Politika

Demokrate i Crnogorska Careviću prijete otkazom zbog privremenih objekata

Marko Carević

Budvanske Demokrate i Crnogorska će izaći iz vladajuće koalicije sa Demokratskim frontom u Budvi, ukoliko predsjednik Opštine Marko Bato Carević da saglasnost na izmijenjeni Plan privremenih objekata koji je pripremilo Ministarstvo turizma i uređenja prostora, saznaju Dnevne novine.

Plan Ministarstva na čijem je čelu Pavle Radulović, koji je upućen Opštini Budva, predviđa da šest diskoteka na budvanskom šetalištu, i još 14 ugostiteljskih objekata lokala brze hrane i trgovačkih radnji šetališta ispod Pošte, koji su u zoni Morskog dobra ostaju i ovoga ljeta.

To znači otvorene diskoteke Trokadero, Paris, Ambinete, Rafaelo, Maltez i Miami, ostaju da rade i ove godine, dok će objekti koji su u nadležnosti budvanske opštine biti uklonjeni.

Ministarstvo očekuje da Opština Budva odgovori do 22. aprila. Taj rok je, sva je prilika, i datum koji će određivati sudbinu budvanske koalicije.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Carevićevi koalicioni partneri Demokrate i Crnogorska su decidno protiv ovog plana i traže od Carevića da ga odbije.

Javno preduzeće Morsko dobro zatražilo prije Nove godine mišljenje od Opštine da li je saglasna da na šetalištu kojim lokalna uprava ne gazduje, ipak ostanu diskoteke.

To je odbio tadašnji predsjednik Opštine Dragan Krapović, ali i lider Demokratskog fronta Marko Bato Carević. Uslijedili su protesti ugostitelja i vlasnika lokala brze hrane i trgovačkih radnji koji su tražili da, zbog nemogućnosti da se ta lokacija uredi jer je sezona uveliko počela, dozvoli da rade još ovo ljeto, te da su spremni da ispoštuju sve uslove koje od njih budu tražili.

Ministar Pavle Radulović, međutim, ima argumente za ostanak ovih objekata.

On je rekao da je jedan od uslova da se privremeni objekti povuku nekoliko metara od šetališta.

“Diskoteke moraju ugraditi limitatore zvuka i limitirati ih na 65 decibela, i svi moraju dostaviti garancije banke, odnosno keš depozite da će sami ukloniti svoje objekte od 1. oktobra, zaključno sa 31. oktobrom i takav plan će biti poslat na mišljenje, kao što je to bio slučaj i sa planom za Žabljak. Ukoliko se Opština složi s tim da ostanu, oni će ostati na tom mjestu. Ne samo Opština, nego i Uprava za zaštitu kulturnih dobara. Ukoliko se ne složi, oni će biti uklonjeni i to je to”, kazao je Radulović.

Saglasnost da ostanu diskoteke na šetalištu dali su i hotelijeri hotela Budva, te vlasnici budućeg hotela Falkons koji se gradi preko puta diskoteka.

I pored jasnog stava ministra Radulovića, da je sve u rukama budvanske opštine, u ovom gradu kolaju priče da može doći do raskida koalicije i da Demokrate Dragana Krapovića i Crnogorska Vladimira Pavićevića sumnjaju u iskrenost Demokratskog fronta.

Pojedini funkcioneri Demokrata i Crnogorske, koji nijesu htjeli da im pominju ime, jer, kako su rekli ne žele da vrše pritisak na predsjednika Opštine, juče su potvrdili Dnevnim novinama da će ove partije sigurno izaći iz koalicije ako Carević pristane na plan Ministarstva.

Odgovor na pitanje da li će Opština dati pozitivno ili negativno mišljenje o Planu Ministarstva novinar Dnevnih novina juče nije mogao da dobije jer Marko Bato Carević nije odgovarao na njihove pozive.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

Gospodine Marko Bato Careviću, nacionalno se razlikujemo,politički pogotovo,međutim ostani ono što jesi i nedozvoli da ova bitanga od ministra Radulovića manipuliše sa tobom.Da ti nije nudio i obećao da neće rušiti Krstionicu i onaj “Kontejner”na Rumiju.

Bu2
Gost
Bu2

Kad sofer umisli da je vrsni politicar, pa dozivi da se sa njim u 50toj godini zivota sprda SNP djecurlija👎

Realno
Gost
Realno

Dovoljno je reći Demokrate, jer je ,,Crnogorska” mali lažnjak-privjesak, stvoren za jednokratnu upotrebu.

Enesa
Gost
Enesa

Ima li ista Demokratama da odgovara?

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Svaku opstinu u kojoj su imali vlast su unazadili. Sto vise da ocekujemo od opozicije?

Marelica
Gost
Marelica

Ko zna kakav su oni plan imali na umu, pa su ovako reagovali.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

A ko zna kome su oni obecali to mjesto, pa brze bolje da uklone privremene objekte.

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Aoooo, dodje mi tacno da navijam za ovoga Csrevica, iako sam pravi Crnogorac,
kad vidim koje persone i partije bi nesto i nekoga da ruse! E, jada: Pavicevic i Becic, hahahaha.

Gost
Gost
Gost

Treva ukloniti sve objekte sa šetališta u Budvi da strani odmaraju na pravi način!

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

ne dirajte Bata one je jedna ljudska velicina. DF=DPS pa kako kome sto kad fali

Stapi
Gost
Stapi

Budva, anketa: DF-Bato Carević 32 odsto, DPS 31, Demokrate 9, Crnogorska 7, SD 4, SDP 3, URA 3, SNP 3, Demos 2, Prava CG 2…

anoniman
Gost
anoniman

ja sam da se uklone sve diskote i zatvore ne samo u budvu nego u sve gradove crne gore jer te diskoteke nisu donijeli nista dobro ovoj omladini samo lose a to je droga marihuana prostitucija striptiz itd a sto je jos grdje koliko je omladine pobijeno po tim otvorenim i zatvorenim diskotekama

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Ovaj front je donekle i ozbiljna partija u odnosu no ove sektase i ravnogorsku

Kaktus
Gost
Kaktus

Ma je li casti ti ? Oni prijete nekome ? Vidjecemo ih na sledece izbore ,izigrali su povjerenje svakog covjeka

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Lako se pavicevicu i becicu brukat tuda ,oni ionako ne zive u budvi

Send this to a friend