Politika

Demokrate: Mi se ponosimo Borom Lučićem, a neka se URA i SNP ponose Košutom i Kurtijem

Demokrate

Taman smo mislili da ne može skandaloznije od imenovanja Artana Kurtija, višestruko osuđivanog lica za više krivičnih djela, na visoku i veoma odgovornu funkciju u bezbjednosnom sektoru, a onda nam je Dritan Abazović juče vratio i Košutu na scenu, saopštile su Demokrate.

Oni su reagovali nakon što je Vlada na jučerašnjoj sjednici za predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, imenovala Aliju Košutu.

“Onog gospodina Košutu, koji je široj regionalnoj javnosti postao poznat po izjavi koja se može svrstati jedino u rubriku “Vjerovali ili ne”, a koja je glasila (da parafraziramo) – to što ja već imam tri stana i dvije kuće ne znači da nije trebalo da dobijem kredit od države po povlašćenim uslovima za kupovinu stana u Podgorici, jer ovih pet drugih nekretnina koje imam nijesu u Glavnom gradu. I sve to izjavi čovjek u Crnoj Gori, u kojoj se procjenjuje da 30.000 porodica nema riješeno stambeno pitanje. Ne pet ili šest puta kao novopostavljeni predsjednik Upravnog odbora Fonda PIO, nego nijednom”, ističu Demokrate.

Demokrate su, podsjećaju, još 2019. godine apostrofirali “nezakonito, osiono i bahato ponašanje gospodina Košute”.

“I tada smo javnost upoznali sa podacima iz njegovog imovinskog kartona, odnosno da posjeduje tri stana od 85 m2, 99,6 m2 i 45, 35 m2 i dvije kuće od 244m2 i 38 m2, kao i građevinsko zemljište. Na sve to, dobio je stambeni kredit od države po povlašćenim uslovima, tako da mu je rata bila oko 40 eura mjesečno. I tako gramzivog čovjeka postaviti da nadzire, na kraju krajeva, i novčane tokove Fonda PIO sa pozicije predsjednika njegovog upravnog odbora isto je kao, što bi naš narod rekao, postaviti kozu da čuva kupus”, navode u saopštenju.

Očigledno je, dodaju, da je “nelegitimna i nelegalno izabrana Vlada izgubila svaki kompas”, čemu u prilog, smatraju, najbolje svjedoče pomenuta imenovanja. I ne samo ova, naglašavaju Demokrate da je “bilo tu još “bisera” u vezi sa kojima smo blagovremeno upoznali javnost”.

Demokrate pitaju – “šta je sljedeće i ko je sljedeći?”

“Sa druge strane, na jučerašnjoj sjednici Vlade, koja se pretvorila u prljavi i prizemni politički revanšizam najgore vrste prema svima onima koji, kako su i sami govorili, makar malo mirišu na Demokrate, smijenjeni su mnogi dokazani profesionalci, znalci i ljudi iza kojih stoji zavidna karijera. Jedan od njih, koji po svemu zaslužuje da ga ovom prilikom pomenemo, jeste i Boro Lučić, koji je na mjestu direktora Uprave javnih radova svakim svojim potezom i svakom svojom odlukom pokazao kako se voli cijela Crna Gora – od Ulcinja do Pljevalja, od Rožaja do Herceg Novog.

I kako je Vlada Crne Gore, predvođena isfrustriranim revanšistima iz Ure i SNP-a vratila čovjeku kojem je generalni sekretar Ujedinjenih nacija uručio zahvalnicu, čovjeku koji se sa više državnika sreo nego što su pojedini od članova Vlade čuli da postoje i čovjeku koji je služio na ponos pomorstvu Crne Gore i regiona kada je najljepši glas o našoj državi u svijetu pronosio kao potpredsjednik Pacifičke pomorske organizacije”, ukazuju Demokrate.

Iz te partije ističu da je Vlada smijenila Bora Lučića “čovjeka kojem nijesu mogli naći ni mrlju na funkciji koju je obavljao”.

“Da stvar bude gora, ova pogubljena Vlada donosi perfidnu odluku da promijeni naziv organa na čijem se čelu nalazio do skoro Boro Lučić i na tako jadan način smijene čovjeka kojem nijesu mogli naći ni mrlju na funkciji koju je obavljao, pa samim tim ni osnov za razrješenje – naprotiv, čak su mnogi predsjednici opština i drugi državni i lokalni funkcioneri koji nijesu iz naših redova samo pohvalnim riječima govorili o gospodinu Lučiću i njegovom nepristrasnom i neselektivnom obavljanju radnih zadataka. Kad smo kod toga, zahvaljujući odgovornom rukovođenju Bora Lučića, prošlogodišnji budžet Uprave, i pored polugodišnjeg privremenog finansiranja, realizovan je skoro u potpunosti, tačnije 97 odsto, a ugovoreni su i svi IPA projekti koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU, i to u situaciji kad je EUD smatrala da je to nemoguće postići, zbog čega je Uprava dobila pohvale od više zvaničnika EU”, navode Demokrate.

Na kraju poručuju da se oni i “cijela Crna Gora ponosimo Borom Lučićem, a neka se URA i SNP ponose Košutom i Kurtijem”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jordan
Gost
Jordan

Boro Lucic je vjerovatno dobar u toj svojoj struci ali kao direktor UJR odgovorno tvrdim da nije dobro obavljao svoj posao. Sto poslovno, sto privatno dobro sam upoznat sa radom te drzavne inatitucije a sa gospodinom Lucicem sam bio na tri sastanka, uz duzno postovanje njegove struke u kojoj je vjerovatno dobar, o tome o cemu se govorilo na tim… Više »

miki
Gost
miki

polako demokrate sa tim ponosom,nemojte pretjerivati ,vidjecemo na kraju ko je kakav ponos ,mislim da nijedan od navedenih nije

Elf
Gost
Elf

Realno demokrate odlaze u istoriju

, , ,
Gost
, , ,

Blago nama i šnjima i s vama.

Send this to a friend