Politika

Demokrate DPS-u: Pećinski nacionalizam je vaš jedini imidž

Gospodo iz DPS-a, pećinski nacionalizam je bolest sa kojom živite već trideset godina,istakle su Demokrate u odgovoru na poruku DPS-a da je Aleksa Bečić u problemu.

<<<DPS: Aleksa Bečić u problemu<<<

“Pećinski nacionalizam je vaš jedini imidž izvan kojeg ne postojite, izvan kojeg vas nema. Samo u pećinskom nacionalizmu vi se dobro vidite, ma s kojim nacionalnim predznakom pećinski nacionalizam bio. Vidjeli ste se i u Budvi na istom skupu čije poruke osudiše svi, i to u aplauzima brata Rajka Kuljače, aktiviste i lokalnog funkcionera DPS-a, kao i u aplauzima Voja Kuljače, dugogodišnjeg odbornika DPS-a i lica koje je na dan izbora krilo Rajka Kuljaču, vašeg predsjednika Opštine u poznatom budvanskom hotelu gdje su kupovali lične karte u mračnim hotelskim sobama. Vidjeli ste se i u Rakovićevom govoru koji mu je Svetozar Marović napisao u Beogradu, jer zašto bi, inače, Kuljače aplaudirale, ako ne zato što su prepoznale Marovićev rukopis? Takvo bestiđe koje je izgovorio Raković moglo je doći samo iz vaših glava i iz vaših usta”, kažu u taboru Bečićevom.

Kako tvrde, Raković je čovjek sa vašeg platnog spiska.

“I kad smo već kod promocija, Raković je čovjek kojem ste vi napravili najbolji promo tobožnjim zabranjivanjem ulaska u Crnu Goru. Ono što se čulo od Rakovića u Budvi i ono što vi pričate i činite unazad 30 godina u svojoj nacional-šovinističkoj pomami ni u čemu se ne razlikuje. To je karcinom bez izgleda da preživi u 21. vijeku, igdje, osim po pećinama iz kojih ste izašli prije 30 godina.  Jer vi pećinski nacionalisti ne možete da shvatite da jedna partija može okupiti i Danila Mrvaljevića, Crnogorca, koji govori crnogorskim jezikom, Zdenku Popović, Crnogorku koja govori sprkim jezikom, Štjefana Camaja, Albanca, Albina Ćemana, Bošnjaka, Dženana Kolića, Muslimana i tako redom gospodo iz nacional-šovinističkog bloka mrzitelja i kriminalaca po sopstvenom priznanju”, saopštavaju oni.

Demokrate pozivaju DPS da ne govori o konvertitstvu.

“Za vaše dobro vam savjetujemo: ne služite se riječima čije značenje ne razumijete. Ali pošto ste se već poslužili tom riječju, red je da vam se približi njeno značenje: to je kad vam je, dok kradete i obalu rasprodajete, Crna Gora u srcu, a more crnogorsko, a kad treba da odgovarate za krađu, bježite kao posljednje kukavice po Požarevcu, Novom Sadu i Beogradu i onda tamo sa plaćenim nacionalšovinistima organizujete skupove na koje dovodite i vaše ljude i smišljate onakve sramne poruke. E takvi ste vi, takva je sva vaša politika, sva vaša ideologija, sav vaš program, čiji je tvorac vašeg imena – Svetozar Marović. Koliko se gnušate poruka sa skupa u Budvi, vidjeli smo i kada ste Andriju Mandića izabrali za člana Odbora za odbranu i bezbjednost, a prethodno ga optužili za terorizam i napad na ustavno uređenje”, jasne su Demokrate.

Ovu priliku, kako dodaju,  koriste da DPS-u čestitaju formiranje koalicije sa DF-om, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, u Budvi.

“Ako nije tako, recite nam: zašto su ovih dana zajedno na Svetoj gori predsjednik SO Budva iz redova DF i predsjednik Odborničkog kluba DPS-a? Dakle, ili dogovarate detalje koalicionog sporazuma, ili planirate neki novi nacional-šovinistički skup. Treća mogućnost ne postoji. Na kraju, računamo da smo odgovarajući vama, odgovorili i svim vašim mikrofonima, slugama i saradnicima, posebno vašim decenijskim starim-novim koalicionim partnerima, onima koji nakon što im je cenzus postao nepremostiva prepreka na svim prethodnim izborima, ponovo vam se nude za brak. Svi su ih otkačili kojima su se nudili, pa sad pljuju po nama, da bi ih vi primili nazad”, naglašavaju oni.

Prema njihovim riječima, istrošena roba je najeftinija roba.

