Politika

Demokrate: Građani da pokažu bunt protiv nacionalističke histerije

Crnogorska javnost, ovih dana, izložena je fašisoidnim porukama koje stižu sa raznih strana političke scene, tvrde Demokate.

<<<Rudović: Krapović je morao da napusti skup u Budvi<<<

“Valjda je svima jasno da se sve ovo radi po nalogu Mila Đukanovića. Za potrebe nacionalističke histerije u kojoj je Đukanović jedino naučio da se snalazi, njegovi izvođači radova u posljednje vrijeme pomahnitalo šire mržnju među građanima i među braćom. Poruke koje šalju ni u čemu se ne razlikuju od poruka sa raznih nacionalističkih skupova kojima su, pored pomenutog, i Rudović i R.K. prisustvovali ili ih organizovali. Međutim, ni to im nije dovoljno, nego u svoj nacionalistički brlog žele da uvuku i nas koji ne želimo da unosimo zlu krv među braćom”, ističu Demokrate.

Rudović se, tvrde oni, predstavlja kao guru građanske Crne Gore.

“A u stvari, po nalogu režima, pokušava R. K. – u, jednom od najvećih mrzitelja svih onih koji ne misle kao on, podvesti birače koji glasaju za URA-u i za Demokrate. Mikrofonu R.K-a, dakle, smeta Krapović koji je finansijski preporodio Budvu, ali mu ne smeta novi mentor koji je sa kriminalcima i sa DPS-om harao Budvom. Razlika između Rudovića i R.K, sa jedne, i Mandića, sa druge strane, samo je u nacionalnom predznaku. Istu mržnju koju jedni demonstriraju u odnosu na jedan narod ili državu, drugi demonstriraju u odnosu na drugi. Dok R.K. i Rudović pretenduju da druge nacije mrze u ime svih Crnogoraca, Mandić to isto pretenduje da čini u ime svih Srba. E, pa ne može”, kazale su Demokrate.

Prema njihovim riječima, ovi navodni branioci države zapravo su rušitelji njene državnosti, njenih crkava, njenih džamija, njenih katedrala, našeg suživota sa drugim narodima i vjeroispovijestima.

“Za taj perfidni naum pokušavaju da iskoriste jedan skup i određene poruke koje su se na njemu izrekle, iako su Krapović i Pejović jasno i više puta saopštili da su skupu prisustvovali isključivo u svoje lično ime, te da Demokrate nemaju nikakve veze sa tim činim i niihovom odlukom, kao i da se gnušaju dijela poruka koje su čuli, a naročito onih koje su mediji istakli u prvi plan, te da sa takvim zloslutnim nacionalizmom nemaju ništa, niti će ikad imati, kao što nemaju ništa zajedničko sa klasičnim nacional-šovinističkim blokom kojem pripadaju Đukanović, Mandić, Rudović i R. K, histerični mrzitelji svega i svačega, od svoje države do svojih sugrađana, koji ne misle kao oni. Vjerovatno je žao Rudoviću što su poruke sa skupa osudili i Krapović i Pejović, jer bi u suprotnom lakše mogao da širi svoje nacionalističke bacile”, saopštile su Demokrate.

Kako su dodai, sva je prilika da se Rudović nije mnogo odmakao od pozicija na kojima je bio dok je kao novinar srbijanskog lista “Vreme” o Đukanoviću ovako pisao: “Milo Đukanović, personifikacija crnogorskog modernog državotvornog pokreta, vjerovatno će biti jedini aktuelni crnogorski političar čije će se ime naći u nekim novim udžbenicima istorije Crne Gore”.

“Neka tobožnji branitelji države, u stvari mrzitelji drugih nacija i vjeroispovijesti, nađu jednu izjavu bilo kog funkcionera Demokrata koja odstupa od građanske profilacije naše partije, pa neka nas onda optuže da udaramo na građansko biće Crne Gore. Dotad, nemaju nikakav legitimitet da to čine. Naravno, neće ga ni imati jer takve izjave nema, ali oni pokušavaju da za svoj lični nacionalistički groš u svoje nacionalističko blato uvuku sve kako bi, na kraju, zajedno sa Đukanovićem, kako je i najavio R. K, formirali Vladu izbornog povjerenja koja bi trajala i nakon izbora”, kazale su Demokrate.

Građane svih vjera i nacija pozivaju, kako su istakli, na sveopšti bunt protiv nacionalističke histerije koju, po nalogu Mila Đukanovića, ovih dana pomahnitalo šire Andrija Mandić, Neđeljko Rudović i R. K.

“Za razliku od Demokrata koje nemaju bilo kakvu komunikaciju sa liderima DF-a, mentor Rudovića, R. K., u bekstejdžu, iza kamere, ima kontinuiranu i vrlo uspješnu saradnju sa jednim od lidera DF-a koji je organizator skupa i jedan od koautora poruka koje smo čuli u Budvi. Sva vaša malicioznost, kukavičluk i mržnja se sabila u ovaj postupak, kao i postupak Rudovića kada je za izborni krah optužio svakog osim DF, kojem se stavljao u zaštitu i sa kojim kuje planove protiv Demorkata i Ura-e. Zato njih, klasične političke kukavice i marginalce, rušitelje i mrzitelje, svađalice i sijače zle krvi među narodom, pozivamo da jednom za svagda odu sa političke scene i ostave ovaj napaćeni narod da živi u suživotu i miru među braćom i ljudima drugih vjera i nacija”, navode oni.

