Politika

Demokrate Kotor DPS-u: Bolje da nikad, nigdje ne govorite o radu parlamenta

Kotor

Na vašem mjestu nikada ne bismo govorili o radu parlamenta, bilo kojeg i bilo gdje, poručile su danas Demorate Kotor lokalnom odboru Demokratske partije socijalista, koji je ranije saopštio da predstavnici vlasti u tom gradu ne mogu sakriti činjenicu da zvanično i formalno parlamentarna većina u lokalnom parlamentu ne postoji.

“Opštinski odbor DPS Kotor, ili barem ono što je ostalo od njega nakon niza poraza i samosramoćenja, nastavlja da uveseljava kotorsku i crnogorsku javnost svojim saopštenjima. Iako bi se najradije nasmijali ovakvim verbalno-grafičkim bravurama kakve su dostojne njihovog bivšeg koordinatora Svetozara Marovića, moramo radi njih samih da ih podsjetimo na nekoliko činjenica”, kažu Demokrate.

Kako dodaju, uprkos DPS tvrdnjama da ne postoji parlamentarna većina u Kotoru, za članove svih frakcija kotorskog DPS-a jedino je zajedničko što znaju da većina postoji, a da oni nisu dio nje, niti će u Kotoru ikada više biti.

“Teza o tome da ne komuniciramo između sebe je još dalja od istine, ali je utoliko bliža stanju unutar DPS, gdje ne razgovarate jedni sa drugima, a šef iz Podgorice nakon nezaboravnog polupraznog skupa u Kotoru i još nezaboravnijeg govora vašeg lokalnog predsjednika neće ni da čuje za vas”, poručuju Demokrate DPS-u.

Povodom uspješnosti “pilot projekta”, podsjećaju da je vršenje vlasti DPS-a predstavljalo veoma uspješan projekat, ali samo za šefove u Podgorici i njihove lične interese, pa im Demokrate preporučuju da, umjesto što se samoproklamuju kao mjerilo uspješnosti, miruju u zasluženim opozicionim klupama.

“Očigledno je po vašem mišljenju parlament kotorski bolje radio kada ste usvajali odluke štetne po grad ili onda kada ste u zajedničkom zločinačkom poduhvatu sa vašim ministrima usvajali plan Kostanjice zbog kojeg danas cijeli svijet gleda na stanje Kotora. Nejasno vam je da ljudi mogu da imaju svoje mišljenje i da o tome razgovaraju i diskutuju i da za to treba vrijeme, jer vam je svaka odluka, pa i one o predsjedniku odbora, diktirana”, ističu Demokrate Kotor.

U toj partiji su se osvrnuli i na priznanja, naglasivši da će biti i za njih vremena.

“Pa ćete priznavati ko je sklapao štetne ugovore, ko je kriv za dospjele dugove, ko je odgovoran za desetine, a potencijalno i stotine hiljada eura naknada i štete koje trpe naša javna preduzeća. Izbori će u Kotoru biti u redovnom terminu, 2020. godine. Uostalom, kada god bili izbori, ukoliko se do tada održite kao partijska organizacija i nastupite jedinstveno a ne u tri-četiri frakcije, bićete potučeni do koljena”, zaključuju u kotorskom odboru Demokrata.

2 Komentara na "Demokrate Kotor DPS-u: Bolje da nikad, nigdje ne govorite o radu parlamenta"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend