuković ne poznaju Sveta Marovića, dr Rajka Kuljaču, Lazara Radjenovića, Đoka Pinjatića na kojeg ste se obrušili nakon što je ogolio javno ko ste i što ste. Da li to tvrdite  OKG-ovci? Bolje vam je da ćutite.

Na kraju, ono što vama liči na debakl, i to zato što ste ograničeni, to je možda i najveći iskorak ka pluralističkim institucijama ikad u Crnoj Gori, a možda i malo šire. Konačno je moć raspoređena široko u društvu, pa makar to bilo i samo u maloj Budvi!

10 Komentara na "Demokrate: DPS će se valjati u brlogu kojeg su sami kreirali"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend