Politika

Demokrate: Gvozdenović zakazuje sastanak radne grupe koja nije ni formirana

Branimir Gvozdenović nastavlja sa pokušajima opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, tvrde Demokrate.

<<<Sjednica Odbora u ponedjeljak<<<

“U skladu sa tom namjerom, preko Stručne službe zakazuje sastanak “radne grupe 6” sa ekspertkinjom Venecijanske komisije, a opšte je poznato da radna grupa nije ni formirana. Odluke o formiranju radnih grupa ili pododbora nisu usvojene, a ako tvrdite suprotno hitno ih dostavite svim članovima Odbora i medijima”, poručuju Demokrate.

Ističu da Gvozdenović na ovaj način dovodi u zabludu eksperte Venecijanske komisije tako što ih poziva da prisustvuju sjednicama nepostojećih radnih tijela i grupa.

“Sa kim će se sastati gospođa Tatjana Bogušević, ako radna grupa koju ste naveli u pozivu pravno ne postoji? Niste valjda mislili da se radne grupe mogu formirati jednostrano, usmeno i u skladu sa kadrovskim željama Mila Đukanovića. To vam, budite sigurni, nećemo dozvoliti, a  takve radne grupe jedino možete formirati na vašem Kongresu”, poručuju Demokrate.

Kako bi se rad Odbora vratio u pravne okvire, Demokrate traže da se hitno usvoji naš predlog odluke o formiranju pododbora.

“Staćemo na put vašem pokušaju uvođenja bezakonja i jednostranog nametanja postupka rada koji je potpuno suprotan propisima. Potpuno je apsurdno da pokušavate nametnuti raspravu na ekspertskom nivou sa međunarodnim partnerima, a prethodno nijeste ispoštovali najosnovnija pravila i zvanično formirali tijelo koje bi učestvovalo u dijalogu”, kazali su u partiji Alekse Bečića.

Prema njihovim riječima, ovakvim postupkom DPS direktno dovodi u zabludu visoke predstavnike međunarodne zajednice prikrivajući činjenicu da radne grupe nikada nisu formirane, te da su tako neformalni sastavi radili bez opozicije.

“Dakle,  međunarodni eksperti ne razmatraju tekstove koje je usvojio i razmatrao Odbor, već tekstove članova radnih grupa iz DPS-a i drugih stranaka vladajuće koalicije, što je skandalozno. Drugim riječima, DPS je ekspertima međunarodne zajednice podmetnuo partijske materijale na koje je stavio oznake Skupštine Crne Gore i radne grupe Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva koja nije ni formirana, što predstavlja kriminalni čin”, navode Demokrate.

Oni su poručili međunarodnim ekspertia da ne dozvole sebi da ih DPS na ovakav način zloupotrebljava u cilju ostvarivanja uskostranačke koristi i namjere da za svoje tekstove i predloge navodno dobije pozitivno mišljenje.

“Materijal koji vam je dostavljen nije djelo Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, već DPS-a i vladajućih partija. Neformalne grupe koje DPS želi predstaviti kao zvanična radna tijela, nisu skupštinske, vec stranačke, i kao takve nisu grupe za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, već radne grupe za krađu izbora. Dakle, DPS radi bez pravila, mimo pravila i bez učešća opozicije. Još jednom poručujemo da sve što je DPS jednostrano usvojio u okviru neormalnih radnih grupa vladajuće koalicije, može da baci u otpad ili ponese na Kongres”, zaključuju Demokrate.

S.Đ.

36

avatar
1000
36
0
0
 
36
Edi89Vojnik777ZarkoGolubicZigmanKoviljka tomic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Edi89
Gost
Edi89

Demokrate su jedine koje opstruiraju rad Odbora

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Pa ove demokrate nemaju granice u gluposti

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Demokratska Crna Gora -neradnici koji gomilaju pare na racunima

Zigman
Gost
Zigman

Jesu ovo one iste Demokrate koje su htjele da ucestvuju u vladi izbornog povjerenja iako nikada nijesu ucestvovali na izborima

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Sad ovo pricaju a zauzeli dva mjesta u Odboru, i sad se vodi polemika oko toga jednog mjesta koje su zauzeli jer nijesu trebali!

zacanka
Gost
zacanka

Dok vi mlatite praznu slamu DPS radi na daljim aktivnostima na usvajanju preporuka i misljenja medjunarodne zajednice.

ines23
Gost
ines23

Po ko zna koji put samo sto rade sire dezinformacije!

Kinez
Gost
Kinez

Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Demokrate su jos davno zasluzile brisanje sa politicke scene.

Enesa
Gost
Enesa

Pljuju Dps, a ovamo trce da sa njima budu za istim stolom.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Nasli se strucnjaci, koji nijesu u stanju opstinu da vode, da nesto pricaju

Minja
Gost
Minja

Boze žalosti od ovih demokrata oni sve nesto oće a ni sami ne znaju sta bi. Odlučite se vec jednom

Srna
Gost
Srna

Vama je Dps trn u oku vidim ja

Dakica
Gost
Dakica

Pazite sta pričate bojim se da ubrzo ne budete sa Dps-om, pa da bude kuku lele sta smo pricali

Vitinka
Gost
Vitinka

Kako nije oformljena radna grupa kad ste vi prvi potrcali u nju i to se svadjate za mjesta u Odboru!

oliver14
Gost
oliver14

Radna grupa je oformljena nego to sto vi sad pokusavate da lazete javnost to vama na obrazu!

Send this to a friend