Politika

Demokrate nakon usvojenih amandmana: DPS kapitulirao

Demokrate

Demokratska partija socijalista je sinoć kapitulirala prihvativši i usvojivši nakon godinu dana “Briselski plan” Demokrata i URA. DPS je kapitulirao pod velikom upornošću i istrajnošću Demokrata i URA-e, kao i pritiskom međunarodne zajednice, saopšteno je iz partije Alekse Bečića nakon sinoćnje sjednice Skupštine Crne Gore.

“Koliko su ljubomorni i nervozni zbog toga što su morali da prihvate uslove Demokrata, govori i činjenica da su na kraju prepisali doslovice sve amandmane Demokrata, što je komedija kakvu ne pamti Crna Gora. Komedija koja je pokazala nikad slabiji DPS, ali i koja je označila veliku pobjedu opozicije. Pri tom ističemo da sa DPS-om nijesmo pregovarali i da se radi o zlonamjernijim neistinama. Mi, za razliku od mnogih, sa DPS-om nemamo ni neformalnu, ni formalnu komunikaciju”,objavljeno je na Facebook stranici Demokrata.

<<<Tehničke vlade neće biti, DF optužio Demokrate za veleizdaju<<<

Oni tvrde da niti jedan funkcioner Demokrata nije pregovarao sa bilo kojim funkcionerom DPS-a.

“Ako neko drugačije dokaže, napuštamo istog trena politiku. Naši partneri su isključivo građani, iskreni opozicionari i međunarodna zajednica. Lideri DPS-a su do prije par dana tvrdili da do decembra mjeseca i njihovog Kongresa, ne može biti priče o bilo kakvim reformama, a za samo par dana su morali ne samo sebe da demantuju, već da pred cjelokupnom crnogorskom javnošćiu prihvate “Briselski plan” i javno saopštene uslove Demokrata, još ih pri tome prepisujući kao sopstvene amandmane. Gorka pilula kakvu DPS odavno nije popio”, ističu Demokrate.

Prema njihovim tvrdnjama koliko su ljuti i frustrirani u DPS-u zbog činjenice da su morali da prihvate “Briselski plan”, govori i činjenica da su danas donijeli odluku o ukidanju plata svim poslanicima Demokrata.

“Sve vam džaba, možemo da radimo i za nula eura, ali našu riječ nećemo pogaziti. Naša spremnost nakon usvajanja “Briselskog plana” da zajedno sa opozicionim kolegama učestvujemo u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ne znači da ćemo prekinuti bojkot Skupštine i redovnih radnih tijela. Naprotiv, “Briselski plan” podržan od strane EU jasno kaže: “Ponavljamo da smo spremni da učestvujemo i glasamo u Parlamentu, samo ako ad hoc parlamentarni odbor postigne konačan dogovor o svim stavkama navedenim u tom Planu, zajedno sa potvrđivanjem datuma parlamentarnih izbora i dogovora o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu”. Samim tim, nama će plate biti ukinute, ali to nas uopšte ne dotiče, jer DPS nervozne reakcije i primitivni način obračuna govore da su u sve većim problemima i pod sve većim prtiscima međunarodne zajednice”, istilu Demokrate.

Imajući u vidu, kako kažu, da je sinoćnjim donošenjem Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, usvojen “Briselski plan” Demokrata i URA-e, naš politički subjekt predlaže Moma Koprivicu i Danila Šaranovića za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Naše kolege iz URA-e neće imati svog člana Odbora zato što nemaju Klub poslanika, kao preduslov za članstvo u Odboru, ali će Demokrate saglasno dogovoru sa kolegama iz URA zastupati i njihove predloge za sveobuhvatne izborne reforme”, naglasile su Demokrate.

Naravno, kako dodaju, ovim iskazuju spremnost da zajedno sa opozicionim kolegama koji su već članovi odbora Strahinjom Bulajićem, Neđeljkom Rudovićem, Predragom Bulatovićem, Brankom Bošnjak i Miodragom Lekićem krenu u rad na sveobuvatnim izbornim reformama, kao prvim korakom ka fer i slobodnim izborima, istrajavajući u borbi za punu implementaciju Sporazuma o budućnosti i formiranju tehničke Vlade, saglasno potpisanom Sporazumu o budućnosti koji nikada nijesmo prekršili, za razliku od mnogih.

