Politika

Demokrate: DPS puca po šavovima, oni ne mogu uvesti Crnu Goru u EU

Jučerašnji prijem Bečića i Abazovića u Briselu od strane komesara za proširenje Evropske unije, Johanesa Hana, i današnji susreti u sjedištu EU, potvrdili su da je Crna Gora dobila istinski proevropsku i građansku alternativu, kojoj su vrata Evropske unije širom otvorena. Toga kao da je svjestan i DPS, pa su u njihovom saopštenju kojim su se obrušili na predsjednika Demokrata jasno ispoljili koliki problem imaju sa tim što je Plan izbornih reformi Demokrata i GP URA sa najviših adresa iz Evropske unije i od strane najznačajnijeg dijela međunarodne zajednice pozdravljen i označen kao konstruktivan, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

<<<DPS: Bečić da se vrati u realnost<<<

Štaviše, kažu oni,  krivo im je jer je Evropska unija jučerašnjim susretom stala iza ovog plana, što je potvrdio i sam komesar Han.

“Možda ih činjenica da je plan koji su Hanu prezentovali Bečić i Abazović dobio svesrdnu podršku od strane značajnih adresa ne bi toliko sjekirala kada ne bi bila još jedan u nizu znakova koji ih podsjeća na to da oni kao dokazani antievropejci i evroskeptici, niti Crna Gora sa njima na čelu, ne mogu ući u Evropsku uniju. Da aktuelna crnogorska vlast može ispuniti uslove na putu pristupanja EU, zatvoriti neophodna poglavlja, udariti sama na sebe i odreći se privilegija, ne bi naš Plan izbornih reformi privukao toliku pažnju, niti zavrijedio pohvale od strane ovih prestižnih instanci”, smatraju oni.

Iz tabora Alekse Bečića  tvrde da je jasno da je i bez ovog šizofrenog odnosa svog predsjednika prema Evropskoj uniji, DPS u velikom problemu zbog međusobnih trvenja u koja se je javnost mogla osvjedočiti i s obzirom na različite reakcije na Plan izbornih reformi koje su dolazile iz njihovih redova.

“Tako su svi vidjeli da su, u veoma kratkom vremenskom razmaku, Milovi poslanici izjavljivali kako su protiv Plana Demokrata i URA-e, a drugi dio DPS-a ga prihvatio. To potpuno ogoljavanje i iznošenje na čistac popucalih šavova u DPS-u smatramo još jednim, istina – neplaniranim, ali uspjelim efektom Plana izbornih reformi kojeg su osmislile Demokrate i URA. I da zaključimo, DPS je bez obzira na svoja različita verbalna i vrednosna izjašnjavanja o Evropskoj uniji, svoj do srži antievropski karakter dokazao svojim antievropskim djelovanjem u dugom vremenskom periodu i sasvim je izvjesno da oni neće biti vlast koja će Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju”, smatraju oni.

18 Komentara na "Demokrate: DPS puca po šavovima, oni ne mogu uvesti Crnu Goru u EU"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend