Politika

Demokrate i URA poručili DF-u: Vratili ste se u Skupštinu da pomognete svom poslodavcu DPS-u

Izbori su završeni, ali se politički rat koalciije “Za 21.vijek” i Demokratskog fronta nastavlja. Nakon što ih je DF optužio da se Demokrate i URA u parlament vraćaju po naredbi ambasade, reagovali su iz ove dvije partije.

Kažu da za razliku od Demokratskog fronta koji se u parlament vratio bez ispunjenja bilo kog javnosti poznatog uslova od strane DPS-a, iako su prethodno saopštavali da će svaki povratak u parlament dati pojas za spasavanje DPS-u, a da će onaj ko se vrati biti nova Pozitivna, Demokrate i URA ni ubuduće neće prisustvovati sjednicama Skupštine, niti radu  njenih redovnih tijela, sve dok se ne ispune uslovi koji su jasno navedeni u Planu koji su juče predstavili lideri koalicije “Za 21. vijek”. Navedeni Plan je pozdravio komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, Johanes Han, pozvavši predsjednike Demokrata i URA-e da sledeće nedjelje posjete Brisel.

<<<Đukanović: Ambasada naredila Bečiću i Abazoviću da se vrate u parlament<<<

“Plan obuhvata sva pitanja, počevši od Sudskog savjeta, novog Savjeta RTCG-a, sveobuhvatnih izbornih reformi, preko promjena u ASK-u i DIK-u i medijskih zakona, do dogovora o opštim lokalnim izborima u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora. Naši zahtjevi se nalaze upravo na fonu zahtjeva opozicije i opozicionih birača i bez njihovog ispunjenja ne prekidamo bojkot sjednica Skupštine i redovnih radnih tijela, tako da prvo pitanje koje se postavlja jeste: ko je vama naredio da se vratite u Parlament bez ispunjenja bilo kakvih uslova i za čiji ste račun to uradili? Ili, šta je na vas djelovalo tako podsticajno da se vratite, ako nije ispunjenje tih uslova? Sigurno je jedno: vaš povratak u Skupštinu nije u interesu opozicije jer ste time pomogli DPS-u i Milu Đukanoviću, svom poslodavcu”, poručuju iz koalicije “Za 21.vijek”

Dodaju da za razliku od DF-a koji su se zalagali za koministarsku Vladu s DPS-om, oni neće ulaziti u bilo koju Vladu koja podrazumijeva učešće DPS-a.

“Treće, upravo ste vi, zajedno s DPS-om, 2014. godine, izglasali izborno zakonodavstvo koje je izazvalo osporavanje i domaće i međunarodne javnosti, a koje sada i zahtijeva sveobuhvatnu reformu. Žao nam je što su i dalje jedine aktivnosti određenih lidera DF-a konstantni, svakodnevni napadi na opoziciju i nove progresivne snage. Sami sebe uništavate, ali mi vam ne možemo pomoći, kad sami sebi nećete”, navode Demokrate i URA.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

ne nego sto ste milu obezbijedili pobjedu dbijajuci zajednicku borbu protiv lopova…isti ste ka i on….zamjena teza…🐒🐒🐒🐒

Mirjana
Gost
Mirjana

Auuuu.Zut,modar,plav i otecen.A pogled mu cudan.Sto je sa ovim Gosp.Kao da je izasao iz Ausvica.Daleko bilo,bas se promijenio.A sav kao balon,svaki cas kao da ce da pukne.E sto je teska ova politika,udari na ljepotu a Boga mi i na mozak.

Jovo
Gost
Jovo

tesko nama sa ovakvim cirkusantima vise nije smijesno vec je za plakanje.

Milan Pg
Gost
Milan Pg

Velika je i slatka lova ta politika!

Rada
Gost
Rada

Drugim riječima “mala bara, puno krokodila”…

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Sto bi nas narod reka, odlicno ste prosli na izbore momci 🙂 ovi ka da boluju od demencije pa nastupaju trijumfalno i jos uslove postavljaju… da su principijelni povukli bi se ka sto nikad nece sva je prilika… ali i ne moraju, ako im ne smeta da gube non stop 🙂

Pedja
Gost
Pedja

O čemu vi, prevaranti,govorite? Svak zna,ako ima tri čiste,da je vas formirao DPS.Kao i takozvanu Pozitivnu. Pogledajte šta je i đe je sad Pajović !!! Isti ste i vi.Ni jsdan glas DPSa ne vučete..Dritan ne može odbornika da dobije u svom gradu,Ulcinju.Dje je Bečić bio kad se lomio DPS- pomogao im da stane na noge. Dosta je laži. Radite što… Više »

No name
Gost
No name

Kako ste jadni i bijedni ličite na žabce gledajući vas izgledate jadni i bijedni sa vašom politikom tinete u živo blato odajle vas ni Putinovi kozaci nemogu isčupati niko vama nije kriv što vi pojma nemate o politici osvrni te se na ove zadnje izbore od 27 maja samo ako znate sabrati 2+2 jasno će vam biti da vas birači… Više »

Send this to a friend