“Pozivamo opoziciju na saradnju u borbi za slobodne i fer izbore, jer ispoljavanje zavisti napadom na Demokrate zbog usvajanja “Briselskog plana” i poraza DPS-a, samo zbog toga što smo obezbijedili opoziciji znatno povoljniju poziciju nego naše kolege prošle godine, ne donosi dobro nikome. Okrenite se borbi protiv DPS-a, a ne Demokrata. U suprotnom, svi zajedno gubimo. Ne dozvolite to. Ovo je prva pobjeda i prvi veliki korak”, poručuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

XAXAXAXAXAXAXA,OVI DEMOKRATE SU POTPUNO PUKLI!OOOOOOOOOOOOOO,ZEMLJO OTVORI SE…

Jos samo ovo.
Gost
Jos samo ovo.

DPS je dokazao da im je drzava vaznija od sujete. Za razliku od vas. DPS je na vrhu, vi ste na koljenima.

Evo ja kazem...
Gost
Evo ja kazem...

Drugacije! Napustajte politiku. Znamo svi da neformalna komunikacija izmedju svih partija postoji I mora postojati. Nemojte da lazete.

Fileopg
Gost
Fileopg

Na pitanje ,,Zašto je tako surov prema Demokratama” gospodin Orav je odgovorio da mora jer su to loši momci koji su ga jednom već lagali…

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sto ne dodjete u skupstinu da vidimo da li bi tamo mogli ijednu pobjedu da napravite

Leart
Gost
Leart

Kakvo spinovanje,bi rekao covjek da ste berlin osvojili a ne nekakvih 9 beskorisnih amandmana

Komita
Gost
Komita

Interesantno kako kod vas sve ide u paru ,saranovic i koprivica,becic i bogdanovic,gosovic i kaludjerovic,lekic i pavicevic itd . . .

Fileopg
Gost
Fileopg

E da se usvoji onaj zakon o istopolnim zajednicama mnogi bi riješili svoje probleme i ostvarili se u potpunosti….

Stefo12
Gost
Stefo12

Beeeeeee naivci moji ,beeeee ,NE BOJ SE GOTOV JE beeeeeee e cus dps kapitulirao,pa je li vas sramota ove price ?

Mina
Gost
Mina

Iako su vas oni podmukli poslanici DF sinoc u skypstini vrijedjali i praglasili izdajnicima,vi ste ovim saopstenjem pokazali koliko ste nadmocni i jasno stavili do znanja svima da ste izasli kao pobjednici iz ove bitke sa DPSesom.Takodje ste pokazali koliko ,s razlogom,prezirete ove bestidne poslanike iz DF,cime ste uvecali broj vasih simpatizera.Bravo za vas.

Stop
Gost
Stop

Hahahahahahahahahahaahahahahahaahahahaha
Ovim je dps pokazao velicinu, i dobio legitimitet za narednu pobjedu na izborima

He-he
Gost
He-he

Jes neko kapitulirao, jes 🙂

Realan!
Gost
Realan!

Koliko su pukle ove Demokrate!

mojsilović
Gost
mojsilović

Šta ste se okomili na DPS sad treba šansu da im damo svi zajedno.. Zaslužili su!

Savo
Gost
Savo

Dodjite vi u parlament , pa da vidimo sta znate, kad vas potkace Mandic s jedne , i Nikolic s druge strane

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Gube privilegije daj brže bolje da izglasamo zakon(politički amateri).Mićaš će biti u vlasti dokle on bude stio,Vi ste obdanište za njega!

Pravedni
Gost
Pravedni

DPS jes kapitulirao 👍🤓✊

Veronika
Gost
Veronika

Demokrate su samo pokazale da su igrači DPS-a i ništa više.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ma samo da dps nekako pane .mi smo jos relativno zdrava nacija i nije kasno da se oporavimo od dpsa.trebace taman 30godina koliko su ovi harali.necete valjda djeca da vam rastu u ovakvoj nakaradnoj drzavi i ambijentu kakav dps propagira.mi smo postradali ali cemo makar gledati neka postenija vremena u buducnosti.

Kukali
Gost
Kukali

Boze kako ste jadni i mali

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Dosta politike kako je lijepo ujutro u šest ipo ustati i šetati do deset. Sledeći put idem na more u šest ipo da pijem kafu.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Dosta politike.

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Možete misliti šta god hoćete ali DPS je alfa i omega u politici a Demokrate su još jednom pokazale da su dječija nezrela partija.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Haha a dpsa drzi samo pohlepa boli njih uvo za drzavu i narod.kod njih sve ima svoju cijenu,kupuju ljude,glasove svako je na prodaju.

Palisad
Gost
Palisad

Pa to je politika kralju..

Realno
Gost
Realno

Tragi: A Demokratama sve suze niz leđa za narodom. Mili moj, umjesto Milovih kumova, zaskočiće nas Bečijevi kumovi, i to je sva promjena koju možemo očekivati. Sve smo vidjeli u opštinama u kojima su uzeli vlast. Ako je ovo demokratija, ja sam za diktaturu, bilo koje vrste.

