Politika

Demokrate: Imenovanje Pribilović više nego jasna manifestacija povratka DPS-a na vlast

Suzana Pribilović

Suzana Priblović, poslanica i prva perjanica DPS-a Budve koja je juče izabrana glasovima URA-e i SNP-a za predsjednicu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore je ona ista osoba protiv koje su tadašnji predsjednik SO Budva Krsto Radović, ali i SNP i URA, podnosili krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja u korist uzurpatora prilikom nasilnog i protivzakonitog preuzimanja vlasti u Budvi u ljeto 2020. godine, navode iz ove partije. Takođe, dodaju, Suzana Pribilović je osoba koja je omogućila prekrajanje izborne građana Kotora, kada je zahvaljujući njenim odlukama na čelo Opštine Kotor nezakonito postavljen pajser-predsjednik Željko Aprcović.

“Neosnovanom i neovlašćenom tvrdnjom u ime Ministarstva javne uprave da su predsjednik SO i predsjedavajući SO Budva povrijedili Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, Pribilovićka je bezobzirno, neprofesionalno, politički pristrasno i, uz sve to, perfidno pokušavala da pripremi teren da se politička i pravna hajdučija koju je najavila grupa odbornika predvođena DPS-om može smatrati legalnom i da, što je im očigledno jako značajno, ta pravna hajdučija može biti štićena policijskom silom”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Stoga, ističu u DPS-u, najnovije imenovanje Probilović je više nego jasna manifestacija povratka DPS-a na vlast, i to – da sramota bude veća – uz pomoć istih onih ljudi koji su protiv nje podnosili krivične prijave i Pribilovićku označavali kao osobu koja je doprinijela prebijanju i batinanju poštenih građana Budve.

“Ovom činom ti poslanici su pljunuli u lice svim pohapšenim i prebijenim građanima tokom te borbe protiv ustavnog puča. Tom prilikom je današnji dron-premijer Kavačkog klana, a tada sve su prilike lažni opozicionar-spavač DPS-a, lično ispred zgrade opštine davao izjave protiv kriminalnog preuzimanja vlasti. Ako se pak toga ne sjeća, s obzirom da mu je Suzana Pribilović danas koalicioni partner, onda mu sigurno sledeće njegove riječi izgovorene tada ispred opštine Budva zvuče kao noćna mora: “Budite sigurni da ako budete gazili narodnu volju, da će u trenutku kad vam bude najteže narod pregaziti vas”. Jedino u čemu vidimo pravdu jeste da je svaki pokušaj neustavnog rukovođenja kojeg se Pribilovićka prihvatila bio izuzetno kratkog daha, pa će i ovaj poslednji gdje to pokušava uz pomoć dojučerašnjih tužitelja”, zaključuju Demokrate.

Send this to a friend