Jasno poručuju-nacionalizam koji šire je najopasnije oružje protiv svog naroda i svoje države.

“Oni, antisrbi, anticrnogorci, antibošnjaci, antihrvati, antialbanci, antimuslimani, antidemokrate i antievropejci su spremni kao zapete puške da zaigraju na konceptu negiranja nacija kojima ne pripadaju kad god Đukanović uzme konce u svoje ruke”, zaključuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Martin
Gost
Martin

Vamo niko ne valja, a ne znate dje ste šuplji.

Bazinga
Gost
Bazinga

Najbolje i nemati stav jer ti stavovi vode u podjele koje ne vode naprijed. Vrijeme ide a vozovi prolaze. Međutim mi stojimo na stanici čekamo voz koji ide nazad a ne naprijed što je pogubno za buduće generacije. Sve naše nesloge i podjele naša dijeca će da ispaštaju bili oni Srbi,Crnogorci ili ostali sasvim nevažno, njima ćemo da ostavimo ovo… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Ostavićemo im i šut u koritu rijeke Tare koji će oni morati da čiste da bi zatvorili neko poglavlje. Možda ćemo im i ostaviti naftne mrlje a onda ni oni neće moći zivjeti od turizma a tu izlivenu naftu neće moći iskoristiti. Neće moći živjeti ni od plodova zagađenog mora i zagađenih rijeka.Možda će živjeti od iznajmljivanja sebe na koncesiju… Više »

Bazinga
Gost
Bazinga

Jedna i jedina prava istina je da smo ustvari svi stanovnici planete Zemlje a ovo naše parče zemlje zove se Crna Gora u kojoj još ne sviće rujna zora a uskoro se neće čuti ni zvuk slavuja jer ni oni neće željeti da žive kod nas.

Nk1
Gost
Nk1

Rijetko ljigava partija koja nema stavove o najbitnijim pitanjima već im se sve svodi na izbjegavanje

Kals
Gost
Kals

Kakvih gluposti u ovoj izjavu. Čak i poslovično priglupi Bečić je sebe nadmašio.

Kjok
Gost
Kjok

Saopštenje Demokrata je napala šesta divizija depeesovskih botova. Teško će se mlađahne demokrate izboriti sa artiljerijom kojom ih zasipa ova sebe armada. Takođe, cijelo vrijeme su izloženi vazdušnim udarima pro-režimskih medija i ne piše im se dobro.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

IZDAJNICI DEMOKRATE

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

KAD SE BRANI SVOJE DVORISTE OD OKUPATORA TO JE NEDOZVOLJENO PO “DEMOKRATAMA”SRAM IH BILO,IZDANICI!

Zoran
Gost
Zoran

I demokrate igraju u velikosrpskom kolu.

Ons
Gost
Ons

Demokrate su čisti dukljani, najgora fela, bivši Srbi.

Djuro
Gost
Djuro

Nevjerovatno licemjere od ovih Demokrata… Ipak ste sada malo zakasnili sa saopstenjem… Ali ste pokazali da ste pravi Demagozi… Vas Krapovic je bio u prvim borbenim redovima… Jokic iz Kotora je popa poslao… Uglavnom polako se otkrivate… Ipak ne trebamo da zaboravimo odakle je Becic iznikao, to je SNP, a ideolog njihov i osnivac Bulatovic je isto bio… Eto narode… Više »

radosav72
Gost
radosav72

Ako nije znao sto ce tamo biti, u sto ne vjerujem, trebao bi da izadje i izvini se Budvanima , jer velika vecina Budvana ni u snu ne bi posla niti podrzala ovakav skup. A najmanje sto moze da uradi za svoju stranku je da odmah prepusti funkciju nekome drugome.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A što je s vama jadni ne bili? 21 vijek je eeeejjjjn Zato imate po 20% na svake izbore praistorijska politiko

Medovina
Gost
Medovina

Kad bi građani pokazivali bunt protiv bilo koje histerije, prvi bi vi bili na udaru.Nijedno saopštenje od kada pratim politiku, a pratim je od devedesetih, nije sadržalo toliko mržnje, prostakluka, nelogičnosti…..stekao sam utisak da su ovih nekoliko dana listali sva saopštenja u zadnjih dvadeset godina i iz svakog, uzimali rečenice, koje imaju za cilj da što više napakoste neistomišljenicima.Tako nevješto… Više »

NBA
Gost
NBA

MEDOVINA,BRAVO ZA KOM. U POTPUNOSTI SE SLAZE SA TOBOM!

Vesna
Gost
Vesna

Zasto ne objavite moj komentar fa se politicari prema gradjanstvu odnose kao prema marvi koja nista ne zna i ne pamti?

