Politika

Demokrate i URA u svađi sa svima, kažu da nije do njih

Bečić i Abazović

Na crnogorskoj političkoj sceni vlada velika podijeljenost, predstavnici vlasti i opozicije svakodnevno “ratuju saopštenjima, a retorika je svakim danom sve oštrija, naročito među opozicionarima.

U posljednje vrijeme u ratu saopštenjima, ali i u verbalnim napadima na političke neistomišljenike prednjače Demokrate, za koje se može steći utisak da su, osim sa partnerima iz Građanskog pokreta URA, “posvađani” sa većinom partija na državnom nivou, pišu Dnevne novine, navodeći da su Demokrate u sukobu sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista, Socijaldemokratskom partijom, Socijaldemokratama, Demokratskim frontom…

Prema riječima programskog direktora Građanske alijanse, Borisa Raonića, “velike političke tenzije i nepovjerenje među partijama se manifestuju nepostojanjem elementarne komunikacije među političkim subjektima”.

“Mnogi od njih i u tome vide jedinu strategiju, jer je najlakše ući u biračko tijelo naviklo na radikalnu retoriku i isključivi stav spram vlasti. U tim stvarima treba tražiti uzroke nedostatka komunikacije među opozicionim partijama”, rekao je Dnevnim novinama Raonić.

I poslanik SDP-a Raško Konjević juče je, govoreći o Demokratama, kazao da je “njihovom politikom samodovoljnosti i prekidanjem komunikacije sa gotovo svim političkim subjektima nanijeta šteta ukupnom demokratskom procesu”.

Sa druge strane, u Demokratskoj Crnoj Gori ističu da sa njima nije teško ostvariti kvalitetnu saradnju.

“Imamo samo jedan preduslov, a to je da nema nikakve saradnje sa DPS-om i njihovim saradnicima”, rekao je za Dnevne novine član press centra Demokrata Bojan Rajević.

Kako kaže, Demokrate su jedan od rijetkih političkih subjekata koji odbija da igra u “nacionalističkim, zlim kolima u Crnoj Gori, čije su kolovođe lideri DPS-a i DF-a”.

“Demokrate su jedini politički subjekt čiji su se poslanici odrekli svih privilegija koje nosi poslanička funkcija, Demokrate su jedini politički subjekt čiji poslanici izdvajanjem od sopstvenih zarada obnavljaju osnovne škole po Crnoj Gori, Demokrate su jedini politički subjekt koji je stavio veto na podjele, Demokrate su subjekt koji je rekao da se neće vraćati u parlament bez ispunjenih uslova cijele opozicije i održao riječ”, navodi Rajević.

Na pitanje da li se Demokrate osjećaju usamljeno na političkoj sceni Crne Gore, Rajević odgovara konstatacijom da zajedno sa većim brojem subjekata u opoziciji obavljaju vlast u Budvi, Herceg Novom, Kotoru i Beranama.

“Ta vlast daje najbolje rezultate, kako za te opštine, tako i za građane koji u tim opštinama žive. Taj podatak ukazuje da problem ne leži u nama i da bez problema možemo da sarađujemo i sa ljudima iz političkih subjekata koji o mnogim pitanjima ne misle isto kao i mi. Saradnja sa Demokratama može izostati tek onog trenutka kada se neko najgorim i najpodmuklijim riječima odnese prema najvišim funkcionerima Demokrata na način na koji su to činili lideri Demokratskog fronta sa državnog nivoa. Šta je logičnije od toga da sa nekim ko vas vrijeđa i kleveće prekinete svaku komunikaciju?”, upitao je Rajević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

kakvi su ka MILO I MOMA skraćena forma…

Randolf
Gost
Randolf

Kako da ne….Razbijači partija, Dritan Pozitivne, ovaj Bečko SNP su dobri đaci, ali ih nastavnica mrzi pa su zato jediničari…

Vesna
Gost
Vesna

Kako poziraju kao da odlucuju o sudbini planete …!

Goran
Gost
Goran

Stavili ste veto na podjele,ma nemoj?Aleksa Becic je pokusao da prevari Crnogorski narod nazivajuci svoju partiju gradjanskom partijom,a to nema veze sa istinom.Demokrate su zamaskirana Nacionalisticka partija..

marius
Gost
marius

Demokrate su se svega odrekli, sam nisu plata. A cega su se to odrekli, obaveze da sjede u poslanickim klupama i zalazu se za dobro gradjana koji su ih birali. Koji foliranti .

Jaksa
Gost
Jaksa

“Demokrate su jedan od rijetkih političkih subjekata koji odbija da igra u “nacionalističkim, zlim kolima u Crnoj Gori” – I onda odu svi na proslavu 100godina ujedinjenja! Pfffff

Crnogorac
Gost
Crnogorac

To je ta poznata srpska matrica, niko neće sa njima, a oni se i dalje prave najpametniji i mrze sve, a ne pitaju se zašto svi bježe od nas.

Sveto M iz BG
Gost
Sveto M iz BG

Ti si Crnogorac DPSovac.. ja te ne priznajem za Crnogorce.Crnogorci su časni ljudi koji ne trpe ni lance ni lopove, ti se samo piši Crnogorcem a bez gaća si na …..

z d
Gost
z d

Demonkrate i URA-ši đe dođu tu trava ne raste!!! Kako upravljate najbolje vide Budvani, a posebno je dobro što nijeste NACIONALISTIČKE partije što se vidi po proslavi sramne 100 godišnjice.
3,14 i pre3,14

Ćotek
Gost
Ćotek

Zato što svi ostali ili su radili ili rade za Mila i DPS! 😽😽😻

Jaksa
Gost
Jaksa

Pa demokrate su proizvod SNP-a, i ostalih prosrpskih strnaka- znaci bili su sa DPS.

Mario
Gost
Mario

Cotek,ja mislim da rade debelo za RAVNOGORCE,ajde i ti s njima,nece nas “steta” naci.Providno kao dan,vidjet ces “ubrzo”sa kime ce.sa CETNICIMA,ali se trenutno “foliraju”.

Send this to a friend