Politika

Demokrate: DPS krši zakone sopstvene države

Iz partije Demokrata reagovali su na izjavu DPS-a da su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izostali da pruže podršku inicijativi obilježavanja Dana žalosti namijenjenu žrtvama korona virusa, poručujući im da iako su bili na vlasti nijesu naučili da odluku o proglašenju može donijeti samo Vlada CG.

<<<DPS: Kohabitacija po Krivokapiću i Bečiću<<<

“Politički lešinari iz DPS-a koji svaku priliku pokušavaju iskoristiti zarad prikupljanja jeftinih političkih poena, ovog puta to, nažalost, čine na nesreću naših sugrađana koji su usled pandemije ostali bez svojih najdražih”, navode u saopštenju.

Iz Demokrata dodaju da je jedan od najboljih primjera takvog ponašanja jeste i krajnje licemjerna izjava Sanje Damjanović, koja je,  za jedan banket plaćala 50.000 eura, a koja je optužila ministarku zdravlja da je samim tim što je primila vakcinu nekom uskratila život, ali se nije osvrnula na to što je Vlada u kojoj je participirala potpuno zanemarila pregovore za nabavku vakcina kada je DPS izgubio vlast.

“Važno je istaći da, iako je toliko godina vršio vlast, DPS očigledno nije naučio ništa osim kako se širi mržnja i pljačka država, pa tako ne zna da predsjednik Skupštine Crne Gore ne može proglašavati Dan žalosti već je to isključivo u nadležnosti Vlade Crne Gore, pa je tako u Zakonu o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore propisano da u dane žalosti, koje odredi Vlada, Zastava se ističe na pola koplja”, naglašavaju u saopštenju.

Iz partije ističu da to neznanje ih je svelo na obične političke marginalce kojima je jedino preostalo da se bave manipulacijama neuspješno pokušavajući da diskredituju druge, kršeći zakone sopstvene države.

“Ovo smo, gospodo, znali i prije vašeg saopštenja, samo nijesmo htjeli reagovati, jer, za razliku od vas, mi nijesmo politički lešinari, koji pokušavaju jeftinim i mizernim političkim trikovima zadobijati jeftine političke poene”, poručuju Demokrate.

Smatraju da je ovo jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati.

“Međutim, to ne čudi od onih koji su se igrali sa zdravljem građana i lažirali broj inficiranih, kako bi prikrili katastrofalnu politiku u oblasti zdravstvene zaštite u uslovima pandemije. To potvrđuju otkriveni dopisi bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje u kome je naređeno da se ne testira preko 10 lica. Takođe, podsjećamo i na slučaj koji je ministarka zdravlja razobličila sa dokazima o tome kako je jedan funkcioner DPS-a vani izvodio drugog koji je bio inficiran”, zaključuju iz Demokrata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Vlast nista ne dotice, a narod svaki dan sve vise umire. Ne istaci zastave na pola koplja u znak zrtava od korone je bezobrazluk.

Blok 5
Gost
Blok 5

Citam i ne vjerujem da su ovo napisali.
Dno dna

expert123
Gost
expert123

demokrate su trebale da utiču na vladu da proglasi dan žalosti 22 marta kao dan sjećanja i pijeteta za žrtve korone. Bez današnjeg dana u našoj zemlji je 1200 žrtava korone. Sve rade da sve manje štima u ovoj zemlji. Pošto su dio koalicije na vlasti sigurno imaju uticaja na vladu.

Vuk Gorski
Gost
Vuk Gorski

Foliranti demokrate.Uhljebi!

Cetinje
Gost
Cetinje

Gospodo nazovi Demokrate,bilo bi dobro da se uskoro konacno izjasnite kako hi vidite napredak CG,ili ostajete pri stavu vaseg lidera da je najvazniji dio naroda koji ne priznaje CG,vasa nervoza je opravdana, tu vam nemoze pomoc populizam I jadno skrivanje,izvolite gospodo ,,Demokrate”

Predator
Gost
Predator

Kad pocnu demokrate da drze rijec uhhhh nemojte dalje bolje pronijenite ime partije.

sreten
Gost
sreten

kad se obelodani ko su ustvari lesinari Demokrate tek ce tada svanut Crnoj Gori!

Milica
Gost
Milica

Nema vecih licemjer od Demokrat.

Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Demokrate drugim riječima poltroni nove
vlasti kojima drugi napiše šta treba reći
mada ovakav rečnik im priliči i uklopili su se
odlično sa ovom izdajničkom vladom!!!

Plagijator
Gost
Plagijator

Kakvo je ovo jadno saopštenje? Jesu li i broj smrtnih slučajeva lažirali?

Daca
Gost
Daca

DPS – politicki marginalci!!! Vidjeli smo u Niksicicu ko je marginalac. Predsjednik Demokratske partije je Predsjednik Skupstine, podrska Predsjednika Vlade i Joanikija pa 23%.

Mitar
Gost
Mitar

??????? Dobro desi se da coek pomijesa stvari! Za ubuduce VI krsite zakone ove zemlje i tu nema rasprave. Moze vam bit i to je to.

Tamjan
Gost
Tamjan

Dok je ministarka izvodila koronase niste beknuli, sad vam jedan smeta. Smeta dlaka, ne smeta balvan.

Musa
Gost
Musa

Brzo ce izbori pa cete plagaijatori ponovo u opoziciju..

Niro
Gost
Niro

Plagijator i pjano nazvati nekog lešinarom sramno i jadno.

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Pa kad je Dan Zalosti u nadleznosti vlade, sto ga niste proglasili ?????
Sve sto znate je prozivati Mila i DPS, vi niste vise opozicija nego vlast, puno ste toga obecavali, pokazite sto znate.

Dritan A.
Gost
Dritan A.

Lesinari – Becicu i Krivokapicu ponestaje kucne kulture.

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Đe ste demokrate, najveći licemjeri zajedno sa parlamentarnom “većinom”! Neka što žmurite i pravite se blesavi na sva nepočinstva vaših partnera, nego ubiste ovaj narod neblagovremenim zatvaranjem granica i države na 3 nedelje, da se očisti ovaj jad kako bi privreda mogla funkcionisati uz naravno strogu kontrolu ulaska u CG! Za 100 dana ste napravili haos i još gore ćete… Više »

Piksi
Gost
Piksi

Becicu, neka cvecko…..je li on ovo napisao ili prepisao?

Nesposobni
Gost
Nesposobni

Opravdanja na hiljade, rezultati nula. Radite nešto neka vam priča.

Send this to a friend