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Da bi DPS pobijedio stavite uslov ka za referendum,mora osvojiti 55%,no i tada cete izgubiti…a DF da ne moze izaci kao koalicija nego 12 partija od kojih je sastavljen sve pojedinacno pa da vidimo koliko ce ih uci u skupstinu…

Slavko
Gost
Slavko

Bas me cudi sto Demokrare nijesu sinoc bile u Skupstinu,i da glassju za kako se zove ovsj zakon,kad muskarac ozeni muskarca a zena se uda za zenu.

Fileopg
Gost
Fileopg

I mene čudi jer bi mnogi riješili svoj bračni status primjenom ovog zakona.

ATLAS-TOURS
Gost
ATLAS-TOURS

Ovi Bečićevi su definitivno najgluplja stranka od uvođenja višepartizma.

Fileopg
Gost
Fileopg

nijesu bogomi eto im čelnici po tri godine primaju platu po 1500€ a ne obrću ga na posa….

Jok, more
Gost
Jok, more

Bogami nisu, vidjeli smo ih u akciji u Kotoru! Baš pametni.

Fileopg
Gost
Fileopg

Stara srpska praksa kad poraz pretvaraju u pobjedu… Tako je i Slobodan pobijedio NATO na Kosovo…Vrnite se vi u parlament i to pognute glave pa neka vi hvalisanje o kobajagi pobjedi….

TonyZ
Gost
TonyZ

kako ce vas DPS pospremiti i po vasim pravilima… slijepci

ND
Gost
ND

E blago Vam u pamet!

Bnjj
Gost
Bnjj

Dako taj Dps ode više sa vlasti to je demokratija smjena vlasti ali mi moramo mijenjat svijest naroda i usvojit radnu etiku jer nam džaba sve promjene ako se ne promjenimo, prestati sa uhljebljavanjem, stop foteljašima

Milos
Gost
Milos

Ko je alternativa? Koalicija Albanac-Srbijanac? Nece moci to.
Kad se pojavi znatno bolja alternativa bice i promjena. Da li neka druga partija ili podmladjeni DPS vidjecemo.

Brandon
Gost
Brandon

Oni misle da su oni predlozili amadmane a brisel pritisnuo dps i ovi to sinoc prifatili… Prije nego ste ga ponijeli u brisel dps se spremio za sve moguce scenarije a sinoc vas samo laganice preveslali… to je za razliku od vas ozbiljna partija koja je pola vijeka ispred vas…

Svjefol
Gost
Svjefol

Ko su ovi?

(18)➕
Gost
(18)➕

Sanjam dan kada ćete svi kapitulirati.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Ovaj Bečko je baš jeftina šminka.

Crvena kravata
Gost
Crvena kravata

31.07.2019 je označen pored dana plagijatora i za dan izdajnika Aljekse i Dritka

U srcu CG
Gost
U srcu CG

Evo ih plagijatori, ranom zorom. Jeste li se znojili sinoc doma gledajuci Skupštinu?

CUCA
Gost
CUCA

DPS je jos jednom pokazao svoju sirinu i intelektualnu nadmoc jer su nadigrali citavu opoziciju. Usvojili su sve i sta sad? Kuda dalje izgubljen opozicijo, sto bez kompasa lutas po Platonovim pecinama? DPS ce vas jos ubjedljivije dobiti kad narod vidi vasu nemoc.

TALOG
Gost
TALOG

Cuca.pripremaj se polako za poslednje OPELO DPSu.
Pogledaj,na sta ste spali,kafa vam,karikatura od Nikolica izigrava glavni potencijal partje.
Kuku vama fo vijeka.

Dr Gebels
Gost
Dr Gebels

Druze, gledas li ti Skupstinu , vidis li sto cini Nikolic od opozicije . Kao u Maratoncima ‘ostase samo dugmici’ 😁😁

Baki
Gost
Baki

E smijesni li ste!!

gaga
Gost
gaga

O čemu pričaju Demokrate,sprdnja,a izgleda da nijesu pročitali sto o njima misliDF,a tek masonerija DPS,uostalom bit će veselo narednih dana,taman da se malo zabavimo,ljepote ove.I

Banja
Gost
Banja

Dakle, kada pogledam sastav Odbora sve je to bivši i današnji DPS liše Rudivica. On je bio kao ne ovisni novinar. Gvoždo Predsjednik, Pedja potpredsjednik…SUPER.

Cgcg
Gost
Cgcg

Hahaha, ovo su legende… Šta vam bi sa tehnickom vladom? Uslov nad uslovima… Nema, a vraticete se u parlament brzo!

Send this to a friend