“Roba koja se nudi svuda, obično boba ne vrijedi. Spremna je sve uraditi samo da se još jednom proda. Međutim, ako ne znate o kom govorimo upućujemo vas na Slavka Perovića, čiju ste ideju ukrali i satrli. Još jednom, srećna vam nova koalicija S(veto) R(anko) A(ndrija) M(ilo)!”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ista priča sa prepoznatljivim porukama,jer njihovo bitisanje je sve više pod znakom pitanja.Preuzeli su partijsku firmu sa nazivom Demokrate, što je samo pokriće za necasno ponašanje i činjenje. Retorika iz zaostavštine Milosivicevog perioda.Politički rodoslov Becica je poznat,ista meta isto ostajanje.

rokenrola
Gost
rokenrola

Bravo Becicu! Novi predsjednik

Yuyu
Gost
Yuyu

Najgori je nacionalizam kad izađe iz pečine.

Mirko
Gost
Mirko

Koliko ja vidim pecinski nacionalizam je ono što potajno podržava Bečić. Taj čovjek nikada se nije jasno i nedvosmisleno izjasnio o crnogorskoj naciji, zastavi, jezuku.. Nije ni izjasnio niti osudio svoje članove na skupu u Budvi .Nije se izjasnio niti osudio ni jedan skup koji je organizovan u režiji nacional-šovinista. Kaze da je to nebitno! Kako nešto što vrijeđa više… Više »

Buffon
Gost
Buffon

Zato sto Becic radi, ne zamlacuje se srpstvom i crnogorstvom nego pokusava nesto da promijeni. Briga me ko je, radi mene se ne mora nikad izjasniti, moze biti i Kambodzanin ako posteno radi, ne krade, ne obecava sto ne moze ispunit.

Mirko
Gost
Mirko

Šuplja priča jer da je zaista građanski orjentisan, jasno bi rekao Crna Gora je građanska država koja daje pravo svim ljudima da budu po nacionalnosti ono što žele da budu, a svi smo zajedno crnogorci kao crnogorski državljani koji vole svoju drzavu, zastavu, himnu, porodicu, grad, komšije itd. Idemo dalje i svi koji misle drugačije neka idu u neke druge… Više »

Marv
Gost
Marv

Pa u tome je poenta, njega ne interesuje ta nacionalisticka bajka, ne zeli na tome da dobija poene. Jer ako vam u ovih 30 godina nije postalo jasno da je to sve jedna sarena laza i da se sve vrti oko novca onda treba skoknut do psihijatra.

Randolf
Gost
Randolf

Ovaj Mrvaljević je bio glavni aktivista Pozitivne Crne Gore, a prije toga DPS-a…. Na Cetinju se svi znaju.

Vezaro
Gost
Vezaro

nije dps np lscg

Dado
Gost
Dado

Kako je sve lijepo receno za DPS lopove.

Rolex
Gost
Rolex

E bruke SDP uporedjuje “demokrate” sa kokoskama,lele sto ovo bi sa kravatasima,kuku im u dom batalite politiku i idite u piljare,politika je misaona imenica za Amfijeve junose!

Bokelj
Gost
Bokelj

Kako te Borise nije sramota da POMINJEŠ ime i prezime Slavka Perovića? Kako vas nije sramota. Pa da imate imalo obraza stiđeli biste se izgovoriti njegovo ime. Sram vas bilo. Ovo je toliko mučno i tužno…

sjever
Gost
sjever

Ovi su totalno prolupali.

Fileopg
Gost
Fileopg

Laki je malo nefrozan pogotovo od kad ga šklepiše po labrnji iz Evrope…

mecka
Gost
mecka

Sjetimo se da je milo bombardovao Dubrovnik i ubijao civile, djecu i zene, grad pod zastitom Uneska. Sjetimo se da je najveci Srbin bio svojevremeno. Sjetimo se da smo prije njega mogli sebi da priustimo ljetovanje i zimovanje dje nam prst na karti stane, a danas zivimo od dva eura dnevno, dok on ima sat od 100000. Sjetimo se koliko… Više »

Boba
Gost
Boba

To je tvoj slobo radio aj cao zaostali pecinski covjece!

Cujo
Gost
Cujo

Propalu politiku sloba su podrzavale ubice nejaci kao ti tvoji…

Sonja
Gost
Sonja

Nema većih Nacista nego vi i DF

Dragutin
Gost
Dragutin

Samo se pitam što vam je ovo momče toliki problem kad nema niđe nikakve šanse na političkoj sceni!??!? Puštite ga, ne komentarišite ga, ignorišite ga. Ako ceć velikom vođi nema šanse da naškodi, što ne iskulirate?? Malko ste providni. 😉 Plus, ovako mu samo dižete rejting. 🙂

Dirigent
Gost
Dirigent

Hahaaaaahha..Demokrate su se pokazale, sve cetnik do cenika..prepucavaju se sa SDP-om, a ne napustaju jedan drugog iz koalicije u primorskim opstinama. Teatar apsurda.

C460
Gost
C460

Što si nervozan Boro

Rewe
Gost
Rewe

Koji panj

Send this to a friend