Duda
Gost
Duda

I nije vas stid.Vas Krapivic u prvom redu izdajskoga skupa a vi romane pisete I kad nista nemate I ne mozete osudjujete Mila Đukanovica.Sanjajte ga dugo cete

miki
Gost
miki

muka mi je dok citam vase gluposti

Anka
Gost
Anka

Ovi su nacisto izgubili politicki kompas, vise ne znaju sta pricaju

Vesna
Gost
Vesna

Nasi politicari,pa i Vi Demokrate,kao da zaboravljate da Vas biraju gradjani Crne Gore i kao da su zamenjene teze da su gradjani tu zbog Vas,a ne obratno.Nema mesta prolivanju zuci,jer kad prihvatite da predstavljate nekig morate voditi racuna o svakom svom koraku.Konkretno,najbolje bi bilo da ste se zadrzali na izjavi gospodina Krapovica,bez potrebe za objasnjavanjem i napadanjem bilo koga.Imalicste moje… Više »

Brigita
Gost
Brigita

Kod nas se ne priča ekavski

Dejan
Gost
Dejan

Prazna prica

Demokrate zvane
Gost
Demokrate zvane

Samo demagogija i prazna retorika.

xyz
Gost
xyz

Krapovic i Pejovic rekli da se gnusaju nekih poruka koje su se cule. Jako zanimljivo.Nijesu to znali da ce se reci i zbog toga su podnijeli ostavke u svojoj stranci iako su prisustvovali u svoje licno ime.Ovo je klasican primjer ogoljelosti politike Demokrata.

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Dok Krapovic sjedi u fotelju gradonacelnika Budve nide ne prestavlja sebe privatno vec grad i stranku iz koje dolazi.Ovo mu je zivotna greska koja ce ga mnogo kostati a imao je dosta pristalica i podrske u Budvi

Lovcen
Gost
Lovcen

Demokrate, dzabe ste krecili

1485
Gost
1485

Cekali su tri dana da odgovore na optuzbe o saucesnistvu na sramnom budvanskom sijelu da bi nekako uglavili Mila u svoj kncept “odbrane” od srbofilstva. E,stidjeli se od g. kad obraza nemate. Sram vas bilo, potudjenici!

2posto
Gost
2posto

Pa demokrata Krapovic se docerao i sjeo u prvi red kao pravi domacin. I lijpo docekao ove sto ih vi brljate. Ne razumijem sto je problem Demokrata. Pobjede nijesu a bogami ni podjele. Ojha

tu tu pa pa
Gost
tu tu pa pa

Pukli ste. Je li Krapovic DPS. Mislite li vi da je narod blesav pa nije vidio o cemu se radi. Maske su pale.

Zoran
Gost
Zoran

Po ‘Demokratama’ onu sramotu u Budvi organizovap Milo. Dezurni i za njihov poraz. Sada i moralni

Nera
Gost
Nera

A sto je sad nervoza?
Krapovic sa vrhom demokrata je podrzao fasisticki skup u Budvi,sto je bilo i ocekivano.
A sto se tice privrzenosti drzavi,svi do jednoga su bili protiv nje 2006.bas kao i njihove porodice.To su bivsi Milosevicevi i Bulatovicevi ministri koji su predvodili tadasnji front protiv CG.
Sada se kao cude sto im se nevjeruje da su demokrate.

CiNick
Gost
CiNick

E, da ste tako histerično ustali i protivu destrukcije druge strane, a ne da ih podržavate svojijem prisustvom…

Dyn
Gost
Dyn

Hoćemo nove izbore u Kotoru, ne zato sto su na vlasti četnici, nego zato sto su arogantni i nesposobni za bilo sta da urade dobro za grad!!!!
Sramota, Jokić=manipulator sa velikim budzetom

Brigita
Gost
Brigita

Slavna pobjedaSrbske vojske nad komarcima
Ubijeno 100 komaraca i samo jedan vojno poginuo

dddejk
Gost
dddejk

Demokrate putem Pozitivne, na dva posto

Region
Gost
Region

Nema tu bunta, mora se reagovati na zahtjev da se Njehoš i Kiš recimo sklone iz udžbenika. Ili Krsta sa Zastave, Grba. Tu kada se ne bi odreagovalo sklonili bi ih za jedno popodne

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Kakvo politicko bilaznjenje i kafansko ogovaranje!

Galeb
Gost
Galeb

Predlazem DemoNkratama da jos duze pismo napisu.
Mozete se branit do prekośutra pokazali ste dje,ste,pa jos potvrdili u Kotoru ,đe baš po zadatku niko ne bi od vas u Sv.Nikolu.
Prozirno,školski…Necemo da im dokazemo ,procitani ste I od dijela vasih pristalica,sto nije tesko.
Pisite I pravdajte se sto duze.

Lale
Gost
Lale

Čujes ovo časti ti:
Milo kriv što je Krapović na izdajničkom skupu velikosrpske sprdnje.Haaaaaa haaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Send this to a friend