Politika

Demokrate Mojkovac: Mišnić da povuče saglasnost za izgradnju vojnog poligona

Očekujemo od odlazeće lokalne vlasti da se u vezi sa aktiviranjem vojnog poligona na Sinjajevini prije svega rukovodi interesima i očekivanjima građana. S tim u vezi, sugerišemo odlazećem predsjedniku Opštine Ranku Mišniću da povuče potpis na saglasnost za izgradnju vojnog poligona, saopštile su danas Demokrate Mojkovca.

<<<URA: Opet ćemo braniti Sinjajevinu, nova Vlada će je odmah zaštititi<<<

Kako ističu, očekivano je i u skladu sa civilizacijskim dostignućima savremenih demokratija da se u tom slučaju ne povlače jednostrani potezi, pa bi ,u tom svijetlu, bilo razumno obustaviti planirano gađanje.

“Pored poznate činjenice da su kultura dijaloga i demokratski pristup rješavanju problema vrijednosti koje su strane partiji kojoj pripada Mišnić, očekivali smo da će ga ipak u rješavanju aktuelnog problema na širi pogled podstaći njegova prepoznatljiva ljubav prema prirodi i planinarenju”, navode mojkovačke Demokrate.

Naglašavaju da sva voda koja se koristi za piće u toj opštini dolazi sa izvora koji se nalaze na Sinjajevini.

“Dakle, postoji osnov za ozbiljnu zabrinutost, da bi bilo kakvo devastiranje prirode uzrokovalo da ti izvori možda i nestanu”, upozoravaju Demokrate Mojkovca.

Kako dodaju, poznato je i to da je planina Sinjajevina oslonac za održavanje i razvoj stočarstva brojnih domaćinstava u opštini Mojkovac i da im je to osnovni izvor prihoda.

“Demokrate Mojkovca pozivaju sve nadležne institucije, lovačka društva i ljubitelje prirode da stanu u zaštitu ugroženih vrsta divljih životinja na ovom prostoru. Imajući sve ovo u vidu, pozivamo na širi dijalog uz obavezno učešće stručne javnosti i civilnog sektora, kao i na uzdržavanje od preduzimanja jednostranih poteza koji su suprotstavljeni očekivanjima ubjedljive većine građana Mojkovca”, zaključuju u toj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Interesantna slika vezana za temu spomenik unistitelju crnogorske vojske. Svoje vojnike je predao u tudje ruke i desetkovao ih i on je ka mu kralj umro daleko od svoje kuce. Sudbina?

Majstor Ljubo
Gost
Majstor Ljubo

“sugerišemo odlazećem predsjedniku Opštine Ranku Mišniću” kako to?
Koliko ja znam dps i dalje ima apsolutnu vlast u mojkovcu, u kakvom su ovi dilerijumu sad?

GTC
Gost
GTC

Pola vas nikad na Sinjajevinu nije ni bilo,a vi je navodno branite…Ne kopirajte URU i ne kupite sitne politicke bodove na neke nebuloze i gluposti,veliki “obozavaoci” planine i Mojkovca,a dođete u MK samo kad je sjednica.Pičite u BD i mislite o stanovima sto imate na svaki cosak,manite se Sinjajevine na koju nikad pojedini ni bili nijeste.

Šljivovica
Gost
Šljivovica

Neka cg vojska bude tamo za svaki slucaj.Blizu je granica.

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Koja vojska? 🤣🤣🤣

Bnjj
Gost
Bnjj

Jeli to onaj gradonačelnik koji je obećavao čuda u MK privrednu zonu Babića polje sa sigurnih 10 investitora, hotel Čelebić, Skijališta, fabriku čipsa i od svega toga ispa samo vojni poligon

Max
Gost
Max

Baš vas briga za prirodu, vama smeta vojska CG

Bd Bd
Gost
Bd Bd

Smeta nam antisrpstvo dosadasnje vlasti. Ali, kraj vam je!

Send this to a friend