Politika

Demokrate: DPS govori suprotno zdravom razumu

Nakon jučerašnje presude Upravnog suda Crne Gore, od kotorskog DPS-a smo tražili i očekivali izvinjenje građanima Kotora i zaposlenima u javnoj upravi. Ipak, umjesto toga, dobili smo saopštenje kojim pokušavaju sami sebe opravdati i sami sebe ohrabriti, poručuju Demokrate.

Oni su reagovali nakon što je DPS saopštio da se može se reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine, ali ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju će sigurno realizovati.

<<<DPS: Odluka Upravnog suda ne mijenja većinu, Jokić i Perovićeva biće smijenjeni>>>

Demokrate poručuju da im je jasno da, pred lokalne partijske izbore, posvađani u bezbroj frakcija, dosadašnji predvodnici lokalnog DPS-a moraju barem pokušati da se spasu u očima svojih partijskih šefova.

“Da to rade na štetu građana Kotora, to smo navikli, ali je ova grupa počela da govori i suprotno zdravom razumu, što možemo smatrati novošću. Činjenica je da u kotorskom DPS-u ne čitaju ni zakone, ni Statut, ni Poslovnik, ni akte sopstvene Vlade, ali nas je iznenadilo da nisu pročitali jučerašnju presudu ili barem današnje naslove u medijima. Njih ćemo ovim putem upoznati sa nekoliko stvari koje je dokazao jučerašnji dan, a cjelokupnu crnogorsku javnost podsjetiti”, navode oni.

Demokrate tvrde da je Upravni sud Crne Gore juče donio presudu kojom je utvrdio da je postupanje odbornika DPS-a i njihovih saučesnika predstavljalo, kako kaže, bezakonje i time dokazao da se favorit DPS-a za mjesto predsjednika opštine i predsjednik skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu  Željko Aprcović, slabo razumije u upravu, očigledno ne poštuje pravosuđe, a o političkom sistemu zna tek toliko da dopušta sebi da se hvali većinom nastalom na političkoj korupciji.

“Posebno nas vesele „prijetnje“ o ponovnoj smjeni predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine, istih onih koji nisu umjeli da sprovedu proceduru ni za jedno zasijedanje, već su dozvolili da tom veselom času predsjedava „neovlašćeno lice“ Željko Avramović, kršeći ne samo svaku pravnu normu, već i elementarnu pravnu logiku. Podsjetićemo vas i da je Upravni sud utvrdio da niste znali ni razliku između prestanka mandata i razrješenja. Kako ste vodili ovaj „veseli čas“, tako ste vodili i grad. Kako ste već bili podijelili funkcije, jasno nam je da sada morate barem prema onima kojima ste dali obećanja, pokazati se odlučnim. Plan je propao, politička korupcija nije uspjela, a vi više nikada nećete voditi Kotor”, navode Demokrate.

Oni poručuju političkim oponentima da dodatno ne kompromituju sebe.

“Već ionako dovoljno iskompromitovane, jer time nećete spriječiti vaše frakcije od daljeg cijepanja, a nije nezajažljiva želja za vlašću i funkcijama grupe nedoraslih baš vrijedna svega, pa i ličnog dostojanstva. Većine, koju ste političkom korupcijom ostvarili u Skupštini, pametan bi se stidio. Možda vi imate većinu u Skupštini i ponosite se njome, ali je među građanima sigurno nemate. Smognite hrabrosti i izvinite se građanima Kotora što ste grad zbog svoje halapljivosti zaustavili, a zaposlene ostavili bez zarada. Snosite političku odgovornost za učinjene političke poteze, pošto ćete pravnu za nastale štete sigurno snositi. Krivi ste, svi to znaju, pa se javno i izvinite”, kažu oni.

Demokrate tvrde da od juče Grad ponovo funkcioniše, zaposleni primaju zarade.

“A vi predstavljate davnu političku prošlost. Na kraju i besplatan savjet: čitajte zakone, oni, ipak, obavezuju”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

pl mr Aleksa Bečić je izgleda izmislio matematičku alhemiju da manjinu pretvori u većinu i da tako donosi odluke dobro je to zamislio ali ga izgleda neki neće poslušati

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Top,sad cemo opet da gledamo dramu i plakanje kad jokic opet dobije otkaz

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Pozdravila vas je bruna loncarevic 😉

Kaktus
Gost
Kaktus

Blablablabla bilo kako bilo jokic dobi ostavku

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Dzaba vam sve kad imaju vecinu

Leart
Gost
Leart

S kim ste se to demokrate dogovorili za dodatne kruzere pa se toliko borite za fotelju gradonacelnika ?

Komita
Gost
Komita

Tisina foleri jedni !

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Sta bi sa cetnikom iz kongresnog spota ? Za to nemate saopstenje ?

Liberal
Gost
Liberal

Vi evo 4 godine pricate kako je dps proslost,nesto vam ne ide to ?

Stefo12
Gost
Stefo12

Izvrnuce vam jokica opet pa vi oricajte sta god hocete

Roko
Gost
Roko

Blago nama sa jednima i drugima.

vladimir
Gost
vladimir

u vranje nema laganje,a sto cini becic

Branka
Gost
Branka

Bruna sve si.ih sredila.Bravo majstorice.

Send this to a friend